Infekcna mononukleoza - ako sa liecit?

Príspevok v téme: Infekcna mononukleoza - ako sa liecit?
brejka

zdravim, vie mi niekto poradit, ako dlho trva vyliecenie z mononukleozy? lekari mi zistili,ze som ju prekonala, len netusim, kedy vlastne zacala..v juli min.rok som mala nejake problemy s mechurom, chodila som casto na wc,ale nebol to zapal mocovych ciest, potom som dostala teploty v septembri, oktobri a ktore vlastne pokracuju az dodnes a az v decembri mi zistili mononukleozu, postihla mi hlavne oblast hlavy, boleli ma oci,hrdlo, usi ma este stale bolia-piska mi v nich uz 3 mesiace. uz mi to pekne lezie krkom a zaujimalo by ma kedy to vlastne skonci, resp. ci sa da nieco pre to spravit, aby som uz bola konecne v poriadku..prosim pomozte.dakujem

vsevedka

Ahoj RNG rada, ťa tu vidím, ale musím ťa trošku poopraviť.Janett píše, že jej dcéra užívala 3 mesiace Lipovitan na obnovu pečeňových buniek.Jedná sa o tablety a nie nápoj!Skutočne sa doporučujú na zlepšenie a podporenie činnosti pečene, pretože obsahujú hepatoporotektívne vitamíny a aminokyseliny: cholín, methionin, inositol,niacín, D-panthothenan vápenatý , thiamin hydrochlorid, riboflavin, pyridoxin, kyanokobalamín a E vitamín.
Ty si zrejme mal na mysli niečo iné, keď píšeš o nápoji s gingsenom.

RNG

janett, lipovitan je uzitocny napoj na energiu, velmi oblubeny v Japonsku a obsahuje aj adaptogen ginseng(zensen) Ale nikde nikto netvrdi nic na regeneraciu a cistenie pecene s lipovitanom, teda nie vo vyskumnej lekarskej literature.

jannett691

ahojte moja dcera prekonala mononukleozu mala vysoke teploty 5 tyzdnou skoncila v nemocnici na infuziach problemy mala este 2 mesiace treba oddychovat vela spat jest vela tvarohu zeleniny a ovocia usta treba vyplachovat salviou alebo repikom uzivala lipovitan 3 mesice na obnovu pecenovych buniek inak sa hovori o mononukleoze ze je to choroba z bozkavania prenasa sa slinami tak sa drzte

RNG

poskodena pecen po mononukleoze znamena, ze necisti poriadne krv a telo sa zamori. Podla stavu zamorenia, ked je privelke, pacien moze aj skolabovat.
Preto treba pecen cistit a regenerovat co najskor, najlepsie uz v priebehu mono, lebo protokol dr Berksona je zaroven klinicky osveceny aj na viralne choroby pecene, vcitane obavanej hepatitidy C

dandy 001

Vie mi niekto poradit, ci je mmozne, aby dcera mala kolapsove stavy po prekonanej mononukleoze? Prave dnes sme sa z vysledkov krvi dozvedeli, ze vobec nieco take prekonala. Nemala vobec ziadne priznaky, aspon si na to nepamatam. Dost ma to sokovalo.

RNG

Potravinove doplnky su v odporucenych davkach pre kazdeho, od pol roka viac. Akurat, ze niektore nemaju formu vhodnu pre deti(velke tablety a kapsule) ale inac nic, co by malo skodlive nasledky v odporucenych davkach mosmie byt pripustene na trh.

dru

Prosím vas, mam 4 rocnu dcéru, ktorá prekonala infekčnu mononukleozu. Nemala ziadne príznaku, okrem trošku zvacsených uzlín v oblasti krku. Zistilo sa to az z krvi. Moze niektoré z tích prípravkov užívat?

bianka

J asom prekonala mononukleozu, 1.mesiac som bola na infekcnom oddeleni,nieco hrozne,infuzie a same infuzie...
A tak mi prisli alergie-na cely rok,kozne ekzemy, mam bolesti picha,tam boli, no proste doktor ma prepustil z infekc., akokeby nic,ziadne rady co ako dalej.Mala som 19.r,nevedela som nic otejto chorobe.No dnes uz 7 r. po mononukl.viem,ze ked ju prekonas musis, aspon pol roka,drzat specialnu,dietu,spravit si ocistu,ziadny alkohol,setrit sa.Mne to nikto nepovedal,po prepustení som sa citila fit...a potom pocase sa ukazali moje zdrav.tazkosti.
Ak si ju prekonala, daj si isto nejaku ocistu, ale nie nejaku kratku,nieco dlhodobejsie.
Inak raz rocne byvam chora, ale hrozitansky, a tento rok mi chybalo, malo, aby som zas skoncila na infekcnom.
U mna angina je nieco hrozne...
Drzim ti palce,aby si sa spravne rozhodla.Sprav to pre tvoje zdravie.Mne to nik nepovedal,a teraz je uz, neskoro.

andula

RNG má pravdu. Ešte Ti ale niečo poradím. Jedz čo najviac tvarohu alebo si dávaj na pečeň tvarohový obklad. A k tomu aj ten pestrec mariánsky. Mne tiež povedala infekčná, že prekonaná mononukleóza nič neznamená a že neohrozujem v súčasnej dobe ani moje deti. Povedala, že je zbytočné preto robiť kontrolné odbery. Tie protilátky budeš mať v krvi do konca života. S tým nič neurobíš. Andula