casty menzes -prechod

Príspevok v téme: casty menzes -prechod
bibiaana

Pred 2 rokmi som bola na kyretazi, pretoze som mala menzes kazde 2 tyzdne.
teraz sa mi to znovu opakuje. Kupila som si v lekarni (bez predpisu)
Comletnu hormonalnu alternativnu terapiu HRT od firmy Swiss, a menzes som uz nemala 24 dni. teraz cakam,ci ho dostanem normalne.
ma niekto nejaku podobnu skusenost ??
uzival niekto nieco podobne ??(nebolo to po konzultacii s lekarom)
Napiste cokolvek k tejto teme..dik

bibiaana

toto HRT doberiem a potom sa zrejme ozvem este raz. Teraz nemam moc casu to riesit, ci tento HRT je postacujuci alebo bude treba nieco ine.
Zatial dakujem, prijemny den alebo vecer.

RNG

Bibiana, ked mas problem , treba ho riesit. Ci uz ti zaberie HRT, ci yam, ci pupalka, damiana, Dong Quai alebo kombimacie, zrejme ti to telo ten typ potravinovych doplnkov vyzaduje, inac ide na strajk a blbne.

RNG

yam nie je liek. Je to potravina a obsahuje polotovar na vyrobu hormonov diosgenin.
Tvoje telo si zrejme nevie vyrobit dost roznych hormonov z normalnej stravy, takze ju musiss doplnit touto pre nas exotickou stravou.
V Mexiku jedia yam indiani ako prilohu k jedlu, podobne ako my zemiaky.
Inac zdrojom diosgeninu je aj domaca senovka grecka, ale ma podstatne menej diosgeninu a ked ju jes, telo ti zacne vylucovat vonu ako Maggi korenie. Takze bez specialneho spracovania na odstranenie tejto neprijemnej zlozky zo senovky greckej ju neodporucam.

Moja zena brala yam niekolko rokov, teraz tvrdi, ze ho uz nepotrebuje.
Ale bral som ho aj ja,a beriam obcas stale(ked nezabudnem) lebo aj ked muzi nemaju prechod ako taky, z vekom sa nam znizuje vytvaranie hormonov a ja nehodlam este starnut tak prudko.

Preto nahovaram aj zenu, aby brala aspon 2 kapsule denne, proti starnutiu ako dosledku znizenej hormonalnej cinnosti.

tajana321

RNG,chcela by som sa opytat,ci reakcie na yam mozu byt naozaj take rychle..Uzivala som dva mesiace po dve kapsule denne a moje problemy s takmer dvojtyzdennym spinenim pred menstruaciou sa upravili. Hned ako som ho prestala brat, je to tu zasa. To vazne telo reaguje tak rychlo?To ho budem musiet uzivat uz stale pokial nechcem mat problemy s nedostatocnou tvorbou progesteronu?Lebo u mna je problem sposobeny prave tym,lekar mi chcel naordinovat progesteronove injekcie ale to som odmietla,bojim sa vedlajsich ucinkov.Inak dakujem za rady, za pripravky z Vasej predajne, za cas a za ochotu.

bibiaana

nemam ziadne problemy, dobre sa citim..a toto HRT som si doniesla, ani neviem preco do Ameriky, a ked sa tento problem znovu objavil, nasadila som si to... a interval medzi menzesom sa mi zvacsil. teraz cakam, ci dostanem alebo nie. Este som okolo toho nikde nic nestudovala ani sa nebola opytat, toto je len taky prvy pokus o nejake info.
Najradsej by som nic neuzivala... Aj tento HRT by som chcela prestat. jediny problem je iba menzes, zatial to bolo 4 krat.
Dakujem za prve info.

RNG

Na podobne pripady obycajne odporucam vacsie davky yamu, tiez damianu a pupalku.
Ten svajciarsky HRT ma spravne zlozenie, len sa mi zda prinizka davka polotovarov na hormony, hormony sa vytvaraju z Diosgeninu a ucinne davky diosgeninu by mali byt ovela vyssie, aspon podla mojich skusenosti a odporucani roznych alternativnych lekarov.
Moja zena vo vrchole problemov)(zima/teplo) brala az 6kusov 400 mg kapsul yamu(cca 2.5% diosgenin) a v tom svajciarskom pripravku je len 50 mg dvojnasobnej koncentracie.
Aj Dong quai odporucam viac, hoci to je skor afrodiziak, nez stabilizator hormonalnych hladin, je to "zensky zensen"
A definitivne by som ale odporucil aj protizapalovy GLA, ktory sa nachadza v oleji pupalky a boraku(3x1 gram oleja z pupalky, 9% GLA)
Pripadne damianu(2x500 mg)

Pokial to nie je treba, neodporucam koncentraty, tie su ovela drahsie a vyzaduju priemyselne procesy(casto aj chemiu...)