ANALGOSEDÁCIA - pilulka proti stresu

Príspevok v téme: ANALGOSEDÁCIA - pilulka proti stresu
peus

co hovorite na ten članok v Emme? mne sa to celkom pozdáva...

Pilulka proti stresu - "Analgosedáciu používame pri pacientoch, ktorí majú veľký strach z ošetrenia, a pri deťoch," vysvetľuje stomatolog. Analgosedácia je chemické navodenie pacienta do stavu, v ktorom je prístupnejší ošetreniu, nie je stresovaný a je v stave, v ktorom lepšie znesie zákrok, nielen stomatologicky. V preklade to znamena, že všetko, čo sa okolo vas udeje, budete vnímat akoby v polosne. Vaše reakcie budu spomalené, no budete schopná komunikácie. Do tohto stavu vás lekár dostane dvoma metodami - podá vam tabletku ci pichne injekciu. Priblizne po hodine sa dostavi zelaný efekt a vy mozete pokojne vycerit zubky na doktora. Bude vam to v podstate jedno. Velkou výhodou analgosedácie je aj strata pamäti!!! Nelakajte sa, nezabudnete, ako sa volate. U pacientov sa vytvara retrogradna amnezia, cize by si spätne nemali pamätať, čo sa s nimi dialo, ozrejmuje doktor. Je to teda ideálny spôsob, ako sa zbaviť strachu z návštevy zubára. Jednoducho si ju nebudete pamätať. Vyhody - opadne z vas strach, budete pokojnejšia a napokon aj zabudnete. Dalsím plusom je, že analgosedáciu môžete podstúpiť pri každej návšteve lekára a nie je nutné žiadne vyšetrenie pred jej podaním.

Mne sa to zdá super, nemáte s tým skúsenosti?

delphia

aha... az na to, ze ta analgosedacia ma aj svoje vedlajsie ucinky a samozrejme neda sa kombinovat hala- bala s inymi liekmi, ktore moze dotycny uzivat na ine svoje ochorenia...
nechcela by som za nic na svete.

mato12

no,je to v poho,len ako rychlo sa na to vytvori zavislost,ked sa to tak velmi odporuca aj pri kazdej navsteve zubara...

hmmmmmmmmmmm

zda sa mi to ako idealne riesenie napr.pre ludi co maju smrtelny strach zo zubara.ale ,preco to nie je rozsirene??urcita zvysena ostrazitost tam musi byt, ma to svoje kontraindikacie.a takisto, neviem neviem, ci ju moze podavat hociaky lekar.