Potrebujem pomoct!!!

Príspevok v téme: Potrebujem pomoct!!!
menty

Dobry vecer.Som muz,mozno sa zda smiesne ze co tu robim...No mam vazny problem s priatelkou ktoru nadovsetko lubim.Neprisiel som si sem vylievat srdce,ale pre radu ktoru asi sam nebudem schopny vgyriesit. Ide o to ze priatelka priblizne asi jeden rok prijma iba ranajky,denne,cize kazducky jeden den ci prideme o polnoci domov tak musi cvicit.Ide o to ze sa mi zda ze je uz dost schudnuta,neviem ci to je normalne mat 184 cm a 67kg.Denne je asi dvadsat krat na Wc,urcite viem ze nezvracia..Velmi sa bojim o nas vztah lebo sa to zacalo odrazat aj v nasom zivote.Chcem sa Vas opytat,alebo ake mate skusenosti s tym ze ked mate partnera,ci mate chut na vsetko ako v beznom zivote,ci sa nezacne menit aj citova stranka voci partnerovi,a chut na tie pritazlive chvile.Lebo ja nechapem co sa to s nou robi.Dost sa zmenilo medzi nami vsetko.Jednoducho som aj ja v koncoch.Ale ona stale cvici a dokjopy je iba ranajky,cerealie.Ved takto nemoze dlho existovat.Pisem v zaujme zachovania vztahu,je to zivotna laska a strasne sa obavam o to co bude..Podla mna je to vsetko sposobene tym ze nema dostatok vyzivy a vsetko sa odraza do bezneho zivota.Dakujem Vam za Vase rady,ako mam na nu vplyvat,lebo uz sme v dost vaznej faze a to takej ze je alergicka ked jej poviem ze nemusi kazdy den cvicit,a ze zdrave je jest aj maso,obed,a nieco male na vecer.Nerozumiem nicomu....

lulu7

Prečítala som si všetky Vaše príspevky. Ďakujem za Vaše názory, ale chorá určite nie som. Meriam 184 cm a vážim 65 kg. Myslím si, že na tom nie je nič neobvyklé. Mám športovú postavu. Cítim sa fyzicky a psychicky zdravá a nemám si čo pripúšťať, pretože od anorexie mám veľmi ďaleko.
romanka: čudovala by si si aj ja sa čudujem, ale napriek tomu, že cvičím každý deň a jem menej akoby som mala pri cvičení nechudnem vôbec nič!!!! V poslednom čase som schudla 5 kg, ale to iba kvôli stresu čo mám, pretože ja v strese nejem. No podarilo sa mi už pribrať 2kg, takže nemám s jedlom problémy. Veľmi dobre si všetko uvedomujem a vôbec sa neženiem za dokonalou postavou ako väčšina z Vás tu. Čo sa týka vracania to ani neviem. Naposledy som vracala, keď som mala 2 roky. A keď ide o city tie sa mi vďaka jedlu určite nezmenili. A určite väčšina z Vás pozná aké je to "príjemné" keď do Vás viacero ľudí hučí, že si chudá, priesvitná a nič neješ. Jedz to a to... Vám to určite tak ako mne lezie na nervy. A keď Vám už niekto vyčíta, že cvičíte každý deň, tak to je už sila. Veď šport je predsa zdravý a ja som odmalička športovala, takže to je taká moja dobrá droga si myslím... S priateľom sme sa rozišli,ale určite nie kvôli môjmu jedlu!!!
Mimochodom, zvykla som chodiť na túto stránku, ale keď som čítala niektoré Vaše príspevky radšej som si šla niečo zajesť a možno aj za Vás :-)
Takže Vám všetkým držím palčeky a verte, že s PPP problémy nemám a nikdy mať nebudem to Vám sľubujem.

