Nepodpisujte za kazdu cenu rozv.list manzelovi.....

Príspevok v téme: Nepodpisujte za kazdu cenu rozv.list manzelovi.....
[zruseny12]

No,moje manzelstvo skoncilo velmi skoro...i ked sme zili pekny a pokojny zivot/ked do toho nepocitam svokru/.Mali sme vsetko zariadeny byt,pracu...tak som ja otehotnela a ostala som na rizikovke.Manzel si nasiel inu pocas tehotenstva,pravdaze ja som to nevedela...a velmi dlho...prevalilo sa to ked uz syn bol na svete...nebudem vypisovat,co vsetko som koli tomu prezila,ale urcite nic prijemneho...ja chcem len upozornit mlade zeny,lebo teraz je velmi velka rozvodovost,aby si dali pozor aj pri rozvode.Ja som to brala na lahku vahu,lebo som bola tak vycerpana,ze som rozvodovi list podpisala bez toho aby som si ho poriadne precitala,vedela som,ze niektore veci nie su tam pravdive,ale som si povedala,sak zivot ukaze,kto je aky...mne islo v tej dobe len o klud,lebo som mala aj syna na ktoreho som bola sama...lenze,neuvedomila som si,ze rozvod.list s clovekom ide po cely zivot...a jedna firma toho zneuzila proti mne a moj rozv.list ukazala verejne...a uz nikomu nemoze clovek vysvetlit,ze to tak nebolo a kord ked ex cloveka prenasleduje dlho este po rozvode.Preto,poriadne si precitajte,co podpisujete...alebo nech to za Vas urobi vas pravnik...lebo moze vam to znicit povest...

[zruseny12]

EMA123...ROZVADZALA SI SA NIEKEDY?
myslela som to nepodpisovat VYJADRENIE EX MANZELA NA SUDE...OHLADOM TOHO AKO,A CO ROZPRAVA PRIAMO NA SUDE...
tam som musela podpisat paiere ci suhlasim z jeho vyjadrenim atd.ci mas potrebu nejak tu ma NAPADAT,mas pocit,ze vies lepsie ako ja ako to vsetko bolo?pri mojom ROZVODE?
ano,tuto temu som zakladala pred 2rokmi,ale rozvadzala som sa dost rokov dozadu...
a NEBOL TO LEN TAKY OBYCAJNY ROZVOD...

babylove

aha už som si to prečítala celé, tak chápem načo im bol ten papier
barbarka tebe držím moc palce, ale priprav sa na viacej pojednávaní, lebo BSM sa koná zvlášť,rozvod zvlášt. držím ti palce, aby si to psychicky ustála. ja som si naivne myslela že rozvodom to končí, ale práve naopak, po rozvode záčala rodina ex vypúšťať strašné klamstvá a svinstvá na moju adresu, ľudia sú takí, že uveria všetkému.

ema123

Inak, v jednej podobnej diskusii som čítala, ako sa niekto vyjadril, že ak od neho niekto vyžaduje rozhodnutie o rozvedení, tak on ho poskytne s tým, že odôvodnenie má vybielené. Obháji si to tým, že tá časť nemá nikoho zaujímať, dôležité je rozhodnutie súdu, že manželstvo pána a pani XY je rozvedené. Som rozhodnutá to tak robiť tiež, ale zatiaľ som to nikomu nepotrebovala predložiť. Ani zamestnávateľovi, pretože nemám malé deti a na nič iné to zamestnávateľ nepotrebuje.

babylove

ja som si to na súde takisto neprečítala a podpísala, chcela som to mať čo najskôr za sebou, na výsledku to ajtak nič nemení, inak nechápem načo im boli tvoje rozvodové papiere,čo firma má stým? je to chrapúnstvo, môj ex spravil to isté, ale s návrhom na rozvod, kde bolo iba osočovanie a ohováranie dal ho prečítať mojej kolegyni a tá to rozniesla po firme, aby sa mali načom baviť, je to zarážajúce kam až siaha ľudská blbosť, rozvod je tak či tak osobná záležitosť a ja by som sa v živote k tomu neznížila dávať čítať druhým papiere

ema123

Mariaa, to si ty založila pred dvomi tento príspevok? Ak ano, tak nechápem, o akom podpisovaní si to písala. Rozvod predsa nie je založený na tom, či partner druhému podpíše nejakú žiadosť alebo list, či ako si to nazývala.
Pri rozvode jeden dáva súdu návrh na rozvedenie manželstva a uvedie dôvody, pre ktoré to tak chce. Súd to druhému partnerovi oznámi a dá mu možnosť sa k tomu vyjadriť. Rovnako je to aj na súde. Najprv sa vyjadruje navrhovateľ a potom partner. Žiadny súhlas sa k ničomu nemusí dávať, pretože je len na sudcovi, či manželstvo rozvedie. V zákone je, že sudca manželstvo môže rozviesť, len ak sú dôvody natoľko vážne, že už manželstvo neplní svoju funkciu. V rozhodnutí sudcu o rozvedení manželstva sú potom v odôvodnení uvedené vyjadrenia obidvoch strán.

[zruseny12]

...od tej doby sa vela veci zmenilo a prisla som aj na ine veci...
...ale stale by som radila pravnika pri rozvode ak sa neda s ex dohodnut atd.

[zruseny12]

IVANA
...bolo tam rozhodnutie o prideleni dietata do mojej starostlivosti a preto ho pytali koli vydavaniu rod.pridavkoch...

mate59

aj keby prepísal majetok na 3 os.,na súde by bolo dokazovanie a peniaze na spol. účte sú predmetom BSM do dňa rozvodu,aj keby tam išli len jeho výplaty.
Nenechaj sa ogabať,ale vážne sa snažte dohodnúť,lebo obaja tak prídete o veľa peňazí za advokáciu.