Zdravim.Pred tyzdnom som prisla z nemocnice,kde som sa liecila na mononukleozu ktoru sposobil virus cytomegalovirus,ci tak nejak.O tejto chorobe sa hovori aj ako o chorobe z bozkavania a chcem sa opytat,ci sa mozem vratit k svojej polovicke,pretoze mam strach ze to opat dostanem.Nepoznam nikoho,kto by to mal dva krat za zivot,ale chcem sa opytat,ci nemusim mat strach sa s mojou polovickou zacat bozkavat a ci tu chorobu este mozem niekedy dostat,ale sa uz nemusim bat.Dakujem
Mononukleoza
Ja som Mononukleózu prekonala pred 3 rokmy (apríl-máj 2015) a dnes som ju dostala znova. Nie je to divne? O chorobe mononukleóza sa hovorí ž je to choroba bozkávania, ale ja som sa ešte nikdy nebozkávala. Ako to že som to dostala? A prečo už 2-krát?
Virus, ktory sposobuje mononukleozu je Epstein Barr virus, a nie kazdy po nakazeni dostane mononukleozu, len ti, co maju oslabenu viralnu imunitu. Dnes ma ten virus v tele, skryty na nervovych spojeniach vyse 98% ludi v USA v malych mnozstvach. Ale staci oslabenie viralnej imunity, aby sa spolu s inymi "nasimi" virusami znova premnozil a poskodil telo, najma nervy a pecen. Preto tu zdoraznujem posilnenie viralnej imunity, lebo dnes zijeme v dobe lekarmi podcenovanych viralnych epidemii a nosime v tele hromady virusov, ktore lekari oznacuju ako "dormant"=spiace, co je daleko od pravdy, skor by som ich nazval striehnuce na prilezitost oslabenia tela.
Pecen po masivnej nakaze(Mono) treba regenerovat a precistit protokolom dr Berksona
Takze dobry den, pred priblizne 110 dnami som prisiel z nemocnice po prekonani mononukleozy .... Nebolo to az take zavazne pobudol som tam 3-4 dni. Ale nechcel som bozkavat s dievcatami aby som ich nenakazil... Az teraz som sa zas bozkaval a chcem sa spytat, ze ci je mozne aby dostalo to dievca mononukleozu aj ked ja som ju prekonal pred 110 dnami ? ... dakujem za skoru odpoved ...
prepac morca, ale mas zvlastnu otazku. Ja som mala mononukleozu v 15tke a taketo nieco ma vobec netrapilo, nakolko som bola rada, ze som prezila. po prichode z nemocnice som bola este mesiac v domacom lieceni, rok som mala uplne drasticku dietu, nemohla som cvicit a vobec ma nenapadali take otazky, ci sa mozem bozkavat s chalanmi. podotykam, ze to nie je choroba z bozkavania, pretoze som sa predtym s nikym nebozkavala, takze to je nejaky blud. Neviem, ci si mala aj nejaku alergiu na lieky, ktore ti podavali a bola si vysypana na celom tele. ja na tuto chorobu dost nerada spominam, lebo som vyplasila celu moju rodinu k smrti. ale s bozkavanim som zacala az rok po tejto chorobe, ked som bola uplne fit.