moj syn je lavak a ma 5,5 roka
je velmi sikovny, mudry a naucil sa pisat pismenka i cisla, ale pise ich zrkadlovo...
ako postupovat v takomto pripade? pozna niekto dobreho detskeho psychologa? kto ste taketo nieco prekonali a vie sa taketo nieco vyliecit? moja teta pedagogicka ma odporucila na psychologa, ale ja by som chcela radu od ludi, so skusenostami... clovek viac doveruje tomu doktorovi, ked vie, ze s nim ludia mali dobre skusenosti.
Okolie TRNAVY a BRATISLAVY...
dakujem misha
DIS-LEKTIK a DIS-KALKULIIK - poradi niekto???
presne tak,preco ste ho hned chudaka maleho diagnostikovali?moja sestra pisala zrkadlovo od 5 rokov a vie to dodnes,v skole sa ale naucila pisat normalne ako ine deti,toto ma iba taky pridavok.je tiez lavacka.ked je tvoj syncek sikovny a mudry tak je vsetko v pohode,neplas sa hned,nechaj ho tak nech si nemysli ze bohviecim trpi akou poruchou.Zbytocne ho mozno pozorujes a trapis sa vecami ktore niesu podstatne.vsetko sa zmeni nastupom do skoly uvidis,bude ako ine deti.Zelam mu vela stasticka a zdravicka a nech je sikovny aj nadalej.
a este jedna stranka. asi najlepsia aku som nasiel kpppbb.svsbb.sk
ako ti uz napisala barbinka, je to porucha ucenia. ja konkretne som disgrafik (porucha pisania), mam 20 rokov a moje pismo vyzera v podstate stale rovnako. o liecbe sa teda moc hovorit neda, aspon v nasich podmienkach. da sa to vsak zmiernit. odporucam pedagogicko-psychologicku poradnu. tam sa na tieto veci specializuju. ak chces vediet viac tak www.displus.sk alebo www.modernaskola.sk alebo www.predys.szm.sk a hlavne vela trpezlivosti. budes ju potrebovat. ale vsetko sa da zvladnut.
mám vyštudovanú pedagogickú fakultu a to nie je choroba, ale sú to poruchy učenia, takže to bude tak stále. myslím, že sa to dá jedine potlačiť. odporúčam ti ísť do nejakej poradne. a neplaš sa, takých detí je v dnešnej dobe veľmi veľa. už to nie je niečo neobvyklé.
no ja by som išla do pedagogicko psychologickej poradne, čo je školské zariadenie a zaoberá sa ťažkosťami súvisiacími so školou, učením, písaním, sú tam aj špeciálni pedagógovia ktorí určite poradia, a syna ti tam zdiagnostikujú a poučia ťa.