Chcela by som vediet ci je normalen ked mam teplotu ked som zdrava 35,4.Teplotu nad 36 som mala ked som bola mensia (teraz mam 15) a dva krat v zivote som mala 37.8.Neviem ci je to normalne ale mne sa to zda divne a ked uz som chora tak mam teplotu 36 o nic viac.Da sa to nejako zmenit alebo liecit ak to je choroba?Dakujem
Znizena telesna teplota pod 36 a menej
ja mám teplotu 35,2 a je mi zima a musím sa teplo obliecť a potom je dobre. A celý deň mám mám ľadové ruky a nohy. A v noci ma niekedy striasa zima. A keď si dám teplú polievku tak ma síce zahreje ale na chvíľu. A padajú mi vlasy nie až v takom hroznom množstve ale keď sa kefujem tak tam ostane guča vlasov a mňa deprimuje a hlavne keď si robím účes toľko vlasov mi ostane v ruke. :-( a cítim vyčerpanosť a malátnosť a neustále chodím na WC a hlavne na veľkú keď sa najem väčšie množstvo jedla. Neviem čo mi je. Krvný obraz bol v norme všetky parametre. Problém je vo vitamínoch a mineráloch??? Draslík, sodík, chloridy, homoglobín sú v norme. Žeby jódu by som mala v malom množstve?? Však každý deň zjem 5 - 8 strúčikov cesnaku. A ten má jód v požehnanom množstve. A cukor?? Bola som na lačno u lekárky a ona mi urobila na cukor test a dopadol v norme. Cholesterol mám v norme. Pomoc ľudia. Hormóny štítnej žľazy mám v norme ale mám protilátky proti štítnej žľazy ale tie nie sú vysoké. A čo nadobličky na tie mi ešte nemerala testy na hormóny. Ale neviem či je aj regulácia v poriadku. Kto má to čo ja??? Nechty sa mi zlomia a rýchlo narastú sú síce pevné ale zároveň krehké. A mám problémy so sústredenosťou a bývam nervózna a do ničoho sa mi nechce. A bolieva ma hlava a bývam často smädná. Ale cukrovku nemám ani prvého a ani druhého typu. Čo to je?? Obličky mám v poriadku, pečeň tiež. Aj na to mi robievali testy a boli v norme. Mám miernu arytmiu ale nie je vážna. Stres to zhoršuje. Zhoršuje sa mi zrak :-(. Črevá tiež mám v poriadku bola som s nimi na vyšetrení.
Moze to byt nedostatok jodu. Skus objednat od damiana lugolov roztok. Nizka teplota je často z nedostatku jodu. Skus nemas co stratit.
Aj keď je to dosť opozdené, pridávam svoje skusenosti s nízkou teplotou.
Mám už 55 rokov a čo viem, mám teplotu medzi 35,3-35,8 už viac než 20 rokov.
Najprv mi začínali mrznúť nohy najmä v noci a dnes je často silný pocit chladu aj vo väčšej časti tela pri nečinosti, hlavne v noci, čo ma často prebúdza. Všetky vyšetrenia sú OK, aj na štítnu žľazu. Nemusí sa to prejaviť u každého, nechcem strašiť. Lekári to nepovažujú za nič vážne, dokonca sa im to zdá hypochondrické, hoci tú nízku teplotu som mal u nich nameranú. Rád by som prijal káždú radu aj od laika, len nech to pomôže.
Kamarát teraz objednal niekoľko ortuťových teplomerov cez internet niekde z Ázie.
riko, ked este aj napises kde ortutovy teplomer zohnat, tak to bude ok. nakolko cca pred 2 rokmi ich stiahli komplet z predaja. aj ked su najpresnejsie, ale zial, nezozenies ich nikde v EU
Tiez som si myslel, ze digitalny teplomer meria zle. Potom som prisiel na to, ze v ustach pod jazykom meria uplne presne.
zožente si ortuťové teplomery a premerajte si teplotu tak 5x spravte priemer a potom uvidíte akú máte reálne teplotu.. Digitálne teplomery vykazujú odchylku pri meraní aj pri opakovanom meraní. Sú iba orientačné. Asi preto že stoja pár šupov a to je podľa výrobcov 10€. Takže teplomer okolo 40€ je presnejší - ževraj podľa ich osobného vyjadrenia. (MicrolifeIFR)
Nizka telesna teplota pri plnom zdravi inac je prejavom casto znizenej funkcie stitnej zlazy(sprevadzane casto s unavou a priberanim) a niekedy znizenou adrenalnou cinnostou(syndrom vyhorenia a podobne)
Stitna zlaza potrebuje doplnok jodu, s adrenalnymi je to komplikovanejsie, ale aj tam jod casto pomoze.