Syfilis

Príspevok v téme: Syfilis
jurajko

Ahojte prosim vás neviete mi niekto poradiť kto ma s touto chorobou skusenosti že keby som sa vyspal s babu ktorá ma syfilis tak za kolko sa mi to prejavi keby som to od nej dostal.Je možne že sa mi to aj dva tri roky nemusi prejaviť a až potom to pride? Alebo keby ma nakazila tak sa mi to prejavi hned alebo ako to funguje prosim je to dôležite pomôžte mi

syfilis

ahoj jurajko.Ak by si sa vazne infikoval virusom syfilis alebo aj inou pohlavnou chorobou ako napriklad aj HIV tak sa to detekovat az po troch mesiacoch infikacie. Zhruba tak to vsade hovoria. to co ty mudrc99 napisal tak je pravda, ale ukazat sa to moze az po dlhsom case. Virus syfilis je velmi nevyspytatelny. Tym ze napriklad uzivas antibiotika na chripku alebo anginu tak tento virus potlacas a moze sa ukazat az po dlhsom case.Mne osobne to zistili az po siedmych rokoch. A to som priznaky male vriedky na penise, bolesti klbov a hrdla a povedali mi ze som v tretom stadiu. Ale chvalabohu som to vystihol za pet minut dvanast a siel som na liecenie.

mudrc99

1. štádium - vznik primoinfektu - tvrdý vred na penise alebo labia pudendi, po 10 - 14 dnoch sa zduruje regionálna lymf. uzlina.
1. medzištádium - po určitom čase choroba navonok ustúpi
2. štádium - výskyt kožných vyrážok a postihnutie sliznice, najmä ústnej
2. medzištádium - po určitom čase choroba znova ustúpi
3. štádium - charakteristické tvorbou tzv. gumm. Javí sa ako laločnatý útvar( makroskopicky). Lokalizácia: koža, pečeň, mozog, kosti.

( takže to sa može stať tým neznámym jednorázovkám) veľa štastia