Mam polrocnu dceru a mame vysoke teploty.Na pohotovosti nam povedali,ze to nic nieje.Zuby este nema a anni ich nema zpalene,ze by sa preriezali.Ziadna nadcha,kasel nic.Trva to uz druhy den a ma teploty okolo 38,5.RNG PORAD
Vysoke horucky
ahoj zhodou okolnosti mam rovnako staru dcerku ako ty a tiez mame ten isty problem.Lekarka na to nepovedala nic, dala jej nejaky sirup a capiky proti horucke. Teplotu mala tri dni a teraz je to ok. Ostalo jej len to mrzute spravanie, plac, nechutenstvo, ... ja si myslim ze jej idu zubky. Casto si strka prsteky do pusinky a kadejake ine predmety. Dufam ze to bude iba v tom a nebude to nijaka choroba.Tak sa drzte:)
Na potraviny to nieje,lebo som nepridavala nic nove,moc nema este vysetrenz,ale ideme,zajtra.Ak to nieje este teplota,tak co mam robyt,je mrzuta,uplakana a ani lieky jej zrazia teplotu tak na dve hodiny,potom to ide stale hore.A teploty ma prvykrat,nikdy ich este nemala, dokonca aj ked mala zapalene priedusky.Zajtra budem dufam mudrejsia.Ale dakujem vam pekne
38.5 nie je vysoka horucka u dietata.
Chladenie hlavne hlavicky treba robit od 39.5
Horucky nad 37.5 naznacuju, ze telo proti niecomu bojuje. Ak je to v zaludku, pomoze 1-2 lyzicky koloidnej striebornej vody niekolkokrat denne.
Ak je to v crevach niekolko kvapiek GSE by to malo viacmenej vyriesit(4-6 kvapiek)
na vysoke teploty u malych deti plati "panadol baby"sirup.Viem to,pretoze aj ja mam malu sestru.Teploty do 37,5 treba nechat odozniet,pretoze pri teplotach pod 38,00 sa v tele vytvaraju protilatky proti ochoreniu,infekcii.
Sujka, neni som sice RNG, ale môže ísť o tzv. šiestu chorobu, na tretí deň teplôt sa jej vyhodia po tele vyrážky a to je už koniec choroby. Alebo sa z toho vykľuje ešte niečo iné. Moč jej nevyšetrovali?