Som 32. ročná žena. V lete mi zistili že mám zvíšené pečeňové testy. GMT som mala 2,43 /max. hodnota je 0,59/. Od vtedy som brala lieky: Lipovitan, Lagosa, Flavobion. Bola som na ultrazvuk, kde mi toľko zistili, že mám "zrnitejšiu štruktúru pečeňa". Ináč nefajčím, nepijem alkohol, nadváhu nemám, neberem antikoncepciu. Moja lekárka nevie, prečo mám tú hodnotu zvíšenú, a hlavne prečo mi to nechce klesať. Aj teraz mám GMT 1,9 - 2,1. Chce ma poslať na biopsiu. Ale ja nechcem ísť.Iná možnosť nie je? Bojím sa. Aké lieky mám brať? Od čoho môžem mať zvíšenú GMT? Prosím, pomôžte mi!!! Ďakujem.
Pečeňové testy
Ja som mal zlé pečeňové testy aj hodnoty v krvi.Predoperačné testy dopadli zle. S tými výsledkami ma nechceli uspať.Musel som odložiť operáciu.Obrátil som sa na prírodu,užíval som prírodný silymarín v pestreci a na zrazenie cukrov a zápalových faktorov čierny kmín.Obe tieto byliny som jedol. A dopĺňal som rôzne čaje z čakanky,šípok,lipy.Už mám po operácii.Dopadla dobre.
Na precistenie a regeneraciu pecene je protokol Dr Berksona
sylimarin 900 mg
alfa lipoicka kyselina 600 mg,
selen 400 mcg.
Na pretucnenu pecen(stenoza) je ucinne cistenie lecitinom, 2-3 krat do tyzdna lyzica sucheho cisteho granulatu.To zaroven precisti cievy od tukovych usadenin. Tiez je dobry Calcium D glucarate, 2x500 mg
Pečeň trpí ak jeme veľa živočíšnej potravy, hlavne mäsa, vajec a syrov, tiež soli a cukru. Prejdi na zeleninu hlavne tú zelenú a obilniny. Prospievajú B vitamíny z celých zŕn a kvasené zeleniny.
tá hodnota gmt nie je až taká vysoká, biopsiu by som určite nepodstúpila, skús wobenzym je drahý, alebo kopu prírodných produktov, olivový olej, vitamíny,cviklová šťav,stava z čiern. reďkovky,nebolieva ťa žlčník, ostropestrec mariansky, žihľava..