SUSEDIA.....

Príspevok v téme: SUSEDIA.....
[zruseny12]

Rada by som sa podelila o skusenosti z ludmi ktori,maju taky isty problem ako ja,ako ho riesia.Ja to stale ignorujem,len obcas sa ozvem,ale niekedy mam toho plne zuby.Byt sme kupili asi pred 4rokmi,od sameho zaciatku mam problem zo susedmi,podotykam,ze nemali najmensi dovod mi robit zle.Od sameho zaciatku mi robia naschvaly...a najhorsie na tom je to,ze chodia okolo po meste a ohovaraju potom mna atd.Nepomoze ani sa ozvat,lebo raz som sa ozvala,lebo suseda zacala kricat na dceru,ze posledny krat po nas upratuje za vytahom a pri tom my sme tam vobec nechodili.Vykricala ju pred detmi vonku,tak som sla za nou,nebola doma tak som povedala jej mame,ze druhy krat ked ma nejaky problem nech nekrici na dceru a nech pride za mnou,od vtedy pozera na mna ako vrah.Stale kolko krat mam sluzbu,tolko co ja doumyvam chodbu,nasype tam nejake smetie len aby nebolo cisto,ked oni umyju chodbu tak ja si toho ani nevsimnem.Posledny krat ma tak nastvala,ze som povedala,ze to smetie pozmetam a jej nasypem pred dvere-A TO CHODIA DO KOSTOLA,stalo sa par krat,ze pocuvali za dverami a potom robia pletky...No a dalsi problem je SUSEDA nad nami.Zacalo to z nicoho nic,tiez som jej nic neurobila,vecer je 22hod.23hoh.24hod.a oni tam skacu dupocu.Niekedy som sa prebudila o polnoci na buchoty,ako keby prestavovali nabytok...je to hrozne ked clovek chce spat a nemoze,a este do toho tie buchoty,teraz najnovsie vecer prestali a zacali skoro rano dupotat...a to nie je vsetko...nebudem tu vsetko rozpisovat,ale napisem jednu vaznu vec.Ked boli tie najvacsie suchoty ja som bola u rodicou a nebola som cez noc doma,prisla som druhy den domov a nasla som zhorenu gumu a ohorokok z cigarety tak sa to este raz opakovalo,ale uz nebolo tak sucho a nehorel.Vedia si stale nieco najst len aby robili zle,susede nad nami sa neoplati ani tolko nic povedat,lebo bola na psychiatrii a je to taka povaha,ze by na mna len kricala.Ale,tiez chodi po meste a roznasa pletky.Mam toto vsetko ignorovat,alebo nieco robit.Kto ma podobnych susedou?ta suseda nad nami chodi ako najvacsia dama po meste,a doma sa chova ako .....niekedy mam toho plne zuby...je mi nich zle,ako vedia cloveku robit zle a stale nieco vyvadzat...ma vyznam s takymi ludmi si spinit ruky?

[zruseny12]

cat,mne uz toto ani tak netrapi ako to,ze sa clovek nemoze vyspat,a ja na svoj zdravotny stav velmi spanok potrebujem,lebo ked sa nevyspim tak som cely den odstavena a ani by som to nebola tu pisala,ale ta moja suseda z vrchu skoro rano zacala dupotat ako slon.Tak ma to tak nastvalo,ze som napisala tu...ale inak oni mi nechybaju,keby chceli tak od zaciatku su normalny,a nerobia to cloveku,lebo ja nevyhladaval problemy.Oni ked umyju chodbu tak je cista kym sa nenaspini prirodzenou cestou,ale oni to robia naschval a potom chodia po meste a ohovaraju...len ukazuju svoj charakter...ja sa im urcite cpat do adku nebudem bez ich lasky vyzijem...ale cloveku zneprijemnuju zivot...nikomu by sa to nepacilo...su v zivote aj ine veci ako robit inym zle...

cat

aaa..no tak to nevie nikto, co ho este len caka.. nemusis ist ty za nimi, pri najblizsej prilezitosti, ked ta zas niecim naseru, tak sa ich slusne spytaj, ze ako si predsavuju dalsie fungovanie v tomto baraku. ale zas ked hovoris, ze su fakt tak sprosti, ze neprijmu dialog-tak sa spriatel s inymi susedmi(ved nebudu vsetci taki magori), ked uvidia, ze nie si sama - nebudu si na teba tolko dovolovat.

[zruseny12]

no s nimi sa neda komunikovat,ked im povies nieco tak Ti odpovedia ,co proti nam stale mate?to by pripadalo ako keby som sa im tlacila do zadku...a urcite by nemali ani zaujem,lebo keby boli taky ani to nezacineju robit a dnes je klud...ale,ja sa s nimi nebudem rozculovat,bozie mlyny melu pomaly ale isto,aj ja moc nemozem vyskakovat,lebo neviem co ma este caka v zivote...

cat

ja som nepovedala, ze provokujes, to bol nas pripad. tak sa ich narovinu opytaj, co im na vasej rodine vadi? a co vie urobit pre to, aby sa vase susedske vztahy upravili.

