Kde byvat v dnesnej dobe???

Príspevok v téme: Kde byvat v dnesnej dobe???
keituskaaaa

Dobry den,

tato tema sem mozno ani nepatri,ale vedel by niekto poradit ako maju mladi ludia bez pomoci rodicov riesit otazku byvania? Co sa to deje?2izbovy byt v malom meste uz nejde pod milion a to nie je ani rekonstruovany,neoplaca sa uz staviat?? Kam az porastu ceny? AKo investovat ked nejake peniaze mame? To mame trcat v zahranici roky,aby sme mali strechu nad hlavou? Co nam prinasa euro? Kazda rada vitana...Dakujem pekne

PS mozno sem tato tema aj veru patri,lebo trapenie nam ujeda zo zdravia takisto...

[zruseny12]

millinka,dobre urobis...i ked nie je to ziadny med lizat,ale aj tak stale viac zarobis v zahr.ako tu.Mas pravdu.TU viac ako 10000sk nikde nedaju.A to aj chlapom,ved je to vysmech.A potom,ze chlap je zivitel rodiny,ved on za to ani nemoze...je to tak...a hlavne treba ist kym nemate deti...lebo ked su deti a ste na nich sami,uz nikdy sa do zahranicia nedostanete.Mas pravdu zlate casy....ked boli mladomanz.pozicky...a kazdy mal pracu...

millinka

Inak, tato otazka urcite netrapi len teba...Pracujem v PO, aj ked nie som odtial, a som nutena byvat na internate, lebo tiez patrim medzi tych s platom 10 tis. a z toho ziaden mlady clovek velmi skakat nemoze. Spolieham sa na to, ze ked priatel skonci vysku tento rok, tak sa asi tiez niekam " odpraceme ", nemam chut si viazat na krk mlynsky kamen v podobe uveru na 30 rokov splacania. Ach, kde su casy mladomanzelskych poziciek....:))

[zruseny12]

no mi sme prave v Presove zhanali byt,a idu stale hore.Rozmyslala som,ze si kupime mensi domcek na prerobenie niekde v Luboticiach.Len vy mladi mate Tu vyhodu,ze dostanete uver,my starsi uz nie...a nikdy byty,pozemky a domy atd.nebudu lacnejsie....stale len stupaju...ale urcite rod.dom je vyhodnejsi ako panelak.Aj po stranke sukromia aj po stranke ekonomickej.Tam si clovek hospodari zo vsetkym sam,jak s teplom,tak z vodou atd.

tana_2

byt uz by som urcite nekupovala ja som z presova a tu su stare 20-30 rocne byty do ktorych treba vraza velke peniaze pretoze uz vsetko odchadza takze jednoznacne byt ak mate pozemok tak je to plus pre vas ak nie tak by som cim skor nejaky kupila kym su ceny ake take.My staviame dom tiez nam nikto nic nedal manzel zaraba nieje to ziadna slava a ja som s druhym synom na materskej,ale zobrali sme si uver na 30 rokov inak by sme byvali u otca neviem dokedy a mlady maju byt sami.Takze cim skor si nieco zaobstarat byty urcite nebudu lacnejsie.a stavebniny tiez drazeju.

[zruseny12]

ja si zase myslim,ze ceny byvania sa nikdy nezastavia tak ako potraviny.Lebo to su veci,ktore su kazdodenne pouzivane.Ja to sledujem uz dlho,ale ceny bytou a domou skor stale stupaju ako klesaju.A tym,ze pride Euro,neznamena,ze bude byvanie lacnejsie.A este zalezi odkial sa kupuje byt atd.lebo cez realitku zaplatis omnoho viac ako keby si kupovala cez normalnu sukromnu osobu....my sme tiez tak odkladali,ze bude lacnejsie byvanie a je to cim dalej tym drahsie a drahsie...

miselka

su predpoklady, ze o rok-dva sa budu pohybovat ceny bytov v nizsych cenách ako su dnes. to len v tomto obdobi sa ceny tak zvysila, bo nastal obrovsky zaujem a dopyt je velky. cize ja radim pockat. to sa pretrasie ako vsetko. a ked uz nevydrzite, tak radsej kupit rodinny dom, alebo nejaky pozemok. do toho sa oplati investovat

minie

kazdy chod do anglicka zarobis no tak 10 rokov a mozno si kupis dom a auto a mas na svadbu ja som v UK tiez a nieje to take lahke ako sa zda kazdemu..

pentium

no newiem....podlamna euro prinesie zdrazovanie nehnutelnosti a zlacnenie obchodov,pretoze si preratajme ked v euro obchodoch stoji na cenovke 30 euro,a pod tym je cena na sk:1200

keituskaaaa

Uz zijem v anglicku rok a pol.Zacinam s priatelom od nuly,obaja sme chudobni.To je to co chceme,ale vyzera to tak,ze musime zostat este 2-3 roky.A to nie aby sme mali na vilu,ale na malinky domcek.Kurz isiel dolu,platy zostavaju a ostatne zdrazuje.Ja len chcem vediet co nam ma priniest to slavne euro..