Som veľmi nešťastná.Som rozvedená 5 rokov a mám jednu dcérku.Manželstvo skončilo kvôli manželovmu alkoholizmu a milenkám.Oporou mi boli rodičia, ktorí mi veľmi pomáhali, ale teraz sa to totálne všetko zrútilo.Pred tromi mesiacmi som sa dostala do vzťahu s mužom , ktorý bol odo mňa starší o 25 rokov, poznali sme sa dlhšie už z videnia, ale v tú dobu sme sa dali do reči a zistili sme že si rozumieme, máme si čo povedať. On bol sám, manželka odišla do zahraničia, kde si našla iného , ešte stále bol ženatý ale rovod chcel dotiahnuť do konca.Tento vzťah som tajila pred rodičmi, lebo som vedela, že oni s tým nebudú súhlasiť.Pred dvoma týždňami nás spolu videli a odvtedy som mám zo života peklo. Nedajú si nič vysvetliť, vzťah som ukončila, zostala som sama.Pre nich som mŕtva, lebo som im ublížila. Lenže ja som im nechcela ublížiť,chcela som, aby sme konečne boli šťastné a takto to dopadlo.Niekedy mám chuť skončiť so všetkým, ale drží ma tu moja dcérka, moje zlatko.
nešťastná
Aj teraz som mala hysterický výstup cez telefón.Dcérka volala babke-mame a pýtala sa ci by k nám nemohol prísť moj brat, tak jej povedala že on k nám nikdy nepríde. Malá sa rozplakala a mama si hned pýtala k telefónu mna.Nakričala na mna nech prestanem malu týrať, lebo jej puká srdce ked počuje ako malá plače a nech prestanem dávať malej rozumy. Ja malej rozpávam o svojich rodičoch len pekne, nič škaredé na nich nehovorím. Mama si asi neuvedomuje pre koho malá trpí, kto ju trápi prečo plače. Plače lebo citi ako sa ku mne správajú a nie preto že ju týram. To by som v živote nedokázala, ubližovať svojmu dieťaťu. To by som musela byť padnutá na hlavu. Mama má problém v tom, že jju stále zaujímali iní. Táto sa rozviedla a nemá nikoho, táto yase si našla mladšieho a táto má prietteľa, kupili dom , vanu za 120000 korun a plastové okná na dome a že ja nemám nič a že som išla do postele s dedkom.
presne tak. co su to za rodicia, ked nevidia ako velmi ti ublizuje ich pristup. i ked ti pomohli a ty si pochybila, neznamená, ze si nevdacna dcera. si len dospelá. su sebeckí, ked si myslia, ze mozu aj nadalej ovladat tvoj zivot a robit rozhodnutia, ktore patria tebe. nepodliehaj ich psychickemu natlaku. snaz sa mysliet na to, co je dobre pre teba a tvoju malu. existuje vela variantov, ktore sa daju vyskusat. mozes sa im vyhybat, ale mozes sa im aj donekonecna ospravedlnovat. mozes sa trapit, ale mozes urobit aj vela pre to, aby si trapeniu zabranila. viem, ze chces zachovat dobre vztahy a rodicov mat na svojej strane. ono sa to casom snad ustali a bude aj slnecno.je len na tebe, co si vyberies, hlavne nezabudni na to, ze si sebestacna osoba a ze ste vsetci uz dospelí-az na tvoju dceru. nechcem ti radit len ukazat iny pohlad na vec ako kazdy, kto tu prispel. mozno by si mala ist na rodicov rovnakou ,,zbranou´´ drzim palce, aby vsetko dopadlo priaznivo a vase vztahy sa opat vratili do normalu
pekne po poriadku.
rodicia ti teraz nepomahaju.... musis si pomoct sama,financne ich asi moc nepotrebujes...takze je to len tvoj psychicky problem.
S tym ale zacni bojovat, zatni sa... a nepripominaj si donekocna, co pre teba urobili. Bud im vdacna, ze ti v krizy pomohli, ale zase sa nenechaj vydierat.
ak si prerusila uplne kontakt s tym tvojim priatelom, tak si pekne zi sama s dcerou. s dietatom je vzdy vela prace. pekne sa jej venuj, uc sa s nou, hraj sa ..Nemusi predsa trpiet za tvoju psych. labilnost. Co ked ti sibne, a pojdes na psychiatriu, co bude s nou ?? Napadli ta aj take veci, ze si jedina, ktoru ma a ze si za nu zodpovedna ?? A rodicov nejaky cas ignoruj. Naco dvihas telefon.