[zruseny12]

sak prave,ja sa od zaciatku zdravim a neviem o tom aby som ja provokovala,lebo ked ti niekto pozmeta smetie na schody ked Ty umyjes schody tak to je provokovanie?alebo ked nie som doma a Ti hodia horiaci spak na balkon.A je vela veci,co sa da napisat...prave ja som ten typ,ze nekricim,ja sa radsej vykricim doma a ukludnim sa a tak idem riesit problem z ludmi,a niekedy ani nie ustne,lebo cloveka nepripustia k slovu.Alebo,ked kricala na dceru,ze posledny krat po nas upratuje za vytahom,tak cim som ju vyprovokovala,ked za vytah ani nechodim,maju tam len svoje veci a pri tom platim za priestory aj ja za vytahom,a dcera ma len 11rokov a to bola este mladsia ked si dovolovali...ja prave stale sa snazim pozdravit a vychadzat s nimi,ale stale ked nieco vyvedu tak ich nemam chut ani vydiet nieze to este zdravit,ked oni mi vyvadzaju a ja mam im priat dobry den.A su dokonca tak naladovy,ze raz sa odzdravia a raz nie,tak nebudem predsa z nimi hrat tu hru...ignorujem ich a hotovo...a deti,suseda ma dievca asi 9rocne ale je ako jej mama.Videla som na vlastne oci ako hadze spinu na nas balkon,lebo som akurat lezala na sedacke a mala som prave vyhlad na balkon,a vydela som jak schvalne este rukou robila tak aby nam to spadlo na balkon a nie mimo...alebo ked ja si upracem balkon a ona okamzite po mne a zmetie mi spinu na balkon tak ja ju provokujem?a to len cakala kedy doupratujem a hned zacala ona...jedine,ze ich provokujem tym,ze som lepsia ako oni tak zo mna chcu urobit spinu...

cat

my sme mali nieco podobne doma, v stvorposchodovom panelaku, ja som sa na to pozerala z pohladu dietata, cize to bola moja mama, co mala problem so susedmi, nie so vsetkymi, ale boli 2 rodiny.. tiez sa nam prihodilo par veci, typu: ze ich deti mi vybrali ventilky z kociarika..co som sa teoreticky mohla vonku zabit, pravidelne nam vytrhavali schranku a zvoncek zvonku(samozerejme, ze to nikdy neboli ich deti, len nejaki cudzi fagani, zaujimave, ze teda mali kluce od brany, schranky su totiz zvnutra)atd. ale zas viem, ze chyba bola aj zo strany mojej mamy, niekedy mohla reagovat aj inak, lebo sem-tam to mohlo zniet tak provokacne. no skratka trvalo to asi 10rokov, v ich rodinach sa neskor stali neprijemne udalosti(co nam je nakoniec luto, nikto im to neprial), ich deti vyrastli a teraz ked sa obcas vidime, normalne sa pozdravime, bavime a tak..skratka to muselo preckat jednu generaciu... ale asi naozaj urobis najlepsie, ked si to nebudes vsimat, pozdrav ich a basta. a potom, inteligentni ludia nedaju na sproste reci inych.

sedma007

my tiez byvame v panelaku, oproti sme mali ciganov a bol strasny bordel v celom dome, najhorsie to bolo ked predavali drogy, chodili sem sami fetaci, valali sa po chodbach a ta spina a smrad skoda hovorit. Potom to nastastie prestalo o bol tu len taky 'normalny" bordel - teda len smeti, pluvance a vsetko rozbite. A vrchol bol ked si dovliekli domov dvoch psov, ktorych vencili tak, ze ich vyhodili na chodbu a tie vykali ani neutreli. Nastastie ich uz vystahovali, ale im to teda trvalo.

[zruseny12]

agina vies ja by som si toho ani nevsimala,ale najhorsie na tom je,ze oni to aj roznasaju po meste,ale opak oni robia zle nam a potom to otocia...a su taky vycurany som si vsimla,ze par krat ked som ja mala sluzbu,tak suseda naproti pozmetala schody a zmetla to az dalsim susedom pod nas,aby to vyzeralo,ze som to zmetala ja.A ja pri tom nikdy nezamatam,ale hned umyvam a smetie beriem do handry,lebo mam alergiu na prach,a tak sa niekedy prasi,ze mam dost,ked uz chcem pozamatat tak poslem druha...takze oni sa snazia postvat aj inych ludi proti nam...a tym ludom nevysvetlis,ked oni tu spolu byvali tolko rokov a mi sme sa tu pristahovali len nedavno...a spodna suseda nie je o nic lepsia...lebo ked nam tiekla sprcha,tak neprisla povedat mne,ale riesila to cez dceru jej a jej dcera to hovorila mojej dcere,a vies ake su deti,zabudnu,az jak uz im poriadne premokalo tak jej dcera zase povedala mojej...ale pritom videli,ze je druh doma tak to nepovedali vtedy,ale jak odisiel do CZ,tak som bola tiez nastvana,,,a povedala som jej,ze druhykrat nech pride za mnou s takym problemom a nie to vybavuje cez deti,a ona ze vraj nechcela sposobit problem a bla bla...urobila sa chudera...ale,po meste to uz kazdy vedel,ze ma namoknutu kupelnu...tak tam mohla rozpravat,tak kto je na vine,ja.keby bola prisla hned,mohlo sa to zachranit hned,ale ked vahala,jej problem mala namoknutu celu stenu...a potom idu ohovarat a nevedia ani jednat z ludmi...tak asi tak...

nashira

No ono to je aj tomu ,ze zena bez muza to ma tazke...myslim v tom zmysle,ze raz nieco chceli susedia riesit so mnou a moj muz povedal ,ze to budu riesit s nim a odvtedy si nedovoluju nic. A aj keby si dovolili tak viem ,ze on poriesi.Sa to tu tak rozbehlo...:)