Ahojte.Na gynekologii mi zistili zvyseny prolaktin.Doktorka mi nic nepredpisala,ked nemam problemy ako je meskanie menzesu a ze ak budem mat problem s otehotnenim tak potom to bude riesit.Kedze dieta este nechcem tak sa tym nemam zapodievat.Chcem sa spytat ci je to fakt banalita,predsa je to hypofiza v mozgu,ci nemozem mat z toho aj nejake ine nasledky.Niekde na fore som citala,ze z toho casom moze vzniknut skleroza multiplex,ci je to pravda neviem,ak vie niekto ohladom prolaktinu viac poprosim o radu.Dakujem
Prolaktin-porad RNG aj iny
Pardon, hyperprolaktinemiu :-)
Ahoj Didi, hyperprolaktiemiu lieci zvycajne endokrinolog po odoslani gynekologom. Ak sa objavi v krvi viackrat po sebe PRL nad 23 v druhej polovici menstruacneho cyklu (t.z. ak ma cyklus 28 dni, tak od 20. dna hore), zasadne podavame liecbu (Parlodel, Medocriptin) aj pokial nie su tazkosti...
Nenasiel som nic nebezpecne na mierne zvyseny prolaktin, len ze tio stazuje pravdepodobnost otehotniet.
RNG a je to nejak nebezpecne ked je zvyseny alebo vysoky prolaktin????????Traba to znizovat ci nechat to tak?????A ake mozu byt dalsie obtiaze zvyseneho prolaktinu,ja viem len o nepravidelnom menzese a ten mam ok. Dik za vsetky odpovede.
ja som dlhé roky mala veľmi vysoký prolaktín, aj som bola liečená a pri liečbe klesol, no z iných zdravotných dôvodov som liečbu musela prerušiť... na hypofíze mi zistili prolaktinón vo veľkosti 1x0,5cm, ale nespôsoboval mi žiadne problémy. Asi pred 2 mesiacmi mi endokrinológ nasadil lieky na prolaktín, nakoľko som mala veľmi vysoké hodnoty, a po mesačnej liečbe je hodnota prolaktínu v norme, avšak tie lieky budem musieť už asi stále brať
Niktro nevie presne, z coho vznika skleroza multiplex. Je len podozrievane mnozstvo mikroorganizmov, ktore pravdepodobne v spolupraci na citlivejsich(tu je ta genetika!) jednotlivcoch dospeju k roznym "autoimunnym"
Hormonalne nerovnovahy sa daju upravit roznymi prirodnymi potravinovymi doplnkami ako Yam, ale ciastocne aj pupalka, damiana a Dong Quai.
Na prolaktin je dobry krem s prirodnym progesteronom(nie umele, ako progestin a gestagen)