DIS-LEKTIK a DIS-KALKULIIK - poradi niekto???

Príspevok v téme: DIS-LEKTIK a DIS-KALKULIIK - poradi niekto???
mishaqgirl

moj syn je lavak a ma 5,5 roka
je velmi sikovny, mudry a naucil sa pisat pismenka i cisla, ale pise ich zrkadlovo...
ako postupovat v takomto pripade? pozna niekto dobreho detskeho psychologa? kto ste taketo nieco prekonali a vie sa taketo nieco vyliecit? moja teta pedagogicka ma odporucila na psychologa, ale ja by som chcela radu od ludi, so skusenostami... clovek viac doveruje tomu doktorovi, ked vie, ze s nim ludia mali dobre skusenosti.
Okolie TRNAVY a BRATISLAVY...
dakujem misha

filipw4

presne tak,preco ste ho hned chudaka maleho diagnostikovali?moja sestra pisala zrkadlovo od 5 rokov a vie to dodnes,v skole sa ale naucila pisat normalne ako ine deti,toto ma iba taky pridavok.je tiez lavacka.ked je tvoj syncek sikovny a mudry tak je vsetko v pohode,neplas sa hned,nechaj ho tak nech si nemysli ze bohviecim trpi akou poruchou.Zbytocne ho mozno pozorujes a trapis sa vecami ktore niesu podstatne.vsetko sa zmeni nastupom do skoly uvidis,bude ako ine deti.Zelam mu vela stasticka a zdravicka a nech je sikovny aj nadalej.

miaaaa

preboha ako mozete o 5.5 rocneho dietata hovorit o dysgrafii?? lavaci zvyknu pisat zrkadlovo... podla mna je predcasne robit paniku, vyckaj kym nastupi do skoly, dovtedy este vyzreje

disgrafik

ako ti uz napisala barbinka, je to porucha ucenia. ja konkretne som disgrafik (porucha pisania), mam 20 rokov a moje pismo vyzera v podstate stale rovnako. o liecbe sa teda moc hovorit neda, aspon v nasich podmienkach. da sa to vsak zmiernit. odporucam pedagogicko-psychologicku poradnu. tam sa na tieto veci specializuju. ak chces vediet viac tak www.displus.sk alebo www.modernaskola.sk alebo www.predys.szm.sk a hlavne vela trpezlivosti. budes ju potrebovat. ale vsetko sa da zvladnut.

barbinka

mám vyštudovanú pedagogickú fakultu a to nie je choroba, ale sú to poruchy učenia, takže to bude tak stále. myslím, že sa to dá jedine potlačiť. odporúčam ti ísť do nejakej poradne. a neplaš sa, takých detí je v dnešnej dobe veľmi veľa. už to nie je niečo neobvyklé.

petra.76

no ja by som išla do pedagogicko psychologickej poradne, čo je školské zariadenie a zaoberá sa ťažkosťami súvisiacími so školou, učením, písaním, sú tam aj špeciálni pedagógovia ktorí určite poradia, a syna ti tam zdiagnostikujú a poučia ťa.