dadinka

Hlavu hore :) Hlavne pokoj :) Hovor svojej laske ako velmi ju lubis ako velmi sa Ti bude pacit aj ked priberie a ze je to u zeny naozaj velmi pekne.. samozrejme nie nadvaha ale zena je zena ak vyzera ako Venusa :) Pekne oble tvary to patri k zene.
Nezabudni ju kazdy den uistovat ze ju lubis taku aka je vo svojom vnutri a nie ako vyzera. Vies niekedy my zeny stracame ako sa hovori usudok o sebe ked chceme vyzerat co najlepsie. Je to od prirody v poriadku. Ale sme vdacne ak nam niekto otvori ocka a poradi nam.
Rob to v pohode :) aby to aj ona v pohode prijala. Nezufaj. Drzim Vam obom palceky.
Chodte casto do prirody na prechadzky kde sa mozete porozpravat. Ta vracia ludi do normalu :) Ved my sme priroda tiez a tam nam bude jasne ze ak sa od pridody odklonime urobime velku chybu lebo sme jej sucastou.

Dadinka :)

:-((

priatelka v honbe za "dokonalostou "pozabudla na rizika svojho konania.ohrozuje nielen svoje zdravie ale i vztah.treba ju presvedcit,ze toto sa ti uz nezda pritazlive a sexi/samemu sa ti nepozdava pomer vysky a vahy/.ak ju nepresvedcis, bude pokracovat pretoze uz teraz to prehana a ocividne to za prehananie a nenormalne nepovazuje..

zazie2112

Mas uplnu "pravdu" Lea, treba aby sa najprv vyhladovala na smrt a potom to "mozno"ludia ako ty zacnu vidiet ako problem a nie ako nieco co je DNES NORMALNE!Ved z toho to cele vzniklo, nechapes?Ze dnes je "normalne" byt vychrdnuty a preto, ze je to "normalne"tak sa vsetky stretavame tu!!!

blonska

mily menty.myslim ze by si sa mal priatelky opatrne opytat pre koho to robi..vysvetlit jej ze tebe sa paci taka aka je a ze uz to nie je nutne,pripadne zapoj aj rodinu a blizkych ale nech do nej nehucia vsetci inak to moze byt este horsie.ak to nezabere pokus sa spolu s nou vyhladat psychologicku pomoc,nie je to ziadna hamba chodit na terapie,len my slovaci sme v tomto este pozadu a berieme to nieco za co sa mame hambit.naopak.a pametaj nestracaj silu,bude ta velmi potrebovat na ceste k uzdraveniu!vela stastia

lea

no s vahou 67 kg pri jej vyske urcite vychudnuta nie je. nestresujes sa zbytocne? nepoviem, keby mala 50 kg, ale takto ma normalnu postavu, ako vacsina dievcat dnes

RNG

zeleniny, ovocia, maso ryby vajcia strukoviny, orechy a semena, to vsetko sa musi jest, inac je clovek podvyziveny na urcite latky. A po rokoch sa to ukaze.
Napriklad aj nervova sustava potrebuje zdroje materialov na mozog, choliny, omega 3 oleje(EPA, DHA),omega 6 oleje,L-tryptophan na vyrobu serotoninu a hromady inych. Nizke hladiny serotoninu vedu k panickym porucham, nervozite,nepokoji, zlemu spanku atd.
Cerealie su ochudobnene neplnohodnotne priemyselne spracovane jedla, daju sice energiu ale dost malo ineho.
A telo potrebuje zo vsetkeho aspon trosku.Inac sa nevie branit, regenerovat a rychle starne.

rockerka

Ma nabeh na anorexiu. A to je hrozna choroba, je v nej 20% umrtnost. Tu nejde len o vas vztah ale aj ojej zivot!!! Porozpravajte sa s nou velmi citlivo a navrhnite jej navstevu psychologa.Je totiz velmi nevyhnutna!!!

sobotaa

Tiez si myslim, ze je to vela 7 kil. A ked ju nechces stratit, musis na to ist pomaly a citlivo, lebo ked malo je, tak bude aj podrazdena(poznam to na sebe)a hoc to ty myslis dobre, ona to vnima inak a vsetko, co jej bude branit v nejedeni a nechudnuti berie teraz ako nieco ZLE. Takze pozor na to, moze na teba aj kricat, ze je v pohode a ze co sa staras.. drzim palce a zelam vela vela trpezlivosti