Chcem zistit vseobecnu mienku zien ohladne pouzivania tamponov pocas menstruacie aj v noci. Spavate skor s vlozkou ci tamponom? dakujem
Tampony v noci- ano, nie?
lea nemam v sebe tampon viac ako 2 hodiny a je jasne ze bakterie sa mnozia ak baba nedba o hygienu.tampony su 100 krat hygienickejsie lebo vlozka je na vzduchu ana vzduchu su bakterie ovela aktivnejsie a rozmozuju sa viac a rychlejsie.v posve mame kysle prostredie a fluoru co udrziava rovnovaju, co samo zabija bakterie a vyvinuty system aby to nebola lieharen pre choroboplodne zarodky.bakterie sa nemaju ako mnozit.pred zavedenim sa maju umyvat ruky tak ani infekcia nehrozi.skor chytis kvasinky s vloziek kde sa ti krv zacne rozkladat a bakterie sa mnozit, vlozka sa ti bude triet o posvovy vchod a neabsorbova krv ti zacne zasychat a pachnut.a dotaz tamponiky boli vymyslene gynekologickou a boli schvalene zdravostnictvom v kazdej jednej krajine.a este som nepocula ze by zdravotnictvo nejak prave tampony povazovalo za nejak nebezpecne...
no,tak ja v noci spim.a koli tamponu by som iste nevstavala.takze tampon v noci nie.
a krv na vložke, a vonkajšie prostredie nie je vhodné prostredie pre baktérie?? podla mna ked sa často vymieňa, teda včas, tak pohoda...
jednoznacne NIE.
danuska, krv sa zadrziava v tampone a ten tampon mas kde? takze sa v tebe zadrziava ta krv a bakterie sa mnozia v tampone, ktory mas vo vagine. takze logicky sa ti bakterie mnozia vo vagine.
danuska 123 to je presne moj nazor o tom prebalovani sa
ja tampony pouzivam asi 3 roky a mam 17 a menstruaciu asi od 13 tich.niekedy pouzijem vlozku ale iba ked som doma.tampony su dobre v tom ze sa citite bezpecne a nie ako deticky v plienocke a nenavidim ten pocit ked nieco zo mna tecie.pouzivam tampony aj v noci no mavam slabu menstruaciu tak na noc si dam niekedy vlozku.nemam nazor ze ked baba ma tampon krv sa v nej zadrziava!!!! to mate odkial?nie je to nejaky predmet co zabranuje vytekaniu krvi von ale ma ABSORBCNU schopnost.keby sa zadrziavala krv tak to z vas tecie aj po kramoch ked uz nemate tampon nie?neviem podla mna tampony su hygienickejsie a zena sa nemusi ,,prebalovat,,.... :)
na noc určite tampón nie. Tampón si dávam len keď niekam idem. pokiaľ som doma tak vložku používam a samozrejme aj v noci.
na noc nie..aspon vtedy daj sancu, nech krv odteka. Treba si uvedomit, ze je to ,,samocistiaca" schopnost organizmu