Ahojte, stretli ste sa už niekedy s tým, že by malo také malé dieťa hodnotu ALT až päťnásobno vyššiu, ako má byť? Malá mala brušnú virózu, už je to skoro týždeň, ale má nafúknuté bruško, veľmi jej netrávi a má takúto hodnotu. Ide o chorobu pečene, alebo to môže byť len "pochorobný" stav? ďakujem.
zvýšené ALT u polročného dieťaťa
Katty:(, tak to je poriadne vysoká hodnota.
Ja zatiaľ aktuálnu neviem, ale dnes sme boli na gastre, robili jej sono, ale ešte ideme v pondelok, lebo mala nafúknuté bruško a nebolo všetko vidno tak, ako by malo byť. Ale zatiaľ to všetko vyzerá byť ok, pečeň nezväčšená atď..., tak som zvedavá. Brali jej krv na celiakiu, keďže ja som ju mala kedysi diagnostikovanú, tak uvidíme, čo vyjde.
Katty, držím palce, nech to pekne klesá a nech ste čím skôr doma.
ahojte
moja dcerka takmer 6r mala 15-nasobne zvysene alt, vcera uz kleslo na cca 10 nasobok. je ale hospitalizovana. skumaju z coho to ma, nastastie je ockovana poti hepA, lebo vraj pri nej byva take vysoke. tiez ma trosku nafuknute brusko, ale pecen nie je zvacsena. som zvedava s akymi vysledkami pridu zajtra z uzv. na gastro sme zatial neboli, len na infekcnom. :-((
Hildaher, nevšimla som si tvoj príspevok. Som rada, že si napísala, dúfam, že aj u nás to bude podobné.
Tiež brala Flavobion, hodnoty pekne klesli, ale aj napriek tomu ostali hraničné, takže ideme na gastro. Teraz prekonala ďalšiu virózu, ale krv jej nebrali, takže neviem, či to má v poriadku, vraj jej zoberú po gastre.
Zial, nevsimla som si Tvoj prispevok skor,pisem takmer po 3 mesiacoch a dufam, ze uz mate po probleme. Moj polrocny syn mal ALT 4-nasobne zvysene.Zistili mu to pri predoperacnom vysetreni krvi. Nik dodnes nevie preco to mal zvysene, nemal totiz ziadny problem. Po operacii bol na infuzkach, a udajne tie mu zrazili ALT. Potom bral este FLAVOBION a preventivne je dodnes sledovany na gastroenterologii. Nema ziadne tazkosti a nastastie aj tie pecenove testy su uplne dobre.
pardón, pomýlila som sa, u dieťaťa, čo má rok a pol!