geneticke testy v tehotenstve

00000

pisete tu o tstoch v tehotenstve a co este pred nim chcem si ich dat urobit nevie tu naaňhodou niekto ich cenu?kedze to bude na vlastvu ziadost?

tami tami

Macka podla sono je vsetko v poriadku,aj geneticka mi povedala ze ked my tie hodnoty z krvi nesli rapidne hore tak vzhladom aj na UZV je to O.K.13idem na sono tak znova uvidime.tak sa neboj,co nam je sudene tomu sa nevyhneme.vela stastia.A bola si aj na amniocenteze?

marcela macka

tami tami ako dopali dalšie vyšetrenia? Ja mám zlé výsledky a zajtra mám ísť na vyšetrenie. Bojím sa...

smutna: (

dietatko nam po case umrelo, doktori vravia ze len malo takychto deticiek prezije. prajem ti len vsetko dobre, vela zdravia pre teba aj pre malicke.

tami tami

tak to ste vopred vedeli ze babo bude mat dawnov syndrom?a ako to je s drobcom teraz,ako je to s vyvojom?v com sa tie deticky lisia od zdravych?ani sa ti necudujem ze ste si ho nechali ja by som to tiez nedokazala odvrhnut dietatko ktore tolko mesiacov nosis pod srdcom.prajem aby ste mali kazdy den radost z drobceka,a aby ste to vsetko zvladali.

tami tami

ja som mala zle vysledky z krvi co sa robia testy v urcitom tyzdni teh.to uz ma kontaktovala dr.z genetiky.3krat som bola na krv a 3krat na UZV,vzdy s odstupom dvoch tyzdnov.vzdy to bolo v norme,teda tak mam napisane v Lek.sprave--morfologia plodu v norme.a zaver z genetiky takyto.-- i kdyz je zakladni riziko M.Down pouze vzhledem k veku matky vyssi 1 z 760,po kombinovanem zhodnoceni MS-AFP a T-hCG a veku je vysledne riziko snizeno.pozitivny vysledok skrininguznamena pouze zvysene riziko postizeni plodu Downovym syndromem nebo defektem neuralni trubice.vetsina plodu matek s pozitivnym vysledkem skriningu tyto vady nema.a ani ma neposielala na amnio ze taketo vady,ze u mna sa jednalo hlavne o defekt neuralnej trubice,ludovo povedane razstep chrbtice,to sa vidi ultrazvukom.