Nedavno som zacala citat knihu Pavel Sima, Za tajemstvim zdravi, kde sa nachadza vela rad. Zaujalo ma prve cistenie nosa vyvarom z praslicky a anizu. Je to bolestiva procedura. Na jednej strane posobi ta jeho strategia velmi zaujimavo ale na druhej strane, nie je to proti prirode dat si do seba roztok alebo caj priamo do nosovej dutiny celnej a nechat to tam posobit???
Ak sa niekto tymto vyplachom zaobera alebo pozna este ine, prosim, napiste ich.
Pavel Sima a jeho rady
Dobry den, damy moja maminka ma podobny problem hlienom v krku. Radi by sme kupili tu knihu no na nete je nedostupna, viete nejake knihkupectvo kde by sa dala kupit? Ozaj a ten aniz je v skutocnosti s y :)) cize anýz. ;) Pekny den a skore uzdravenie ;) Prosim kontaktujet ma na mail: palci92@gmail.com DAKUJEM!
Dobrý večer, chcem tu pridať moje skúsenosti s týmto liečením-čistením. Začala som v júli 2009 a vyplachujem sa prasličkou dodnes. Je to dosť náročné. Hlavne sa premôcť lebo každý deň sa Vám to určite nechce robiť. Jeho diagnostika je cez oči. Bola som u neho. Je veľmi vyťažený má veľa pacientov. Pôsobí kľudne, rozvážne a hlavne mi povedal moju diagnózu na 99,9%. Čistiť sa môže ten, čo pozná jeho filozofiu a má prečítanú aspoň jednu knihu. Podstata čistenia je v tom, že ste ochotný tejto veci uveriť a nebrať lieky, ktoré vás zanášajú. Čistíte sa z pľúc a nosových dutín, ktoré posúvajú celú nečistotu z čelných a hlavových dutín. Za pol roka som schudla 10 kíl, upravil sa mi tlak, prestala som mať problémy s močovými cestami. Zmenila som stravu, (viac zeleniny), znížila som podstatne solenie a nepoužívam cukor. Je to vlastne odkyslenie organizmu.Ak sa k nemu nedostanete a budete sa riadiť jeho zásadami poriešite si svoje zdravie bez liekov. Držím palce všetkým čo sa na to dajú.
dobry den, prave som skusala praslickovanie, prvykrat len male stipanie. druhykrat som lavou dierkou tekutinu doslova snupla, to bola hrozna pichava bolest na lavej hornej strane hlavy. treba to vdychnut?alebo len nechaj nech si to najde vlastnu cestu?moc tie hlieny zo mna nejdu.ked som to vdychla lavou dierkou, z tej mi islo viac bordelu ako z pravej ktoru som len tak nechala nech tecie kade chce:)
dakujem
Prasličkujem každý deň. Aj keď mi nič nie je. Ak si výplach neurobím jeden ďeň hneď mi to steká do hrdla. Takže ešte to nemám asi vyčistené. V marci tu bude Šíma (v Senci). Môžete sa objednať u ENI. Ona vám aj dobre poradí ak budete mať problémy pri výplachoch. Spolupracuje so Šímom. On ešte predpíše k výplachom aj zmes bylín. Takže sa to lepšie rozpúšťa.
Ahojte.
Dnes som skusila preplach prvy krat a poviem vam uprimne zvijala som sa na tej posteli a myslila som ze to do seba nedostanem ani na prvy krat cele, ...ale vytrvala som. Este hodinu po ma stipali oci (tomoze byt aj tym, ze ich mam momentalnm zapalene) ale instinktivne citim, ze to je dobre a mam v plane v tom pokracovat...
Ano ta prva minuta je dost neprijemna, ale potom uz sa to da...
Verim ze mi to pomoze lebo uz teraz sa citim ako z reklamy - "sloboda" :-)
aligrl, vďaka.
Takže výplach robíš aj keď nemáš nádchu? Ešte stále z teba vychádzajú hlieny, alebo len zo začiatku procedúry?
Ja mám silnú alergiu na byliny a bojím sa či ma to nezabije.
Prasličkujem od augusta. Teraz už je to dobré. V septembri som dostala zápal horných ciest dýchacích s vysokými horúčkami.No dostala som sa z toho bez antibiotík. Len vďaka tomu,že som prasličkovala asi 30x za deň.A pila šalviu a všetky možné čaje. Dala som si aj tvarohový obklad podľa knihy. Vyzerala som ako vojnový hrdina ale aj to prešlo.Lyžičku prasličky a tretinu lyžičky anízu (celého ) zaleješ a necháš lúhovať 30 min. Po vychladnutí naberieš do stiekačky ľahneš si na postel tak, aby ti hlava visela dole a pomaly si to dáš do nosa. 2,5 do jednej dierky a 2,5 do druhej.Dve-tri minúty ležíš a prvý týžeň (približne)trpíš. Potom to silno vyfúkaš do umývadla. Medzi fúkaním si tvár umývaš čo najteplejšou vodou. Toto opakuješ tri krát za sebou. Ja to robím každý deň pred odchodom do práce. Čiže asi o 15 minút musím vstať skôr. No je mi celý deň fajn. Keď prídem z roboty zase ak mám čas to spravím opäť tri krátza sebou.
Prosím, aký je presný postup prípravy vývaru z prasličky a anízu (množstvo, čas luhovania, aníz rozdrviť?). Ďakujem.
ahojte, mam dlhodobo problem s dutinami, chronicky zapal, vedel by mi niekto poradit presny postup pri vyplachu dutin s praslickou a anizom ? staci raz denne ? aky pomer praslicky a anizu ? ako dlho luhovat a vstrekovat vlazny ?, dakujem
ja si to uz preplachujem rok a pol, na jar ma vzdy chytala nadcha,ktorej som sa nemohla zbavit, rok a pol som nadchu nemala, tak mozno mi to pomaha, ale to uvidme po zime, v kazdom pripade nie je to zle