Systémový lupus erythematosus (SLE)

Príspevok v téme: Systémový lupus erythematosus (SLE)
maťa

...pekný deň, zatiaľ nepoznám osobne človeka, ktorý trpí rovnakou chorobou ako ja (SLE) a tak mi napadlo, že možno na tejto stránke sa nájde niekto,kto má rovnaký osud ako ja a trápi sa s lupusom.

------------------------
Ahojte... tato tema ma uz vela prispevkov. Verim, ze sa v nom najde aj vela "dobrych rad".

Pomozte nam ich najst a oznacte ich pomocou nasej novej funkcie. Urcite ste si ju uz vsimli....

rudolf

Ahojte všetci priatelia. Áno je to už rok čo beží táto diskusia a je to aj 1 rok čo diagnostikovali KAMILKE ôdomáce zvieratkoô LUPUS. Keď som sa dozvedel o tejto d.g. vôbec som nevedel, čo je to za choroba a čo všetko budeme musieť absolvovať a "vytrpieť" aby sa jej stav stabilizoval. Za ten rok som tu na tomto fóre aj vďaka "MAŤKE" , ktorá založila túto tému stretol virtuálne veľa skvelých ľudí s podobným osudom a verím ,že sa s niektorými stretnem aj osobne ( zatiaľ len s "lesankou", ktorú týmto pozdravujem) . V pondelok ideme na kontrolu do Košíc a uvidíme ako to pokračuje. Taraz užívame Prednison 15mg obdeň, Tritazide 2,5mg a nový liek namiesto CellCeptu, Myfortic(imunosupresívum). Tak sa tu všetci majte pekne a možno sa stretneme v Blave s niekým, 26.9 idenm na služobku. Pekný deň Rudo a KAMILKA z Badejova :-)))

mucha

Cítala som na web stránkach o rôznych bylinkách a preparátoch ,ktoré sú nápomocné pri lupuse , a chcela by som vedieť či niekto z Vás už vyskúšal niektoré z nich a aké máte skúsenosti. /pesterec mariánsky,aloe vera, pyknogenol alebo chlorela/Dˇakujem

maťka

..ahoj Rudko a všetci ostatní "miláčikovia domácich zvieratiek"...tak som si pripomenula,že ubehol rok,čo sme sa s Rudkom "stretli" na tomto fore...moc sa teším,že si stále máme čo povedať,pomahame si navzajom...som ok a v kolobehu,takže ani neviem,či sa cítim zle...proste nemám kedy myslieť na chorobu...:o) ... teraz sa zase budem venovať synčekovi a jeho škole,takže zase bude menej času... želám veľa optimizmu... pa pa a držte sa...

gloria

Ahoj všetci, s Lupusom žijen 11-ty rok a myslela som,že o ňom viem dosť. Až kým som nenarazila na túto stránku. Zase sa je s čím vyrovnávať.....Vela zdravia všetkým :-)

jaja

milá andula, mám 43 rokov. Zajtra idem na vyšetrenie. Ak chceš kontakt, prosím: 0918108776. Kľudne sa ozvi poteší ma to . jaja Prajem pekný deň.

andula

Milá Jaja, som z Pov. Bystrice a bývam na SNP. Tiež mi hrozí Lupus - pozitívne ANA. Ale kompletné výsledky budem vedieť asi až v pondelok alebo utorok. Kde bývaš a koľko máš rokov? Andula

jaja

zdravím všetkých ktorí prispievajú do tejto rubriky. Som tu prvý krát a velmi ma teší, že sa so svojou chorobou môžem s niekym podeliť. Mne zistili kožný lupus, zatiaľ mi len vypadali vlasy asi v priemere l cm na temene hlavy. Cítim sa slabá a skoro stále som unavená. Snažila som sa únavu ignorovať ale po prečítaní týchto príspevkov viem, že je to normálne. K lekárovi som začala chodiť pred rokom, ale vlasy mi začali trochu vypadávať asi pred 8 rokmi. Myslela som si, že mi len rednú vlasy a ignorovala som to. Dnes viem, že som urobila veľkú chybu. Až keď sa mi z vyrážky spravil fľak na tvári, ktorý mi rástol, išla som k lekárovi a ten mi zistil LED. Snažím sa s tým vyrovnávať a zistujem si všetko okolo tejto choroby. Čítala som, že sa stretávate. Nie je niekto aj z P.Bystrice s rovakým problémom? Rada by som sa poradila. Všetkých veľmi pekne pozdravujem a teším sa na ďalšie príspevky.

agatulen

ahojky
pro nektere z vas,ktere neznaji stranky o lupusu v cestine bych chtela napsat odkaz,na ktery muzete jen kliknout a primo se na ty stranky dostanete:
www.lupusinky.estranky.cz
Bude-li nas vic,nebudem se bat VLKA nic..

mucha

Dnes som sa dostala k adrese kde sa stretávajú ľudia chorý na lupus,a tak som sa rozhodla napisať pár vit aj ja. Mám túto chorobu už 28 rokov.Chidím na kontroli ku svojmu reumatol´ogovi a ra raz do roka do NURCH. Momentálne som už pár rokov v remisii,užívam Delagil a asi 9-rokov antidepresíva -postihol mi lupus CNS.Som rada ,že som našla túto stránku a môžem si prečítať aj názory a postrehy od inych motýlikov.

danuš

Ahoj, tak tu vidím prvé vyjadrenie k stretnutiu v BA, a to práve od Beáty - z PREŠOVA!!! :-) bolo by fajn ak by si mohla prísť, veľmi rada by som Ťa stretla.
Pýtam sa teda - kto z BA by sa chcel stretnúť? Navrhovala som termín štvrtok 6.9. okolo 17.30, no ten môžeme kľudne zmeniť ak by to niekomu nevyhovovalo. Tak sa skúste ozvať, ďakujem a snáď do skorého videnia!