Nedavno som zacala citat knihu Pavel Sima, Za tajemstvim zdravi, kde sa nachadza vela rad. Zaujalo ma prve cistenie nosa vyvarom z praslicky a anizu. Je to bolestiva procedura. Na jednej strane posobi ta jeho strategia velmi zaujimavo ale na druhej strane, nie je to proti prirode dat si do seba roztok alebo caj priamo do nosovej dutiny celnej a nechat to tam posobit???
Ak sa niekto tymto vyplachom zaobera alebo pozna este ine, prosim, napiste ich.
Pavel Sima a jeho rady
zdravím všetkých,ja si robím prieplachy už asi 2,5mes.Stále mám pri tom bolesti ktoré sa neskor stratia,najskor je to štípanie potom tupá bolest,.....ale potom aká úlava,..............a to svinstvo čo ide zo mna,niekedy mám s toho nervy ale chcem v tom vytrvat a nevzdat to,som chronicky chorá,bola som už na operácii dutín pravidelne v zime mám cisty v dutinách,všetkým doporučujem v tom vydržat,pa pa
Zacala som s vyplachom dutin len pred mesiacom presne podla navodu.
Zo zaciatku to vyzera neprijemne, ale neskor si clovek zvykne, ked vie, ze mu to pomoze alebo uz aj pomaha, kym sa spusti to hlavne svinstvo co sa naukladalo za tych par rokov zivota \'v peknom prostredi miest a inych dodatkov;.
Tiez som mala ??? ako vy a mozno aj rovnake ??? a myslienky ci to nie je neprirodzene.
Urcite to nie je az tak prirodzene, ale ked to nejde samo z tela von a leze to krkom dole traviacim traktom, tak tomu treba asi urcite pomoct. Ved si dajte ???, nikdy ste nepouzila nosne kvapky, ked ste nemohla dychat, alebo to tieklo o sto dvesto a chceli ste to pribrzdit? To je tiez neprirodzene a robime to bezne, alebo aspon robili sme podaktori.
Zalezi na kazdom z nas, ci sa chce citit lepsie, alebo si povie \'ved na nieco musime zomriet\', ale ak Vam bude velmi zle a nic nebude zaberat, tak skusite vsetko, je to pud sebazachovy.
Tak ako pise pan Sima, netreba nikomu nic vnucovat, ale je dobre informovat a nech si kazdy spravi ako vie.
v joge su preplachy nosa sucastou hygieny, a technika je asi taka, ze normalne sedis, trochu predklon, 1 dierku stlacis a tou druhou velmi opatrne nasavas tekutinu tak, aby tiekla cez hosohltan do ust, bolest vznika ked sa tekutina dostane ku cuchovemu nervu v hornejcasti nosa, dlhsim treningom sa dosiahne pohodove pretekanie cez nos bez toho aby sa podrazdil nerv
Caute, tak my s priatelkou chodime za simom do prahy uz rok..je to super-vrelo odporucam a poviem Vam, ze dolezite je byt trpezlivy, ked rano davate praslicku..stipe to, ale co by clovek neurobil pre zdravie..vsak?Od kedy som u neho ja presla ma skoro uplne alergia na macky a chystame sa dokonca jednu si dom kupit.a na slovensko sima uz nepride.jedine za nim do tej prahy-adress a cislo mozem poslat.treba sa tam objednat.a praslicka neskodi-to je volovina!
Ja som to skusala dnes rano, viem, ze je to dobre na dutiny a poriadne mi ich prerazilo. Dufam, ze cim castejsie to budem robit, tym menej to bude palit. A funguje to tak, ze lahnes si na postel, zaklonis hlavu a ten caj si to nosa vstreknes. A pockas dve minuty a potom este dva razy zopakujes.
Pana Simu by som rada spoznala, chodieva casto na Svk?
mna by zaujimalo ako technicky sa to da do nosa, baby mozte mi to popisat??
A bolo tam aj nieco a nadchach spojenych s dutinami a usami?? Ved sa uz idem z toho zblaznit.
ahoj usmev... ja som bola priamo s panom simom, ked bol v trencine... tiez mi dal aniz a praslicku... prvykrat ma to stipalo, ale potom uz nie.... akurat sa to musi davat rano bo potom steka hlien a ten sa musi vyfukat z nosa ... proste nesmie stekat .... ja tu knizku mam tiez doma od neho...