Čuako..a som znova tu.Dnešná téma -tehotenstvo.Ako som spomínala,potratila som 2x,raz vo štvrom a raz vo ôsmom týždni.V Piešťanoch to do súvisu s lupusom veľmi nedávali. Bola som na genetických testoch,HSG(veľmi dobré vyšetrenie-ak to niektorá z vás podstúpila vie o čom hovorím)Teoreticky všetko dopadlo dobre, až na to, že mi zistili obrátenú a ešte neviem akú maternicu. Takže pes bol zakopaný asi tam. Odporúčanie doktorky znelo,hoci aj s blbým výsledkom ale častejšia tehotnosť posilní maternicu a raz sa to podarí.Nasadila mi akurát Dufaston a zopár nejakých injekcií-ženských hormónov,nespomieniem si akých.To bolo všetko. No a samotné tehotenstvo-od začiatku do konca tretieho mesiaca v nemocnici-krvácala som(malej zo srandy hovorím zachránený potrat),potom doma na rizikovom.V piatom mesiaci na cerkláž-zašitie a v 36týždni-trošku skôr cisársky.Žiadne zdravotné problémy som nemala.Či už čo sa týka lupusu-bola som bez akýchkoľvek liekov od roku 2000(tie som vysadila hneď pri prvom tehotenstve)alebo aj iných-tlak,opuchy,vracanie...Jediná vec čo sa mi prihodila bola tá,že ja ako maximálny kávičkár pôžitkár som nezniesla kávu,jednoducho mi prestala chutiť.Teraz si ju už opäť vychutnávam.Po pôrode sa takisto nič nezmenilo-zdravotne,stále bez tabletiek,až do roku 2005.To som asi trošku precenila svoje sily a vypomstilo sa mi to.Pododýkam,že som stále chodila na kontroly,či už ku vlastnej reumatologičke alebo do piešťan.Nuž so mnou to bolo asi tak.Čo z toho vyplýva netreba sa vzdávať,ak sa niečo má stať,tak sa stane,či už dobré alebo zlé.A nie všetko musí súvisieť s tým našim milým zvieratkom.Hviezdoslav končí..