ahojte, viem, že to sem veľmi nezapadá táto téma, ale dúfam, že niekoho zaujme, a budeme môcť skvelo podebatiť o možnostiach cestovania a o všetkom čo súvisí s cestovaním, o zážitkoch a radách, napr aj ako neprísť o zdravie pri cestovaní :)
CESTOVANIE, destinácie a pohľady na iné národy, kultúry
ale kazdopadne do talianska sa vzdy rada vratis, uvidis :)mozno zas naejaka ina destinacia. v anglicku som nezila, len som tam pobudla, prave v londyne. mna sa radsej nepytaj, lebo ta budem len odradzat. :))co sa mi pacilo: night life, a hudba. co sa mi nepacilo: vsetko ostatne!!doprava/chaos/drahota/v niektorych stvrtiach-horsie jak u nas na luniku/otrasne jedlo..fakt obdivujem, ako tam moze existovat polovica mojich znamych, co tam studuju/pracuju a prave v londyne!!mozno v anglicku je to fajn, neviem, nebola som, ale londyn je jedna katastrofa-aspon pre mna. napr. posledny den, ked som sa potrebovala dostat na letisko, let bol o 6 rano. hroza.. prave v ten den bol v hide parku koncert foo fighters, takze cely Londyn bol zapchaty. ja som sa vybrala na cestu o 9 vecer(vecer koncertu) a skoro som to nestihla!..chapes, mala som na presun 9h vramci jedneho mesta..a len tak-tak..som nadavala na londyn jak pohan!!
no Maurizio nam porozpraval, ze ano, je to pravda, ze taliani si chodia najradsej vyhodit z kopytka do emilie romagny, k moru, lebo tam je to v lete najkoncentrovanejsie miesto same party a volne zenske z cr, sr atd, nemky, americanky.a tiez spominal, ze pre talianov je na prvom mieste futbal, potom, auta a az potom dievcata a ze vsetky zeny okrem svojej zeny(manzelky) a mamy povazuju za k....y
ja som žila vo Francúzsku, ale len nejaké 3 mesiace.
preeesne tak, konkretne porto st. margherita. To bola taka dovolenka,ze v piatok sme si povedali podme a v sobotu sme cestovali. No chlapci si mysleli, ze uspeju, no nedali sme im sancu. Tie oblbovacky poznam velmi dobre a na mna neucinkuju, aj ked podlahnut im nemusi byt pre niektore dievcata tazke. Ja vsak netuzim si priniest z dovolenky nic ine ako darceky pre rodinu, cokoladkove opalenie a nove zazitky:-):-)Pisala si, ze si zila v Anglicku, ake je? Mi pojdeme konkretne do Lond.
hej to je ten benatsky zaliv, lido di jesolo, bibione etc. kde chodia vsetky slovenske, polske, ceske vypravy, vlastne, mozno je to jedina destinacia, ktoru si nase cestovky este drzia, ktora sa im oplati, pretoze v inych primorskych strediskach tie ceny su ohromne. nedavno davali v spravach, ze v auguste(hlavna sezona) priemerna 4clenna talianska rodina minie za 1den dovolenky pri mori asi 300E a to je sila! skupinka peknych blondynok..cudziniek, vacsinou neovladaju dobre jazyk. bez chlapov = idealna korist :) jo a hovoria o nas, ze sme velmi jednoduche(v tom zmysle, ze sa rychlo nechame oblbnut)..co vy na to??
no ja som bola len tot kusok, v Lignane, je mozne, ze na juhu je cistejsie more. Tym, ze som tam bola s partiou kamosiek, kde vacsina ma blond vlasy si vies predstavit, aka atrakcia sme pre nich boli:-):-)Boli sme tam v auguste, co je mesiac, kedy aj domaci dovolenkuju takze talianov bolo na plazach viac ako obycajne. Ale velmi ma zaujalo ako dovolenkuju cele rodiny, tam som videla starych rodicov, deti, ich deti,sestranice, bratrancov, ujov, tety.
:)) za cistym morom musis uplne na juh do basilikaty, kde nikto nechodi, kde to nikto nepozna. a taliani su vsetci otravni - do NOHY!!maju to v krvi, tam uz 6 rocni chlapci pozeraju po babach, co u nas sa este hraju s vlacikmi.. pre nich je to normalne!Ale inak si tiez myslim, ze Francuzsko musi byt pekne, je tu niekto taky, kto tam zil na isty cas??prip. kto tam zije??
Francuzko je nadherne, Pariz ma sice prilis neoslovil, ale tie dedinky a mestecka....Zamilovala som sa do nich. Hlavne mesto je podla mna prepchate cudzincami a odpadkami, cakala som tie krasne a vzdy elegantne parizanky ale nejak som ich nevidela. Bolo to sice pred niekolkymi rokmi, a pobudli sme tam len 2 dni. Taliansko je fayn, len ma nejak odradza to spinavsie more, a niektori otravni Taliani:-):-)
mne sa v taliansku zilo dobre, ale su tam urcite veci/hlavne vzthay, ktore na prvy pohlad vyzeraju nejak a potom zistis, ze je to vsetko uplne inak.., no skratka su tam niektore veci, ktore mi fakt nesedia a neviem sa s tym zmierit! a aj po financnej stranke tam maju dost velku krizu. v inych krajinach som tak dlho nepobudla, aby som mohla sudit mentalitu atd., ale na druhej strane, aj to malo, co som tam ostala, ma velmi neoslnila ta-ktora krajina. takze nebol dovod ostavat dlhsie!! ale chem sa ist pozriet do francuzska/kto mate skusenosti so zivotom vo fr??
bohuzial, aj ked moja praca suvisi s cestovanim, pracovne som este necestovala. Mam vsak pochodenu zapadnu Europu, okrem Anglicka, kde sa chystam v juni alebo septembri. Takisto ma veeelmi laka vychodna Europa, Rusko konk. St.Peterburg, Moskva... Mame s kamoskami taku viziu, ze raz pojdeme letecky do Ciny a odtial si prejdeme do Ruska. Ale to je zatial len o snivani, planovani.