Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Ahojte.
Bral niekto antidepresivum Fevarin?Doposial som ho nebral,ale kedze mi ho teraz lekarka predpisala,mam iste obavy,ako bude na mna ucinkovat.Pomohol vam?Mal vela neziaducich ucinkov?Dakujem.
yamaha, tvoje problémy sú zrejme psychosomatického charakteru. Nemyslím si že máš depresiu. Skús zmeniť trocha štýl života, životosprávu a hlavne sa nekontroluj. Možno ťa niečo vyčerpáva, neviem či pracuješ, alebo študuješ, skrátka musíš zistiť príčinu. Ak máš veľký zhon a zaťaženie nauč sa spomaľovať, relaxovať. Ak máš nudnú prácu, tak tam by bolo vhodné kompenzovať to pohybom aleb inou fyzickou činnosťou.
mohol bimi niekto pomost uz rok trpim bolestami hlavy chrbta a bolestami pri srdci chodim podoktoroch anic len skusaju tabletki s ktorich mi je horsie
Ahojte všetci. Depresia môže postihnúť každého, nikto nevie kedy to na neho príde. Určite choďte k psychiatrovi, predpíše lieky, nezahrávajte si prosím so životom, druhý pokus mať nebudete. Ja sa zaoberám alternatívnou medicínou, pomáha to veľa ľudom popri liekoch. Len sa odhodlajte niečo so sebou robiť. Život je fajn. Držím všetkým palce.
Chcem sa podelit o moju skusenos s depresiou, lebo ked som ja potrebovala uzitocne informacie tazko sa mi orientovalo. V zivote sa stretne kazdy s tazsim obdobim. Tie som zazivala aj ja avsak minuly rok pocas zimy a na jar ma prepadol stav, ktory som uz len s vypatim sil zvladala.Nastudovala som si vsetko mozne a skusala vsetko, co sa v suvislosti s depresiou popisalo:sportovat,relaxovat,meditovat,zmenit stravu a tiez navstevovat psychologicku... V lete sa mi stav vyrazne zlepsil,dovod - myslim si, ze depresia odznela ale po velmi dlhom obdobi. Bola som presvedcena, ze sa nevrati, s jesenou nasl. roka som v tom bola znovu a este horsi stav,ked som sa uz len s tazkostami dostavala z postele skusala som to riesit doplnkami vyzivy na depresiu, doplnanim vitaminov,uzivanim rybieho oleja,min.latok, ucinok skoro ziadny.Ked som uz mala problem vydrzat v zamestnani a chcela som dat vypoved, ked som vacsinu dna stravila placuc v posteli,pricom som si racionalne uvedomovala, ze na to nie je ziaden padny dovod, lebo mam lahke zamestnanie,ktore ma vcelku bavi a nebolo prilis dovodov ani na plac, vtedy som sa rozhodla prekonat hanbu a opovrhovanie mojho okolia a ist k psychiatricke. Diagnostikovala mi endogennu depresiu, psychoterapia mne nevyhovuje, a tak ma ani nenutila absolvovat tie sedenia znovu, predpisala mi lieky antidepresiva + lieky na upokojenie, lieky mi zabrali presne na 8 den, kedy som pocitila taku zmenu, ze lieky na upokojenie som uz nebrala, konecne mi chutilo jest a dakovala som Bohu za doktorov aj tuto ulavu. Nebolo to dobre naraz, beriem lieky 3 mesiace, citim sa prijemne a mam naspat svoj normalny zivot. Nebojte sa preto navstivit dobreho odbornika. Doktorka mi hovorila, ze v dnesnej dobe je toho velmi vela. Lieky budem uzivat asi rok, viem ze to nie je vitazstvo, ale dufam, ze fungovanie mojho mozgu sa nastartuje natolko, ze po ich vysadeni budem dlhu dobu a snad aj navzdy bez liekov. Podla informacii pani Dr. su ludia, ktori sa po liecbe nikdy nevratia, ini pridu za 3 roky, je to vraj rozne. Pre mna bolo najtazsie prekonat predsudky a hlupe nazory okolia aj vlastnej rodiny. Dnes som vsak rada, ze som sa rozhodla konat, opat randim, planujem studovat na VS, tesim sa aj placem a zijem opat plnohodnotny zivot. Vela stastia aj vam....
ma niekto skusenosti s liekom zyloram?pomohol?
Je tu niekto z vás z Prešova, čo trpí depresiami a vedel by mi poradiť, čo je na to dobré, ďakujem
Ludia, kde ste? Som tu uz davno nebola. Nemam nic nove...teda, nove bz aj bolo, len vela zleho, tak to nejdem ani pisat. Matury za dverami, mam doma nervy, zo seba mam nervy, riesim to hlupim sposobom...:((( a co vy?