Gingo biloba - kto by mi

flower

ginko biloba obsahuje dve aktivne zlozky. prvou su flavonove glykozidy, patriace medzi bioflavonoidy, ktore maju antioxidacnu aktivitu - spomaluju rozvoj zmien suvisiacich so starnutim. druhou zlozkou su terpenoidy, ktore rozsirovanim krvnych kapilar zlepsuju prekrvenie mozgu a napomahaju tiez ochrane nervovych buniek. umoznuju mozgu lepsie metabolizovat glukozu, ktora je hlavnym zdrojom energie pre mozog, cim pomahaju nervovym bunkam v prenasani signalov. ginko biloba priaznivo ovplyvnuje pamat a dalsie mozgove funkcie.

veronikaa

ginkgo biloba-ginkgo dvojlalocne, obsahuje skupinu latok nazyvane ginkofyty-bilobafyty, ktore maju hemoreologicky ucinok-predpoklada sa ze maju slabe antikoagulacne ucinky-/znizenie zrazan.krvi-z tohto dovodu sa nesmu kombinovat s acetylsalicylovou kys/acylpirin, aspirin, aspro a warfarinom../kde hrozi riziko krvacania, predovsetky do oka.takisto zlepsuju prietok krvi /mierny vazodilatacny ucinok/a zlepsuju oxidacou mozg.buniek.pouzivaju sa pri tinituse-hucanie ucha/hoci nie je 100 podlozene tento ucinok/syndrome studenych koncatin/po vysetreni a odporucani lekarom/, pri zavratiach/tiez len po vysetreni priciny/a na zlepsenie pamati.na tuto indikaciu sa pouziva aj piracetam-nootropikum, ktore zvysuje utilizaciu glukozy mozgom, do urcitej miery chrani mozg.bunky mozg.bunky pred hypoxiou-nedokrvenim a pomaha pri regeneracii. plny ucinok sa dostavuje az po 2 mesacnom pravid.uzivani.moze sposobit nespavost, nervozitu, agresiu.takisto lecitin ma priaznive ucinky na pamat/okrem ineho/

RNG

Je cela skupina latok zlepsujuca pamat ci uz zlepsenim cirkulacie v mozgu alebo pomahaju priamo budovat nervove spojenia. Nazyva sa nootropics.
Patria do nej napriklad rozne antioxidanty:gingko, vinpocetin huperzin a plno inych; latky na budovanie a regeneraciu nervov a neurotransmiterov:lecitin, l-tryptophan, 5-HTP
Pomahaju aj ine latky, aj zlozky olejov-EPA a hlavne DHA, rozne vitaminy(napr.C a B skupina) a pod.

Alternativa

Citala som zaujimavu reklamu na jeden pripravok so zvysenym obsahom chromu : jedna pani si ho veeelmi chvalila, lebo po niekolkotyzdnovom uzivani jej presli bolesti chrbta...tak to sa clovek pousmeje a mnohi chrbticiari si aj ten pripravok urcite kupili. Nerovnovaha, nedostatok stoviek az tisicky roznych latok v organizme vyvola problemy. A je umenie "trafit" ten spravny doplnok, napr. chrom na chrbticu :D. Ale verim, ze tej panej to pomohlo, lebo zrejme mala nedostatok chromu v tele.

radka

Informace o tomto produktu hledejte na www.bady.cz Na regeneraci mozkových buněk je vhodný i produkt BIOLOGICKÝ VÁPNÍK PRO ZLEPŠENÍ NERVOVÉHO SYSTÉMU.Účinky jsou velmi pozitivní a cena je podstatně přijatelnější.Na rozdíl od Gingko biloby dokáže vyživit i tu nejmenší buňku v mozku, neboť jeho složení je iontové a jeho vstřebatelnost je až 98%.Více infomací na uvedeném webu.

Alternativa

Ano, ucinok tychto doplnkov vyzivy je individualny a funguju na roznom principe. Preto sa odporuca prirodne doplnky striedat.
Lecitin je fosfolipid, ktory je sucastou "stavebneho materialu" kazdej bunky v tele. Je nepostradatelnou sucastou mozgu a nerv. systemu, dolezity komponent endokrinnych zliaz, srdcovej svaloviny a ladvin, dolezity pre normalne nervove funkcie. Upravuje hladinu cholesterolu v krvi, pomaha pri traveni a transporte tukov. Zlepsuje pamat, culost, krvny tlak, nerv. vycerpanie, senilitu, Alzheimerovu chorobu, zmiernuje tvorbu stareckych skvrn.Je vhodny pri liecbe koznych problemov /akne, ekzem, lupienka/.

Alternativa

Journal of Surginal Research, 115, 2, str. 286, 2003 :
Gingko bolo testovane aj pri akutnej panreatitide = tiez podporne.