Dobrý deň.
Neviete mi náhodou poradiť ?. Častejšie sa dostávam do podobnej situácie. Začal som cca pred 2.5 týždňami jedávať do obeda výlučne ovocie + jeden neochutený zelený čaj ako vstanem. Cez weekendy mam doobedie o niečo kratšie. Medzi obedom a ovocím nechávam cca 45-60 min prestávku – často som zvykol zjesť tak 5 kusov ovocia doobeda (podľa možnosti aspoň 3 druhy). Prvý týždeň bol super, veľa energie z ovocia ktoré vydržalo až do večera, obed na mňa nepôsobil utlmujúco – aj keď som si dal napr. menšiu pizzu. Celkovo inak nejedávam veľa mäsa. Po cca 10tich dňoch som dostal trochu nechuť do ovocia – Niečo podobné sa mi stáva častejšie v minulosti niekedy napr. keď som sa snažil o delenú stravu, alebo nejak dietovo. Napríklad pamätám že zelené sladké jablko mi najmenej chutí. Stáva sa mi (aj posledne po „jablku“) že mam akoby podráždené pery alebo necitlivé (neviem to definovať). Posledne keď som aj nemal chuť na ovocie, som mal dokonca až sčervenané okolie pier (skoro ako obkreslené). Možno sa dá aj povedať že v takýchto prípadoch mám aj menšiu výkonnosť pri behaní (aj keď teraz v posledom prípade to nemôžem objektívne potvrdiť, nešportoval som). Začal som jesť denne (posledné 3 dni) hrsť orieškov a mandlí, trochu sa to zlepšilo.. .
Neviete čím to môže byť ??. ja sa domnievam že to bude nejaký nedostatok/nadbytok minerálu/vitamínu/železa... len nemôžem na to prísť ... :(
Veľmi často sa mi stáva že kvôli tomu mením svoj jedálniček smerom k nezdravej strave, tak sa asi dostanem do normálu. Aj minulé leto, som sa dostal do stavu že klesla moja výkonnosť v behaní (behával som cca 2 krát týždenne 6 – 9 km) že som proste nevládal. Asi by stačilo len na niečo dať pozor, nie vykašlať sa na jedálnićek. Ale neviem čo ...
Moc Ďakujem za každú radu