co to je?

pipa

Tak to asi bude neznasanlivost laktozy (mliecneho cukru) alebo mliecnej bielkoviny. Ale dufam, ze si uz medzicasom bol u lekara.

juro

nebyva mi zle po ziadnom jedle.Skor niekedy az malokedy mi byva zle ked som hladny ale to je asi normalne a niekedy ma po jedle trochu boli (niekedy picha) niekde v bruchu...Ale raz si pametam ze mi bolo v noci zle a to ked som hodinu pred spanim vypil liter plnotucneho mlieka.Samozrejme nie naraz asi kazdych 10 minut dva deci.No a v noci som sa neustale budil a bolo mi poriadne na vracanie.Plnotuc.mlieko obsahuje az 30g tuku tak sa asi niet comu cudovat :) som to asi prehnal...

tatranec

Ahoj Juro!
Dana5 má pravdu. Nech je to čo chce určite to neni zadravé. ak sa môžem opýtať čo jedávaš? Nevšimol si si, že ti býva po nejakom jedle zle?

dana5

Ahoj.Skús zájsť k lekárovi, poznám podobný prípad a výsledky vyšetrení poukázali na celiakiu - alergiu na lepok. Pozor - známa dlho váhala ísť k lekárovi /asi 2,5 roka/ a teraz má problémy aj keď drží bezlepkovú diétu. Nemusí to byť ono,ale niečo podobné.

juro

tatranec
Smed,no ako kedy,niekedy mam take dni ze mam neustaly smad a zaroven dost casto aj mocim ale take dni nemam casto,asi tak 1x tyzdenne neviem cim to je.Keby mi cosi bolo tak to by som musel mat asi kazdy den vsak?
Z jedlom som na tom tak,ze vacsimou ani nemam chut do jedla.Ja si skor dam jedno jedlo alebo dve a to mi vystaci aj na cely den.Myslel som si ze v tom bude problem priberania.Ja nie som nejaky jedak.Skusal som sa uz aj prejedat ale to by som radsej nerozoberal je to na dlho...ani tak som nepribral...ale nechudnem,jedine pri velkej fyzickej namahe v praci,schudnem aj 5 kg za tyzden ale take tazke tyzdne som mal iba 2.
tras ruk - nie. ,zavraty - velmi slabe a velmi zriedka ale to ma asi kazdy clovek

tatranec

Ahoj Juro!
Určite by si mal s tým zájsť k doktorovi. Riedka stolica nie je až taký problém, s tou váhou však nemusí byť všetko v poriadku. Možno za to môže tvoj metabolizmus, ale možno za to môže aj tvoja hormonálna sústava. Pokiaľ je to tak tvoj problém sa moe volať štítna žľaza tá môže produkovať väčšie množstvo hormónu a to môže mať za následok že nemôžeš pribrať. skúsim sa ťa opýtať ešte jedno nepociťuješ často smäd a nechodíš často močiť, máš dobrú chuť do jedla napriek tomu váha je rovnaká, alebo sa znižuje? Často pociťuješ závraty a tras rúk?

marfuška

Ak nemáš žiadne stresy vhodné by bolo nejaké odborné interné alebo gastro vyšetrenie.Mal by si sa poradit s obv.lekárom.

alexandra123

juro
neprezivas nahodou nejake stresy?? nebojis sa niecoho co ta ten den caka??---lebo ja to mam casto...a je to z nervozity..