zubár mi v stredu vyťahoval nerv zo zuba, strašne ma ten zub potom bolel, zo štvrtka na piatok som opuchla, asi tam je zápal a zubár sa v piatok tváril, že to musím vydržať, znovu mi prečistil kanáliky a nechal mi zub otvorený a že sa mu mám prísť ukázať v pondelok...je to normálne? nemal mi predpísať niečo proti tomu zápalu? nejaké ATB?
vyťahovanie nervu zo zuba - následný zápal
mne zo stolicky(ktora ma len obcas trochu pobolievala) tahal nervy 9 dni dozadu-odvrtal staru blombu a povedal ze musi vytiahnut nervy, dostala som injekciu a cistil kanaliky. potom ich rovno zaplnil natrvalo trvalou vyplnou(ziadna docasna) a kedze to dlho trvalo uz nemal cas spravit bielu blombu, tak len vyplnil kanaliky za natrvalo a dal docasnu blombu(cementovu-vlozku) na dorobenie mam prist bud.tyzden.lenze zub boli!bolel na zahryznutie dotyk aj poklep.vcera prestal,tak som skusala na nom jest, ale ked sa potrava dostala do medzizubneho priestoru zacal priserne boliet par minut. ked to preslo, skusila som prilozit lad a zub reaguje len na istom mieste ale potom to velmi boli chvilu. preco?
Dobry den no nerv zo zuba mi moj zubar vytahoval uz asik pred dvomi tyzdnami odvtedy mi tam uz asi 3 krat dal vložku ,naposledy mi zub zaplnoval nejakou vložkou a teraz si mam ist po plombu ...Lenže mam opuchnute dasno na tom zube ,ked donho pritlačim zospodu boli ma ..poradte co mam robit ??...je to zapalene ???
Moze tam byt naozaj ten zapal, treba to urcite otvorit a vycistit.
Anikka ale mna boli v kuse od vcera vecera. Nie ako reakcia na predmety, alebo teplo a zimu, prievan a pod.
Ano, zub, aj ked je mrtvy, moze akoby boliet na studene alebo teple podnety. Lebo za nim sa stale nachadzaju nervy.
No on mi nedurobil rtg po tahani nervov zatial ziadny, iba pred. Mam "nahradne zubky" na styl krytia zubov upravenych na mstik a vcera sa mi odbili presne z toho zuba, ktory ma zacal velmi boliet, teda vyzera to, ze tym, ze je odkryty, preto boli aj ked netusim ako. Upozornila ma na mozny zapal okostnice aj to, ze si mam davat velky pozor. Ale atb som preventivne nedostala ziadne. Tresti mi hlava aj ten zub, ale ine priznaky zapalu naozaj nemam ziadne.
No, proti zápalu by ti podľa mňa mal niečo predpísať. Ja som bol včera na chir. extrakciu zuba, ťahal mi ho jednu hodinu, fakt bomba.
Robil ti aj rentgen? Mas naozaj vycistene vsetky kanaliky zuba?
Liečba akútneho zápalu periodoncia (priestor v okolí hrotu koreňa)- Baktérie prenikli za hrot koreňa a vytvorili tam hnis. V prvej návšteve sa väčšinou nacháva zub otvorený, aby došlo k odtoku hnisu a ustúpeniu bolestí. Podľa klinických príznakov sa postupne vytvára dočasná výplň a v prípade kľudového štádia zuba sa neskôr definitívne zaplní.
Ty máš ten zub uzavretý tou liečivou vložkou. Keď ti ju odstránia, uľaví sa ti.
Nie, resp. neviem, ci ho mam uzavrety, mam v nom teraz nejaku liecivu vlozku a tento tyzden mam ist na kontrolu, kde by to mali uzavriet. Obavam, sa, ze ked to precistia a uzavru, bolest bude trvat, kedze a tomu nerozumiem, mam nervy vytiahnute. Podla teba tam mam nejaky hnis, alebo plyny teda? a preto to boli?