Napis si na papier nejake zakladne zaseady pristupu k rodicom zacni sa od nich odputavat. nemas predsa 10 rokov. SI DOSPELA.
Okolie o tom vzťahu vôbec nevedelo, a som si istá že nikto nevie čo bolo medzi nami. Sú to len predsudky,že to vedia všetci.Tak
veľmi by som chcela vrátiť čas naspäť, byť šťastná, tešiť sa zo života,ale nedá sa to.Od rodičov som bola závislá čo sa týka pomoci s malou, mala som vždy zabezpečené prázdniny, ked mali volno v škole a teraz sa s tým musím trápiť sama. najhoršie je to , že v meste kde bývam nemám žiadnych známych, priateľov, nepoznám tu skoro nikoho, tak sa nemám ani komu zdôveriť so svojim trápením.Cez týždeň si píšem s bratom cez net,ale nechcem ho zatahovat do mojho problému
ak si neni nejak financne zavisla na rodicoch, tak chyt svoj zivot do vlastnych ruk. Vyser sa na nich. to ze ti pomohli, a ze si ich dcera , este nemaju pravo ti takto systematicky nicit zivot. Prestan sa s nimi kontaktovat.
Podla mna to nemozu zniest kvoli okoliu, aby ich neohovaralo.
Chapem ich, 25 rokov je velky rozdiel, ale Rockefeler ani Brat Pitt za tebou nepridu.
Takze sa pozbieraj, urcite nemas 20, takze nevidim dovod, aby si si nechala zasahovat takto do zivota.
Nevládzem už ďalej takto žiť!!!
Citim sa zufalo, je mi nanič.Vôbec nič ma nebaví.Som psychicky na dne, vôbec mi to nemyslí.Neviem sa zmieriť s tým ako ma rodičia odvrhli.Myslím si , že sa stávajú aj horšie veci a neriešia sa tak, ako ten moj prehrešok, ak sa to dá takto nazvať. Mama ma neustále podozrieva, kričí na mna a vzdy si vymyslí niečo nové co vôbec nie je pravda. Už sa k nej pridal aj otec a zakázal nám k nim chodiť.V priebehu dňa mi vždy zavolá, aby mi mohla vynadať a ja som potom neschopná rozmýšľať.Neviem o čo im ide. Vzťah som ukončila, ale oni mi neveria.Nevládzem už takto dalej
Cez víkend som bola u rodičov aj s malou.Mala som pocit, že chvíľami by sa mama so mnou chcela rozprávať,ale v zápätí hned na mňa slovne útočila.Snažila som sa jej to vysvetliť, ale nemám u nej vôbec pravdu, nedá si to vysvetliť. Vykladá stále len o tom akú veľkú hanbu som urobila celej rodine a že o mne rozprávajú všetci ľudia. Lenže o tom vzťahu nevedel nikto takže z toho nemôžu byť ani žiadne reči, sú to len jej výmysly.Najhoršie na tom všetko je, že hádže na mna aj také veci, ktoré vôbec nie sú pravdivé, a to ma veľmi bolí.Stále na mna len kričí.Otec so mnou občas prehodil zopár slov a myslím si, že on by mi dal aj poslednú šancu, aby som im dokázala, že nie som taká, ako si myslia, ale musí počúvnuť mamu. Vidím, že je mu to nepríjemné,ked mi mama škaredo nadáva,radšej zostane na neutrálnej pôde. Neviem či sa to niekedy upraví.Som z toho zmätená a na nervy.
viem,ze je to tazke,snaz sa to nejak vydrzat,cas to vyriesi a aby si to lepsie zvladala tak si kup B-KOMLEX-FORTE.To ti pomoze na stress.Prajem Ti pokojnu a kludnu noc.
mali by ti odpustit,uz nie su panmi tvojho zivota.stale si ich dieta,ale mali ocenit tvoju uprimnu snahu.daj im cas.asi ich to este velmi boli,asi je to moc cerstve.bud sebestacna,aby si ich nemusela stale potrebovat.vsetko casom preboli,vsetko sa utrasie.zelam ti vela stastia.