Vsetko o chorobe Salmoneloza

rebeka rebi45

ahojte, moja sestra jedla pokazené lieky a využila ich celé ale boli pokazené môže dostať salmonelózu alebo aj niečo horšie? Vo vpred ďakujem.

hejhej

Dobry deň, všetci tu píšete, že príznaky salmonely sú krče, hnačky a atď.
6.10. som bola na preventívnej prehliadke z dôvodu zdravotného preukazu. 10.10. som lekárke volala aké mám výsledky vravela že všetko je OK. dnes 13.10 mi volali z hygieny že mám salmonellu.
Moje príznaky nie sú žiadne: nemám krče, nemám bolesti, nemám hnačku, nemám horúčku, citím sa normálne. Ihned som sla k lekárke ci to nie je omyl, že nech mi spravia este raz testy a ona povedala ze nie a dala mi antibiotika Ciprofloxacín. Prečo nemám žiadne príznaky ked uplynul tyzden a vobec som nezvracala, ani nehnackovala ....

Kajty4

Andrej, to viem nasla som to na internete. Ale co robit ked sa mama boji aby ustavu neposkodila co ak sa nakazila v mhdcke alebo niekde v restike. Aj napriek tomu treba nahlasit ze vyskyt salmonelozy je mozny v tom ustave?

Andrej

Salmoneloza sa musi hlasit
Podľa § 52 ods. 5 písm. a) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov sú poskytovatelia zdravotnej starostlivosti povinní hlásiť výskyt alebo podozrenie na prenosné ochorenie podľa zoznamu uvedeného v prílohe č. 5 a v rozsahu, ktorý je uvedený v prílohách č. 6 až 8, príslušnému regionálnemu úradu.

Kajty4

Dobry den, rada bi som sa opytala nasa mamina pracuje v ustave pre zavisle deti ako upratovacka. Pred par dnami jej zacalo byt strasne zle a mala silne hnacky sla k doktorovi a zistili jej salmonelozu. Chudiatko uz jej je lepsie, ale ked isla do prace povedat ze ma takuto visokoinfekcnu chorobu tak jej povedali ze to nevadi ze tym nikoho nenakazi ale aby to nikomu nehovorila ani dalsich koleginiam, nikomu. Nie je stopercentne iste odkial salmonelozu ma ale sama si mysli ze z tohto ustavu. A misli si ze by sa to malo nahlasit. Co si mislite vy?

poplsnak69

pred 2 tyzdnami mi prislo zle mal som velmi silne a castye hnacky...sama voda...nevladal som chodit mal som visoke horucky mislel som ze je to obicajna chripka alebo nieco take pred tizdnom som bol u doktora a poslaly ma viter konecnika dneska prisly visledky ze mam salmonelozu velmi m to zarazilo ale je mi uz fajn nechapem nic ma neboly som v pohode bral som iba tabletky proti hnacke prasok ktory obsahoval vela mineralov lebo som bol slaby jak caj a momentalne cakam na hygienu maju prist domna domou tak nwm co to bude ale v prwom rade ak mate taketo priznaky neberte to lahku vahu a chodte do doktora

RNG

salmonely su enterobakterie, je ich vyse 200 druhov, vsetky produkuju H2S(extremne smradlavy plyn, jedovaty)
Vacsina z nich nie je nebezpecna, ale niektore su velmi nebezpecne.
Nachadzaju sa bezne na jedlach, prieto je dobre vsettko dobre umyt alebo sterilizovat.
V lete sa mozu dotykom dostat do roznych jediel, kde sa vedia rychlo rozmnozovat. Vacsia davka v zaludku , hlavne pri prejedeni alebo nedostatku zaludocnych kyselin sa prudko rozmnozuje a vytvara toxiny. Ak sa neznici
(znicit ju mozno velmi lahko, hlavne na zaciatku pri prvom priznaku krcov zo zaludka niekolkyymi hltami koloidnej striebornej vody, neskor, ked sa dostanu do criev je to ovela tazsie, lebo koloidna streborna voda sa v zaludku kyselinami deaktivuje do znacnej miery)
pokracuje do criev, kde sa usadi a sposobuje velke skody na zdravi.

Z doplnkov proti nej, ked sa usadi v crevach odporucam najma citricidal, ktory ju potlaci v koncentraciach od 6 do 50 ppm, co sa da velmi lahko dosiahnut pitim GSE roztoku, 60 kvapiek na liter.
Pre zrychlenie ucinku tentokrat odporucam pit cele mnozstvo roztoku pomerne rychlo,za niekolko hodin, aby sa v crevach infekcia vynicila co najrychlejsie. O niekolko hodin (3-4)po tejto davke odporucam zobrat velku davku probiotik, lebo prirychlo pity roztok GSE sposobi niekedy koncentraciu v crevach nad 200 ppm, co vynici aj mnohe dobre probiotika a preto treba nove okamzite nasadit, aby sa nemohla tam usadit nejaka zla kultura
(predstavte si cerstvo poorane pole, ked don nieco nezasadite, rozmnozi sa na nom burina)

zdenkazigova

Ahojte. Ja som sa so salmonelou stretla pre dtýždňom.Spapala som jarné závitky v čínskej reštike na Šustekovej ulici. Hned po konzumácii sommala pocit ťažkého žalúdka, neskôr nafúknutia, večer prišli strašné kŕče a hnačka ,ktorá prešla do "vodnej sprchy". Toto som v podstate aj uvítala, myslela som si, že ak mi niečo " nesadlo" aspoň je to vonku a nemusím ísť ani na špecialnu črevnú sprchu. Príznakmi k tejto udalosti boli silné kŕče žaúdka v hornej časti, behavá vodnatá stolica (od 19.00-10.00 nasledujúceho dňa)ohlásenáspotením a nevolnosťou na zvracanie,bolesťami v konečníku a chrbte s vyžarovaním do kĺbov. Náhoda je blbec, kedže trpím na chrbtopvé bolesti zaplatila som si liečbu nehradenú poisťovňou:infúzie a po nich diprophos. Vďaka intuícii som si sama " naordinovala " liečbu, lebo mi poskytovala úľavu v miestach kde som cítila bolesť. Varovanie: nepodceňujte žiadnu bolesť, nech je kdekolvek. Ja som pod omylom, že mám problém s chrbticou v žačiatočnom štádiu podchytila salmonelózu, bez toho aby somvedela, ako dobre robím. POčúvajte signály svojho tela a chcite vedieť, čo signalizujú, nedajte sa odradiť a pátrajte po PRˇˇCINE. Uchránite seba aj svojichj blízkych od ochorenia so skrytým a zdĺhavým priebehom.VEľa šťastia:-)))))))))))