Chcela by som vediet ci je normalen ked mam teplotu ked som zdrava 35,4.Teplotu nad 36 som mala ked som bola mensia (teraz mam 15) a dva krat v zivote som mala 37.8.Neviem ci je to normalne ale mne sa to zda divne a ked uz som chora tak mam teplotu 36 o nic viac.Da sa to nejako zmenit alebo liecit ak to je choroba?Dakujem
Znizena telesna teplota pod 36 a menej
Ahoj, měl bych jeden dotaz. Dejme tomu, že mám normální tělesnou teplotu 35,5 a můj kamarád 36,5. Pokud vím, dospělý člověk umírá, pokud jeho tělesná teplota překročí 40 stupňů. Já i můj kamarád dostaneme nemoc a oběma nám stoupne teplota o 4 stupně. Ve výsledku on zemře, jelikož bude mít 40,5 stupně a já ne, protože budu mít jen 39,5 stupně. Zdá se tedy, že mít 35,5 stupňů je docela výhoda, ne? Nebo je to tak, že nezáleží na výšce teploty, nýbrž na počtu stupňů, o kolik se mi zvýšila teplota? Pak bychom tedy zemřeli oba, pokud by nezáleželo na tom, NA kolik se mi zvýší teplota, ale O kolik se mi zvýší teplota, ne? Díky za odpověď.
ja- su este aj nove liehove,ale asi ani tie nebudu neviem ake presne. Skus sa popytat v lekarni,ze ake podla nich maju hodnotenie.
nemáme ortuťový, rozbili ho a ten som aj tak mala najradšej,škoda,že to nepredávajú.
Normálna telesná teplota ľudského organizmu sa pohybuje od 35,5 až po 37,5 stupňa. Tento rozdiel je spôsobený miestom na tele (prípadne v tele), kde došlo k meraniu teploty. Skutočná teplota v rôznych orgánov je rozdielna a je závislá od momentálnej aktivity. Telesná teplota jadra, ktoré je reprezentované orgánmi brušnej dutiny je 39 stupňov.
moja byvala mala 36 stupnov aj to bolo citit na dotyk ... kludne je to mozne
ja- mate ortutovy doma??:)
premeraj ten a ten naraz a uvidis:)
my máme hartman :D
ja- asi. :)
skratka je velky rozdiel merat to v ustach a pod pazuchou.Ortutove boli ovela presnejsie.
A este co sa tyka od firmy Hartman....uplne na prd aj pod jazykom. Omron som odskusal a kupil a oproti ortutovemu je rozdiel len o 0,1 stupna.
ale nebudem tu písať niečo, čo nie je úplne také presné. možno si to nemyslel zle,ale blbo napísal.
nechcem sa hrat na chytraka :) to nemusim ja predsa som.. ale nie koniec srandickam, podla mna si to zle meriate :) pretoze to je podchladenie mam taky dojem :)