strasne zle dieta..co stym?

Príspevok v téme: strasne zle dieta..co stym?
suzis

Uvitala by som a bola by som velmi vdacna za vase prispevky....mam 9 rocneho syna...je strasne samostatny uz od malicka, nikdy som snim nemala problem co sa ucenia tyka.ale to chovanie...sprava sa ako dospely clovek..resp.casto ho pristihnem pri chovani, ktore je prirodzene pre deti v puberte..13-15 rocne...prestal ma pocuvat, neposlucha, robi si co on chce a co jemu vyhovuje..ak m nieco zakazem, je urazeny a ohradzuje sa tym, ze na nic nema pravo a ledva caka kedy bude mat 18 rokov...nezaujima ho hranie, ani zabava..ale zasadne len to, co sa tyka dospelych ludi a ich problemov...neviem si vysvetlit jeho chovanie..neviem ako k nemu pristupovat..momentalne cakam na predvolanie k psychologovi, ale rada by som si precitala nazory a skusenosti inych mamiciek v podobnej situacii..dakujem...

suzis

..velmi vam dakujem za vase rady a nazory...vysksam vsetko co bude v mojich silach...ale ako ste tu pisali, ze sa snim mam rozpravat nie ako s dietatom, ale ako s dospelym..tak som to skusala a naozaj to zabera..hoci sa tomu branim, pretoze vlastne je "krateny" o detstvo..ale jeho zaujima svet dospelych a dost sa v tom vyzna..a v skole snim problemy nemam..uci sa velmi dobre...len ho skola nudi....a tym padom vymysla hluposti a zabava ostatne deti, cize je tam za "grazla"...

gaia

podobneho syna ako popisujes ty mali nasi susedia. on mal navyse este aj velmi zle znamky. az im psychologicka poradila, aby ho dali vysetrit v skole pre nadane deti v bratislave. a cuduj sa svete! zistilo sa, ze syn ma velmi vysoke IQ a naozaj sa nielenze nudi, ale celkom prirodzene protestuje proti tomu, aby ho niekto pokladal za dieta. na vysvedceni mal predtym stvorky, lebo skola ho nebavila. teraz chodi do skoly pre deti s vysokym IQ, ma dobre znamky a zmenil sa o 180 stupnov. poznam ho odmalicka, takze vidim ten velky rozdiel. susedka mi raz povedala, ze by si bola myslela vsetko, uz ratala s tym, ze z neho bude grazel, ale toto necakala ani vo sne. ktovie, ci problem tvojho syna nie je rovnaky. ja by som na tvojom mieste rozhodne do tej skoly isla, maju tam specialnych psychologov, ti ti poradia najlepsie. drzim palce!

mira

Suzis, neviem, či ma správne pochopíš, ale dominantné správanie a rázne správanie je dôsledkom stravy, kde má priveľké zastúpenie mäso a vajcia. Jemnejšia strava, ktorá obsahuje obilniny a zeleninu vytvára jemnejšie chovanie. Ak chceš synovi dávať mäso, vyberaj radšej rybu a vždy pridávaj zeleninu. Zjemnenie správania trvá nejakú dobu, ale oplatí sa.

kleaa

asi ti moc neporadim,
ale skus ho zamestnat primerane 13 roc. veku. Neviem co ho bavi, ale najdi mu nejake kruzky, kde bude vytazeny do odpadnutia. nejaky modelarsky, a ked ho to chyti, tak mas od neho pokoj na 10 rokov. V domoch deti a mladeze sa asi nieco najde. Alebo nejaky sport, lepsi je nejaky kolektivny-basketbal, volejbal a pod.
A mozno asi sa treba ku takemu decku spravat podla jeho psych. veku. , teda ako ku 13-15 roc. daj mu miesto na jeho rozhodovanie, co kupit v obchode, co varit, nech nieco najde v kucharke, porad sa s ucitelkou, nech mu da specialnu ulohu, nemyslim 10 stran prikladov ale napr. zvierata v severnej Afrike (to ma len tak napadlo).
Neviem ako sa ti uci v skole, mozno ze je viac inteligentny ako si myslite,
to boli len take moje uvahy,

suzis

ale do veku 9 rokov to fungovalo..on presne vie, co sa smie a co nie...vzdy som ho viedla k preciznosti, zodpovednosti..ale proste zacina vyuzivat vela s toho, co som mu vstepovala, ale samozrejme vo svoj prospech..ak urobi nieco zle..samozrejme sa ho pytam preco to urobil..a on napriklad odpovie, ze sa nudi..a ked riesime problem, aspon je sranda...proste z nudy robi zle..

fraisee

kazdy ma take dieta ako ho vychova, treba dietatu riadne vysvetlit co moze co nemoze, kde ju su hranice, vysvetlit co je dobre, co je zle.

dedo_vsevedo

No,vela rodicov trapia podobne problemy.Vela rodicov casto hlada chybu v detoch,no castokrat je chyba v rodicoch.Skuste sa zamysliet aj nad svojim spravanim sa voci svojmu dietatu.Skuste mu proste nezakazovat raznym krokom,skuste mu len vysvetlit ked nieco urobi nespravne ,ze je to nespravne.Ked urobi nieco zle mozete ho potrestat,ale si zapamatajte ze aj ked urobi nieco dobre,treba ho pochvalit.To je kluc k spravnej komunikacii medzi rodicom a dietatom.