kolko stoji potrat??...zalezi to podla toho v ktrom mesiaci je?ci je to jedno?
kolko stoji ta vec???
Mam. Ale myslim, ze sa to da zvladnut aj bez takej velkej pomoci. Od 1 roka sa da napriklad "odlozit" dietatko do jasli - slobodna maminka moze ist do prace a zarobit si na externe studium (uvazujem o tom).
to mas teda skvelych rodicov a priatela tiez..
a peniaze nemam :) aby som zodpovedala aj poslednu otazku. zijem z materskej 5100,- a vyzivne 800,- najomne si delime s priatelom napoly, stravu kupuje vacsinou on. nemam vsak velke vydavky - sme s krpcom stale doma alebo chodime na prechadzky, neminam vela. najviac ma stoji skola - platia rodicia.
Mam 20, studujem externe, rodina to prezila, nasla som si priatela, s otcom dietata nekomunikujem. Nepracujem, som na materskej. Drzim palce, nech sa rozhodnes akokolvek.
V sali stoji interupcia okolo 7500Sk.
Interupcia moze sposobit citlivej zene velke psychicke problemy - ak nie je vnutorne späta s tym, co ide urobit a robi to len kvoli "financnej situacii, spolocenskej neakceptacii slobodnej matky, nepodpore zo strany partnera atd...". Urcite treba zvazit, ci je pripravena na takyto zakrok. Osobne poznam vela maminiek, ktore ked si nechali dietatko, stali sa najstastnejsimi osobami na svete, hoci nemali primerany vek ci podmienky na materstvo a taktiez poznam tie, ktore sli na potrat a dodnes sa z toho nevedia spamatat a nespoznavaju sa, preco take nieco dopustili a poznam aj take, ktore s tym pokojne ziju a keby zas prislo k "nehode", nevahali by a sli na interupciu opat. Ja som otehotnela v 19tich, bola som rozhodnuta ist na potrat, hlavne preto, ze moj vtedajsi partner to videl ako jedine riesenie, vobec som nevedela , co mam robit, tiez som uvazovala, ze studujem VS, nemam peniazky a tak... a nakoniec som to v den D nezvladla, nesla som tam a dnes mam krasne babatko a nenavidim sa za to, ze som nad moznostou "zavrazdit ho", kedysi uvazovala. Nad takymto krokom treba vela premyslat. Omg, ty si zrejme chlap, v tvojom brusku nic nerastie, ale v jej ano, predstav si, ze tam ma taku zmenseninku teba - maleho omegacika, na mieste zeny skutocne nie je lahke to urobit. Netrufam si radit nikomu, co ma urobit, ale prosim vas, poriadne to zvazte. Mimochodom nie som veriaca ani nic take. Som len obycajna MAMA :)
bertaa
nemoralizuj...
no tak to aby som zacal setrit