Kto mi poradí doplnok aj z praxe ? Mám problémi s klbami a chrupavkou.VšZP predpisuje len CONDROSULF 400. Ja som ale hodne čítal o potrebe aj glukosamínu a MSM /metylsulfonylmetan/chondrotínu.Prevažná časť doplnkov na Internete obsahuje:Glukosamín,MSM,Chondrotín,Condrosulf.
www.zdravie.sk-...
Vie mi nekto poradiť aj konkrétny doplnok s praxe ? Pred rokom mi doagnostikovali "osteopéniu" .Bol som na kontrole znova, ale este nemam výsledky. Cas beží a bolesti bedrových klbov smerom ku kolenám sa stupňujú.Nechcem odpovede len od dílerov,ale aj z vlastnej skuseností.Bolievajú ma pri pohybe aj kĺby v ramenách aj tam je nejaký nález.
Ak vie niekto aj rehabilitáciu poradiť,prípadne lečenie-kam- budem veĺmi rád.
Bolest - klby,chrupavka
Nadvaha je casto velky problem na klby-odieraju sa o to viac. Strata vahy casto pomoze problemy s klbami odstranit.
Na stratu tuku pomaha emulzifikator tukov, lecitin.
Jeho najvacsi prispevok k zdraviu je ale nie znizenie vahy, ale vycistenie ciev, kde tukove a tukovo bielkovinne usadeniny su zodpovedne za vyse 50% umrti(zlyhania roznych organov pri nedokrveni)
Ako to už u mnohých žien po štyridsiatke býva, aj ja som sa stretla s problémami nadváhy a pohybového ústrojenstva. Moja hmotnosť vystúpila poriadne nad limit mojej výšky - priznávam až plus 15 kg. Nech som robila čokoľvek - od hladovky až po „zaručené" diéty propagované v reklamných šotoch, neuspela som.
Bol to nielen problém vzhľadový, ale i zdravotný. Moje narušené bedrové kĺby vážne trpeli nielen pre nadváhu, ale aj pre opotrebovanú kĺbovú chrupavku. Obmedzená pohyblivosť, bolesť pri akomkoľvek pohybe, problémy s chôdzou...
Až raz, pred rokom, oslovil ma priateľ: „Čo takto skúsiť Super Soya Lecithin od CVI? Skús, neobanuješ!” Moja počiatočná nedôvera - áno, bola tam. Ale povedala som si: „Skúsim, nech sa ukáže!”
Dnes som už šťastná, že mi blízke okolie ponúklo takúto možnosť a ja som poslúchla. Skúsila som - a ajhľa! Moje zdravotné problémy s bedrovými kĺbmi a nadváhou sa upravili. Za veľmi krátky čas - 6 týždňov - bola moja hmotnosť opäť úmerná mojej výške a ja znovu žijem. Žijem plnohodnotným životom, a to sa vôbec neobmedzujem v jedle! Skrátka, “papám” - ale hlavne: turistika - áno, práca - áno, akýkoľvek pohyb - áno...
je aj MSM krem, ktory trochu pomaha na bolave klby, ale obavam sa, ze vo veku 22 rokov roky problemov s klbami znamenaju pravdepodobne poddiagnozovanu boreliozu , mykoplazmy alebo chlamidie.
Tak mladi ludia mozu mat este problemy s klbovym urazom, nie vseobecne s klbami.
ahojte,mam 22r. a mam uz 4r poblemy s klbami.pred rokom som mala operaciu,artroskopiu a stale mavam bolesti,najme teraz cez zimu.neviete mi prosim poradit volaky dobry gel alebo tabletky.dakujem
ahojte ja by som sa chcela spytat ci je tu biekto taky ktoreho tiez bolia velmi klby a to uz v 17 roku .
Najlepsie sa absorbuje glukosamin a hyaluronicka kyselina. Samozrejme aj MSM, ved je to polarne rozpustidlo, ktore pomaha pri absorbcii a prenose vacsich molekul.
Aj v mojich predajniach najdes tiez silne pripravky s glukosaminmom chondroitinom MSM a aj enzymi ako bromelain, ktore pomahaju proti zapalom a na treansportaciu potrebnych latok na regeneraciu klbovej hmoty.