Alergia na nikel

RNG

Dnesny obsah niklu v priemyselne priporavenych potravinach, dokonca uz len varenie v nehrdzavejucich oceliach nam davaju privela niklu do tela, takze problem nie je s nedostatkom tohoto stopoveho materialu, ale s jeho prebytkom.
Hodne niklu je dnes aj v hydrogenizovanych rastlinnych tukoch, lebo kde sa pred tym pouzival platinovy katalyzator, dnes pouzivaju kyslicnik nikelnaty, ktory sa ale podstatne viac opotrebuva a dostava do olejov, ako kedysi nezluciva/inertna platinova cern.

Maros75

Nikel sa nachádza vo všetkých orgánoch. V nich posilňuje účinok rôznych hormónov, napr. Inzulínu, ktorý znižuje cukor v krvi a vazopresínu. Vazopresín zvyšuje krvný tlak spätným získavaním vody v obličkách a stiahnutím ciev. Nikel aktivuje celý rad enzýmov a stabilizuje mimoriadne citlivý faktor zrážania krvi. Okrem toho znižuje účinok stresového hormónu – adrenalínu.Mimoriadne bohaté na nikel sú strukoviny, obilie, rozličné druhy orechov, kakao a čierny čaj. Málo niklu v krvi narúša resorpciu železa. Niektorí ľudia alergicky reagujú na nikel napríklad kožnými vyrážkami na módnu bižutériu, ktorá ho obsahuje.V kombinácii s oxidom uhličitým vznikne tetrakarbonyl niklu – zlúčenina, ktorá sa pokladá za rakovinotvornú. Pri obsahu niklu v tabaku môže táto zlúčenina u fajčiarov a u pracujúcich v priemysle, kde sa spracúva nikel, vyvolať rakovinu pľúc. Hladina niklu v krvnom sére je u ľudí ohrozených infarktom výrazne zvýšená. Je to dôležité pri určení diagnózy. Potraviny s vysokým obsahom niklu: holandské syry, ovos, pšeničný celozrnný chlieb, kukurica, fazuľa(suchá biela), hrach, petržlen, pekanové orechy, vlašské orechy, lieskové oríešky, čokoláda, čierny čaj, instantná káva, káva pražená.

nikel

Mám alergiu na nikel, môžu ju spôsobovať aj potraviny? Robia sa mi červené vyrážky len na tvári (na brade).Existuje niečo, čo môže odstrániť (vyplaviť)z tela kovy, v mojom prípade nikel?

madamme

mam silnu alergiu na nikel.aku kozmetiku a make up mozem pouzivat aby som nevyvolala alergicku reakciu?ako sa da alergia zmiernit?

RNG

Hocikde, dobry chelator je jablcna stava, ribezlova, ciastocne aj pomarancova.Snaz sa dostat prirodne, neprisladzane.

RNG

Alergia na nikel zmizne velmi rychlo po strate kontaktu s niklom. Enzymi a chelacia(kysle rastlinne stavy) pomozu chelovat=odstranit mnohe skodlive kovy z tela pomerne rychlo.