Rakovina

Príspevok v téme: Rakovina
anonym_6724

Prečo majú ľudia strach o tejto chorobe hovoriť, veď nie vždy to znamená smrť. Treba len bojovať a byť plný optimizmu. Poznám veľa žien, ktoré prekonali rakovinu a ja patrím medzi ne. Som mladá, ale život my už jednu poriadnu facku uštedril, no som rada, že som ju vrátila v podobe môjho vyzdravenia. Mala som šťastie, že som na to nebola sama. Stál pri mne blízky človek, za čo som mu vďačná.Mali by sme sa preto snažiť ľudom s touto chorobou pomáhať a nie sa skrývať, pretože je to rakovina. Ďakujem, že žijem a prajem všetkým s podobným osudom najmä veľa zdravia a síl a nielen im. Pekný deň:-)

tima

ja som prisla o dvoch ludi, nevyliecili sa. Nemyslim si , ze rakovina sa da vyliecit uplne, len pozastavit a niekedy sa moze opät vratit, aj po rokoch.

damaxy

Jara,každý sa vylaká ked to slovo počuje,ale kolkí to ustáli.Ja mám susedu,je učitelka a mala rakovinu ženských záležitostí,bola na operácii,potom vyše roka na marodke a nakoniec sa vrátila do školy a dokonca učila aj moju dcéru,teraz chodí pravidelne na kontroly.Odvtedy prešlo desat rokov,trochu pribrala,má už deti na vysokých školách a je stále medzi nami.Druhá o ktorej viem a ju poznám mala nádor v hlave.Bola som prekvapená,ked som ju stretla s centimetrovými vlasmi,mala aj opuchnutú hlavu,prešli dva roky a je tu stále,má nejaké trojročné dievčatko a tahá na styridsiatku.Teraz som tu stretla teba s rakovinou prsníka tiež sa liečiš a prajem ti aby si bola v mojej zbierke tou tretou vyliečenou.Napíš niečo o sebe.

vrr

jara, porozpravaj sa o tom s tymto forom, najdu sa tu ludia ktori ta minimalne podporia, pochopia, mozno podelia sa so svojimi skusenostami.
pis kolko chces a co chces, na to je to tu, aby ti bolo lepsie:)

masti

Ahoj Jara,
ak ti to pomoze, mozeme sa kludne rozpravat, na hociaku temu a dokonca aj na tuto, mozno ti nebudem vedeit poradit ako fundovany odbornik, ale urcite ta vypocujem a ked sa potrebujes s niekym porozpravat bez toho aby si ho osobne poznala som tu s tebou. Ja viem, urcite to nie je jednoduche, nemam osobne skusenosti s touto chorobou ale tiez som si zazila svoje, a mozno ta budem aspon trosku vediet pochopit, ak by si si chcela pisat, kludne ti dam aj moju e mail adresu,pa

jara

Vo februari mi oznamili ze mam rakovinu prsnika.Som na tom psichycky velmi zle.Mam za sebou 6chemo.cakaju ma este dalsie dve,potom operacia a potom este neviem co.Mam strasne depresie.Najde sa niekto s kym by som sa mohla o tom porospravat?

Niva

Máš môj úprimný obdiv, že si dokázala zvíťaziť tam, kde mnohí, mnohí nevyhrali, bohužiaľ aj z môjho najbližišho okolia.
Okrem to, že treba hovoriť viac aj o tejto chorobe, treba viac hovoriť aj o príčinách, ktoré ku nej vedú, alebo jednoducho o prevencii.
Moderná medicínska veda neodhalia, ako v prípade viacerých civilizačných chorôb, presnú príčinu tejto obávanej choroby. Máme vzrastajúci počet vyliečených pacientov. Napr. rakovina prsníka sa pri včasnej diagnóze dá liečiť až v 90% prípadoch.
To je úžasný pokrok. Na jednej strane.
Na strane druhej ale je tu štatistika vzrastu onkologických ochorení.
Ekonomiky krajín dávajú mnohé miliardy dolárov, do diagnostických prístrojov, liekov, procedúr, celých nemocničných oddelení, do liečby rakoviny.
Koľko však dávajú na prevenciu?

masti

Ahoj, srdecne som rada a prajem uzdravenie Tebe a aj vsetkym, ktori taktiez trpia podobne alebo tiez trpeli. Myslim ze vsetko je predovsetkym vec psychiky a okrem toho ked mas pri sebe cloveka, ktory Ta podrzi tak je to super. Mylim ze ludia sa o tom boja hovorit hlavne z dovodu co ak nahodou aj ja niekedy, nechcem na to ani pomysliet? Nepoznaju tuto chorobu,zacnu sa nou zaujimat az vtedy ak sa vyskytne v ich blizkosti boja sa jej a okrem toho podla statistik je prevaha tych, ktori nad nou nezvitazia, asi preto. Prajem aj aj pekny, krasny a hlavne usmiaty dnicek:)