zubár mi v stredu vyťahoval nerv zo zuba, strašne ma ten zub potom bolel, zo štvrtka na piatok som opuchla, asi tam je zápal a zubár sa v piatok tváril, že to musím vydržať, znovu mi prečistil kanáliky a nechal mi zub otvorený a že sa mu mám prísť ukázať v pondelok...je to normálne? nemal mi predpísať niečo proti tomu zápalu? nejaké ATB?
vyťahovanie nervu zo zuba - následný zápal
A mas ho uzavrety? Ak je zub po vytahovani nervov uzavrety ale este su tam niekde bakterie, tak vznikaju plyny a hnis, ktore musia odtial odtekat, uvolnovat sa. Ak mas zub uzavrety, tak to nie je mozne a vznika z toho takato bolest. Treba zub opat otvorit, vycistit kanaliky a potom, ked uz to neboli, sa moze vlozit lieciva vlozka. Po prelieceni sa moze uzavriet vyplnou.
Mam prosbu, ak mi mozete odpovedat. Minuly tyzden mi tahali 5 nervov, robia mi porcelanove zubky. Vcera vecer ma rozbolel zub, k ktoreho je vytiahnuty nerv. Je to normalne? co boli, ak tam nie je nerv? Nevyzera to na zapal, nie je to ani opuchnute, ani cervene, ani teploty nemam. Len velmi tupa a silna bolest. Viete mi poradit?
RNG: To ta este bavi si robit reklamu na predrazene striebro a neucinne doplnky? Nudis sa? Ci predsa len podnikas?
Pokial je injekcia pichnuta spravne, tak na vytahovani nervu nema co boliet. Sama som to zazila, robili mi to uz 7-krat (na sukromnej zubnej klinike) a nikdy ma nic nebolelo. Suhlasim s prispevkom, ktory napisala tanja5, tiez si o urovni slovenskeho zdravotnictva, co sa tyka zubarov, myslim svoje, a to, ze na Slovensku dobrych zubarov nemame a ani sme nikdy nemali, aspon o velkej vacsine zubarov to plati, samozrejme s vynimkou najdrahsej bratislavskej sukromnej kliniky, ale ta bohuzial kvoli vysokym cenam nie je urcena pre vacsinu Slovakov, myslim tym prijmovu kategoriu okolo 300 € cisteho mesacne. Keby som nepracovala v zahranici, uz davno by som mala v tridsiatke kompletnu vyberatelnu protezu, samozrejme na pozicku. Dalsia vec je ta, ze ak uz niekto na internetovej stranke zaoberajucej sa hodnotenim lekarov pochvali moju byvalu skolsku zubarku, ktora mi zuby doriadila tak, ze viac uz ani nemohla, neopravnene mi nadavala za hygienu a neinformovala ma o skutovnej pricine mojich problemov, ani sa ju nesnazila odstranit, tak to hovori za vsetko. Dobre urobi kazdy clovek, ktory cita internetove zubne poradne, clanky o zuboch, kupuje si knihy o zuboch (k comu ale nevyhnutne treba ovladat aktivne aspon jeden svetovy jazyk, lebo v slovencine sa o zuboch nedocitame takmer nic), zhana a cita vsetky informacie o zuboch, ktore len najde... na ukor svojho volneho casu, samozrejme. Beda tomu, kto na Slovensku vojde do ambulancie zubara neinformovany! U toho je len otazkou casu, kedy skonci bez zubov a bez penazi. Taka je realita.
dobry den,,,,moje skusenosti so sloven.doktormi sa odrazili az u mna doma v Amerike,,,vytiahli mi 3 zuby naraz,,hruza ale je to tak,,,,pred troma rokmi mi slov. zubar vytahoval nerv, nechal mi tam v kanaliku ulomok z ihli a zaplomboval,,bolo to pre neho jednoduchsie,,,no a to sa odrazilo az teraz po rokoch,,,vzniknuty zapal a trampoty so zubami,,,dakujem mojmu terajsiemu doktorovi,,,a este k tomu som tehotna,,uzila som si svoje,,,,takze vam poviem,,,vytahovanie nervu neboli, pokial vam da riadne injekciu,,potom ked vam vytiahne nerv moze vas to tri dni pobolievat,,,ked vam kanaliky vyplni uz trvalou plombou, ziadajte ho o rtg. snimok,,lebo ja som nemala ani jeden kanalik vyplneny celkom,,,takze ked vam nahodou niekto povie, ze injekcia nezaberie ked tam mate zapal, je to blud,,,zaberie,,,mam to vyskusane,,,a to hned na 3 zuboch,,nedajte sa doktorom oblbnut,,,poistovne hradia aj take veci o ktorych neviete,,,,
Mikroby, co sposobuju zapal nervu a hnisanie vseobecne v tele sa daju znicit aj iontoforezou striebra velmi casto.Pozri cez Google.sk zadanim rng, zapal, hnisanie a striebro
Staci aplikacia viackrat denne 5 minut. Usmrtene mikroby telo rozpusti bielymi krvinkami a enzymami.
mne tiez zubar vytahoval nerv, siel som za nim ze mam citlivy na studene a kus bolavy zub, tazko ale napokon zistil ze tam mam kaz dovnutra, pred mesiacom a pol som bol, vtedy mi to vyvrtal (bolelo), a povedal ze to ideme liecit, oblo som tam asi este dvakrat, napokon mi vybral nerv (nebolelo), zaplnil a je pokoj
Mne vcera vyberali nerv a vobec som nic necitil ani pri vrtani, vobec nic. Nechapal som s toho, ale dva tyzdne pred tym mi tam dali tu bielu vlozku ale ta vraj umrtvuje ten nerv. Teraz tam mam zase vlozku aby sa mi tam asi nieco nedostalo a aj asi kvoli infekcii. Som objednany na plombu. Neviem este aku si dam a este mi odporucila aby som si tam dal korunku. Tak uvidim este ako sa rozhodnem.
Pred 4 mesiacmi mi zubár opravoval zub - 5 vpravo hore. Bola to už druhá oprava, zub ma bolel. Zubár povedal, že kaz je hlboký a ak ma bolesť bude trápiť aj potom, vytiahne mi nerv. Teraz ma zub začal pobolievať (nereaguje na teplo, zimu, bolí hocikedy), ale viac-menej už neviem, či a čo ma bolí - súčasne ma behom týždňa rozboleli všetky zuby vpravo hore aj dole, opravené aj zdravé. Niekedy cítim bolesť len v čeľusti, niekedy vystrelí do zuba (ktoréhokoľvek). Bolesť nie je už taká silná, je to skôr taký "tlak", ale pár dní som prežila s Ibalginom. Môže ísť o prievan alebo môžu takúto bolesť spôsbiť zapálený nerv spomínanej 5ky?