Som absolventka.Este som nepracovala ,len tri mesiace.Studovala som.Mam narok na nejaku matersku? Pojdem asi na rizikove tehotenstvo ku koncu tehotenstva..DOstanem nejake peniaze? a od koho?a KOlko?
Mam narok na matersku?
Ahojky a ako by to bolo ked zijem v Anglicku,nikdy som na SK nepracovala,ak sa vratim domov a otehotniem??
pred bejby som bola studentka. od narodenia dietata poberam rodicovsky 4600,- a rodinne pridavky 500,-
dokopy budes mat k dispozicii 5100,-
niektorym babam, ktore aj pracuju, vyjde materska menej ako rodicovsky, tak si tiez vybavia hned len rodicovsky prispevok.
myslim, ze nan pred narodenim bejby nevznika narok
MALINKA..na odbore socialnych veci a rodiny ti daju tlacivo Ziadost o rodicovsky prispevok a ziadost o pridavok na dieta...vyplnis a odovzdas...popripade si vypytaju nejake rodne listy, neviem presne co este..ale da sa to vybavit za jeden den...max.dva dni..tlaciva ti moze doniest aj niekto iny..doma si to vsetko vyplnis a prilozis co treba a zaniest to moze takisto niekto iny...aby si nemusela s malym babatkom behat po vonku...rodicovsky prispevok dostanes na mesiac pozadu..4400sk..ak sa dieta narodi napriklad 20 v mesiaci..nic sa nemeni...dostanes plnu vysku...ak ste studentky a neplynulo vam poistenie viac ako 270 dni..narok mate hned po narodeni dietata...ako uz napisala nikushka...:))
a kolko trvaju tie vybavovacky na urade? su s tym nejake problemy a je to casovo narocne?
heh zabudla som ten link takze tu je zena.sme.sk :DD
no mna by tiez zaujimalo ako je to s mamickami studentkami.ja by som chcela mat babo este pocas skoly a na nete som nasla takyto clanok...v tom prvom odstavci pisu nieco o materskej aj ked clovek neni zamestnany...len tomu celkom nerozumiem,mohol by mi to niekto vysvetlit?mam aspon na nejaku matersku ked otehotniem dajme tomu v 4 rocniku na VS?
na matersku ti narok nevznika,kedze si si neplatila 270 dni pred materskou odvody,budes dostavat len rodicovsky prispevok a prispevok na dieta,je to spolu okolo 5000sk.A tie budes dostavat az po narodeni dietata,aj ked budes na rizikovom.ale zas dostanes 25000:-)))