Mám hyperaktívne dieťa. Stále sa pohybuje a vkuse niečo robí. V kľude je iba keď spí, má 7 rokov.Kedy z toho vyrastie? Ak máte niekto s týmto skúsenosti, tak napíšte.
Hyperaktívne dieťa
podla mna maloktora z vas ma hyperaktivne dieta. hyperaktivita je diagnoza. mate normalne zdrave deticky, ktore sa chcu hybat, hrat, vyvijat a vy sa zaoberate tym, ako ich utlmit. pritom staci, ze im najdete tu spravnu cinnost, v ktorej najdu uspokojenie, ktora bude rozvijat ich talent a nadanie, mozno su vyspalejsie ako ine deti v ich veku a neuspokoja ich uz len hracky. hladajte tu spravnu aktivitu - napr. pri 3-rocnych to moze byt vystrihovanie, malovanie, modelovanie, sportovanie a kopec inych veci, aj ked susedina trojrocna dcera sedi a hra sa cely den s babikou. neporovnavajte svoje zive neposedne deti s tichuckymi kludnymi. aj jedny, aj druhe deti su normalne, len maju rozne povahy. skoro vsetky deti sa predsa jednostaj hybu a stale nieco vymyslaju. bud budete rozmyslat, ako ich upokojit, prip. pchat do nich lieky alebo najdete sposob, ako vyuzit ich nekonciacu energiu prospesnym sposobom.
aj ja si myslim,ze to nie je nieco nenormalne,len tam treba potom vela trpezlivosti z detmi...a to je vsetko...
Nechapem, preco sa pozerate na hyperaktivitu ako nieco zle. Spravne usmernene dieta pokracuje vyssim tempom v uceni a dopracuje sa v zivote dalej.
enya, pri hyperaktivite urcite nejde len o stravu. Som vsak nazoru, ze cez vyzivu dostavame najviac latok, ktore nas fyziologicky tak ovplyvnuju, ze sa to musi prejavit aj na psychike kohokolvek. Dokonca aj ked prioritnym problemom moze byt napr. stres alebo nieco ine, telo vtedy este viac vnima latky, ktore vo vyzive dostava.
btw, moj dobry znamy je hyperkativny ako das.
okrem ineho to (alebo presnejsie hlavne) sposobuje vela jednoduchych cukrov v podobe velkeho prijmu ovocia a zeleniny.
ked je v mojej strave vela najma ovocia, nadmiera energie sa prejavi tiez.
moje deti,tiez nemali stale sladkosti,tiez jedli aj zeleninu,mali pestru stravu...ovocie...jasne,ze dala som im aj sladkost,ale neprejedali sa sladkostami...mali sme zahradu tak som robila vselikake salaty,mrkvu,karelab kapustu len tak nakrajanu na tanieri niekedy jedli ako pochutku...
Moje dieťa je hyperaktívne, stravuje sa zdravo, sladkosti nemá v obľube. Miluje zeleninu a ovocie. Nie je pravda, že hyperaktivitu zapríčiňuje výlučne strava, záleží od mnohých faktorov- ako prenatálny život, pôrod, dedičnosť, prostredie... Moje dieťa je mimoriadne nadané a stále v pohybe, cez deň nespáva od roka a pol, všetko ho zaujíma a opakujem- stravuje sa racionálne, nakoľko som zástanca racio stravy. Kojený bol 3roky.
mamicky, precitajte si este raz prispevok od mirky, ma uplnu pravdu:
- je takmer iste, ze pri hyperaktivnom dietati, je v jeho strave privela cukrikov, cokoladiek, keksikov, malinoviek, lekvaru, medu...
- dokonca si spominam na pripad dietatka mojho znameho, ktore behalo, skakalo a vyvadzalo strasynm sposobom. tak ju chceli "motivovat" a povedali jej, ze ak sa neutisi, tak jej odopru cokolodu, ktore zboznovalo. rodicia vydrzali pol dna. potom si ich 4-rocna ratolest zacala buchat hlavu o zem (doslova, videl som to!). rodicia to vyriesili naozaj originalnym sposobom - dali jej celu velku cokoladu. na pol hodiny pol pokoj. a samozrejme to pokracovalo dalej
- az na vzacne vynimky - napr. velke rodinne traumy a pod. pomoc psychologa je neucinna az zbytocna
no Blanka,moje deti boli zive ,ale sproste neboli,nikdy si nedovolovali k cudzim ludom.Vies,on je este maly a nevie,ze robi zle len mu stale treba pripominat,ze nie je to dobre,pekne co robi, ked robi ludom zle...a casom urcite sa zmeni...vies on sa inak chova medzi detmi urcite a doma tiez inak.To je normalne...nieco sa nauci dobre,ale prinesie si aj zle veci od deti...musite mat len vela trpezlivosti a vysvetlovat mu,ked robi nieco zle atd.ale urcite casom pochopi...prajem Ti vela stastia,a vela a vela trpezlivosti...to poznam ze nevydrzi dlho pri jednej hre,to som uz pisala...ale,inak to nejde...ale ja som si vsimla,ze ked som zo synom sa hrala tak sa viac zdrzal pri tej hre,ale ked bol sam tak len vyhadzal hracky a uz bo inde.Ale ked som s nim zacala stavat napr.z kociek nieco tak sa vedel vyhrat...viem,ze je vela inych veci co treba robit,varenie atd.jedina moznost navarit ked spi, alebo den do predu.Tam je velmi dolezite mat cas na neho...viem,ze mne sa to lahko hovori ked to uz mam za sebou...ja som vecer padala od unavy,a ked som isla ho ukladat do postele tak som spala skor ako syn....:)))))....vela trpezlivosti Ti prajem...
ja mam tiez trojrocneho, stale nieco robi, teraz zacal skakat tak skace od rana do vecera, vonku, doma, vzdy bol zivi, ale co mi vadi je ze ked ma zlu naladu alebo sa mu niekto nepaci tak zacne nadavat ze je skaredy a robi opicky na ludi. Niekedy je zas ako anjel prejde to?
matus je predcasne narodene dieta tak preto snim chodim k psycho.od narodenia mu venujeme pozornost.snazime sa,ked sa,da chodit vela vonku.kym sme sami nieje problem,ked niekoho stretneme tak to zacne, ukazovanie sa.niekedy az prehnane a tazko si da vysvetlit ze je to skarede co robi.aj doma je to tak.niekedy uz neviem cim ho mam zaujat,nevie sa sam hrat.ked prinom sedim tak to ide.ale stale sa to neda treba aj navarit a upratat.ja som zacala chodit od pondelka po materskej do prace a drobec do skolky.teraz je chory sme doma a tu len krici skace ponas ako mala opica.toto roby rad.pri nicom dlho-dlhsie nevydrzi.neviem ako je to v skolke ale urcite to tam neroby,co roby doma.