ludkovia nechcem uz otravovat ale chcela by som vediet ako je na vyske?mysli na zaciatku pridete tam a co? a najlepsie ako na tlmocnictve? pride prednasajuci a zacne na vas v cudzom jazyku?:D
ako je na vyske?
lililili ak mas k anglictine odpor tak na nu nechod, su tu dost velke naroky a je tu jeden taky predmet z ktoreho sa vyhadzuje jedna radost :D nemcinu si mozes dat v kombinacii s chorvactinou, polstinou, holandstinou(aj ked tento rok sa tusim neotvorila),rustinou a svedstinou. Mam taky dojem, ze ten jazyk ani netreba vediet, test je z realii (okrem rustiny). To hovorim o FiFUK v BA, neviem ako je to inde :) www.fphil.uniba.sk
chcela by som studovat nie chcel:D
mate niekto skusenosti so studiom na vysokej skole v zahranici najma vo velkej britanii?...chcel by som studovat v anglicku alebo irsku ci skotsku to je jedno len by ma zaujimalo ci je tazke sa tam dostat ako sa to da a tak...
studujem v rakusku (vo viedni) na ekonomickej univerzite, takze je pochopitelne ze vsetky prednasky su v nemcine (s vynimkou predmnetu anglictina)... nemcinu som ovladal celkom slusne zo strednej takze problem nie nie ziadny, mozno trochu s tym ze na skusky sa treba naucit velke kvanta uciva... ale da sa aj to prezit
aj mna iritoval ten madarsky jazyk. kukla som aj v bratislave, ale ja sa v tom nevyznam :( chcem studovat nemcinu ale neviem s cim kombinovat ked iny jazyk(okrem anglictiny) neovladam. a k anglictine mam mensi odpor.
no ja by som najradsej isla na polstinu:) idem aj po maturach di polska na kurz polstiny takze si ma celkom ukludnila didi s tym ze rustinari nist nevedia:D
anglinu si davam len tak
k tomu, ze sa tam tazko dostat...mne to tiez ucitelka hovorila, a dostala som sa bez problemov :) ale pozor na prijimacky byva nejake povinne citanie, my sme mali 6 knih, a jedna cast testu bola vlastne tvorena otazkami k jednej z tych knih (nevedeli sme vopred, ktoru schytame, takze treba precitat vsetky). A ak by vam niekto hovoril, ze sa tam da dostat len po znamosti, tak to je blbost a vobec sa tym nedajte odradit! Najvacsi zaujem je o kombinaciu Aj-Nj, ale myslim ze aj o spanielcinu, ale na tie ostatne kombinacie sa dostanu casto aj ludia, ktori ten jazyk ani neovladaju, napr. na rustine su aj taki co len "kak tibja zavut" vedeli na zaciatku zimneho semestra :D
ja som prvacka na tlmocnicve na UK a som uplne spokojna, super kolektiv sme, predmety su fajn, nemenila by som :)
vlastne vsetky predmety su v cudzom jazyku, az na tzv."spolocny zaklad" co je jazykoveda, teoria prekladu a podobne, tie su v slovencine.
na tlmocnictvo sa da velmi tazko dostat
:D no tak sa musim trosku viac povenovat:D lebo nie som si ista so svojou znalostou