Kožna choroba

skvrnka

Dobry den,na kozi na holennej kosti a na vnutornej strane stehien sa mi objavili cervene flaky, ktore vyzeraju ako krvne podliatiny (take cervene krvne bodky). Neprejavuju sa ziadnymi priznakmi bolesti, ci svrbenia, len to neprijemne vyzera. Sportujem, ale neudrela som sa. Trva to uz 2 mesiace. Viete mi na to nieco odporucit? Dakujem pekne.

adriana

Dobry den.
Asi pred mesiacom a pol som si nasla na nohe medzi kolenom a chodidlom drobny bordovy vysyp ktory nesvrbel.Zacala som to trochu sledovat ale mam pocit ze sa to pomaly zvacsuje.Svrbelo ma to iba raz ale mam vazne obavy aby to nebolo nieco vazne.Momentalne nie som na svk tak by som potrebovala radu ak niekto vie co by to mohlo byt.Uz to mam velke do dlzky asi 2x1,5cm.
Dakujem

mira

Tomaco, tvoj problém vypadá ako vitiligo. Podstata vitiliga je v mlieku. Mlieko a výrobky z neho obsahujú prevahu nevhodných látok. Nevhodné tuky z nasýtených mastných kyselín tvrdnú pod kožou, nevhodný cukor laktóza, zaťažujúce bielkoviny hlavne ťažký kazein, minerály - vápnik v nevhodnej forme atď. To všetko spôsobuje biele miesta.Nedostatok enzýmov, minerálov, prospešných tukov z nenesýtených mastných kyselín spôsobuje rôzne poruchy trávenia, vstrebávania a zhoršenia všetkých funkcií.Pigment, sa sústredí na miesta bez usadeného mliečneho tuku. Zlepšenie spočíva nielen vo vysedení všetkého z mlieka, ale i v zaradení zeleniny v rôznych úpravách, hlavne kvasenej, ktorá má dostatok enzýmov a probiotické kultúry, ktoré v alkalickom prostredí, vytvorenom zeleninou neuhynú. Čistenie od mliečnych nánosov trvá dlho , urýchliš ho obilninami v celých zrn, ktoré majú dostatok vlákniny a B vitamínov.

monulienka1

Dobry den, mam 21 rokov a zacala som mat problemy s kozou, zacali sa mi vyhadzovat potnicky po tele a na niektorych miestach su velmi huste.Neviete mi poradit co by som mohla pouzivat aby mi to preslo? dakujem