Uskladnenie antibiotík

Príspevok v téme: Uskladnenie antibiotík
bea444

Moja ročná dcérka dostala pred 5 dňami teploty a trocha nádchu. Lekárka nám predpísala antibiotiká, keďže horúčky boli až nad 39 a trvali 3 dni. Predpísala nám Medoclav.Brala ho 2 dni a teploty aj nádcha ustúpili. Na 4. deň sa však teplota vrátila a nádcha zhoršila a ja som si všimla, že lieky mali byť skladované v chladničke. Mohlo ich zlé skladovanie spôsobiť zhoršenie stavu? Dakujem

RNG

Olej zo semien pamajoranu, divokeho. Velmi silny antimikrobialny prostriedok, zabera casto aj tam, kde atb. zlyhaju a je to kategoria potravinove doplnky, cize v odporucenych davkach nesmie mat podla zakonov ziadne skodlive bocne ucinky.

RNG

Je plno bakterii, ktore su odolne proti roznym antibiotikam.
Sezonne choroby(prechladnutia) su povacsine vysledok viacerych mikrobov, od virusov cez bakterie az po kvasne kultury.Kedze inkubacna doba virusov je len par hodin a niektorych bakterii az 14 dni napriek lieceniu sa stav moze zhorsovat, ked do hry pribudnu postupne novi hraci, na ktore atb dostatocne nezabera.
Preto treba radsej siahnut za niecim s ovela sirsim spektrom ucinnosti, vo vasom pripade radim hlavne oreganovy olej a GSE.
Ano, zle uskladnovane antibiotika stracaju na potencii ale pri dnesnej nizkej inventure v lekarnach to je nepravdepodobne, ze by prestarli.