ODBER PUPOČNÍKOVEJ KRVI

Príspevok v téme: ODBER PUPOČNÍKOVEJ KRVI
levička

Chcela by som sa spýtať, aký máte názor a skúsenosti s odberom pupočníkovej krvi. Viem a mám všetky dostupné informácie, dala som si ho urobiť, ale bohužial jednotiek bolo len do hmotnosti 26 kg, čo je asi tak sedemročné dievča. Neviem, či sa to oplatí uskladniť, či veriť tomu, že v budúcnosti to budú vedieť znásobiť - myslím ten počet buniek. Či je to blízka budúcnosť, alebo ďaleká budúcnosť.

zuzka

Poraďte mi,čo mám robiť keď mi niekedy z pupka vyteká hnis a je veľmi smradľavý.Je to veľmi nepríjemne.U lekára som s týmto bola asi pred rokom,vyčistil mi to a povedal, že keď sa to bude opakovať bude musieť mi pupok operovať.Teraz sa bojím, neviem čo mám robiť.

pozorovatel

Mnozenie buniek uz vobec nie je takym sci-fi. V sucasnosti bolo vykonanych niekolko uspesnych pokusov ohladom expanzie..vid. napr. stranku:
www.cordpartners.com s odkazom na institucie...
Skor mam sukromny pocit, ze expandovanym bunkam z pupocnikovej krvi skor chyba klinicka studia na pacientoch, nez uz davno zvladnuta technika.

anonym_877

hoci dieta este nemam, citala som, ze pupocnikova krv moze neskor zachranit cloveka, aj keby mal nevyliecitelnu rakovinu. jednemu chlapcekovi, ktory mal leukemiu, tak mu pomohla ta krv. je to sice drahy spas, ale oplati sa to. ved ludsky zivot sa neda zaplatit...