Prosim Vas viete mi poradit aj nejake ine riesenie, na liecenie alergie na nikel okrem kortikoidnych masti a kremov ? :)
Alergia na nikel
Dnesny obsah niklu v priemyselne priporavenych potravinach, dokonca uz len varenie v nehrdzavejucich oceliach nam davaju privela niklu do tela, takze problem nie je s nedostatkom tohoto stopoveho materialu, ale s jeho prebytkom.
Hodne niklu je dnes aj v hydrogenizovanych rastlinnych tukoch, lebo kde sa pred tym pouzival platinovy katalyzator, dnes pouzivaju kyslicnik nikelnaty, ktory sa ale podstatne viac opotrebuva a dostava do olejov, ako kedysi nezluciva/inertna platinova cern.
Nikel sa nachádza vo všetkých orgánoch. V nich posilňuje účinok rôznych hormónov, napr. Inzulínu, ktorý znižuje cukor v krvi a vazopresínu. Vazopresín zvyšuje krvný tlak spätným získavaním vody v obličkách a stiahnutím ciev. Nikel aktivuje celý rad enzýmov a stabilizuje mimoriadne citlivý faktor zrážania krvi. Okrem toho znižuje účinok stresového hormónu – adrenalínu.Mimoriadne bohaté na nikel sú strukoviny, obilie, rozličné druhy orechov, kakao a čierny čaj. Málo niklu v krvi narúša resorpciu železa. Niektorí ľudia alergicky reagujú na nikel napríklad kožnými vyrážkami na módnu bižutériu, ktorá ho obsahuje.V kombinácii s oxidom uhličitým vznikne tetrakarbonyl niklu – zlúčenina, ktorá sa pokladá za rakovinotvornú. Pri obsahu niklu v tabaku môže táto zlúčenina u fajčiarov a u pracujúcich v priemysle, kde sa spracúva nikel, vyvolať rakovinu pľúc. Hladina niklu v krvnom sére je u ľudí ohrozených infarktom výrazne zvýšená. Je to dôležité pri určení diagnózy. Potraviny s vysokým obsahom niklu: holandské syry, ovos, pšeničný celozrnný chlieb, kukurica, fazuľa(suchá biela), hrach, petržlen, pekanové orechy, vlašské orechy, lieskové oríešky, čokoláda, čierny čaj, instantná káva, káva pražená.
Nikel- nie. Reakcia vznika len pri kontakte s pokozkou.
Mám alergiu na nikel, môžu ju spôsobovať aj potraviny? Robia sa mi červené vyrážky len na tvári (na brade).Existuje niečo, čo môže odstrániť (vyplaviť)z tela kovy, v mojom prípade nikel?
Môže byť alergia na nikel, ale len z potravín?
Hocikde, dobry chelator je jablcna stava, ribezlova, ciastocne aj pomarancova.Snaz sa dostat prirodne, neprisladzane.
kde mozno zakupit tie ratsline stavy chelacia?
Alergia na nikel zmizne velmi rychlo po strate kontaktu s niklom. Enzymi a chelacia(kysle rastlinne stavy) pomozu chelovat=odstranit mnohe skodlive kovy z tela pomerne rychlo.