Rozhodujem sa medzi gymplom a hotelovkou v PN.V buducnosti by som chcela studovat cestovny ruch,ale neviem to na 100%.. prosim vas poradte mi, na aku SS mam ist.Som z toho nestastna :(
A chcela by som sa opytat..tie, ktore ste studovali/alebo studujete cestovny ruch, kde ste sa uplatnili?Pracujete aj v zahranici?...
Poradit ohladne cestovneho ruchu..
ja som robila brigadnicky sprievodkynu CR a poviem Ti, je to narocne, ovela viac ako si ludia myslia. treba na to pevne nervy, lebo slovenski turisti vedia dobre cloveka vytocit svojimi poziadavkami, neraz poriadne prehnanymi v porovnani s cenou, co za dovolenku zaplatili. je to ale fajn brigada pre mladeho cloveka, trochu pocestujes, ale nie dake dlhodobe povolanie. ine je, ked pracujes v hoteli, tam nie si v 24hodinovej permanencii
no, dnes sa dostanes na ktorukolvek VS z akejkolvek SS. dnes ma vysoku skolu pomaly kazdy, kto na to nema, ma peniaze a ide na sukromnu.... nie o tom sa vsak bavime.
ak nie si pevne rozhodnuta, radsej si vyber gympel, mozno sa medzitym rozhodnes. co sa tyka cestovneho ruchu, urob si radsej kurz sprievodcu v cestovnom ruchu, no a samozrejme venuj sa aj jazykom. ja som nestudovala cestovny ruch, ale uplne nieco ine, mala som vsak kurz a robila som delegatku. bolo to super a raz sa k tomu chcem vratit. vacsina delegatov pracuje vsak len na dohodu, nie na prac. pomer, popri studiu na VS, alebo popri inej praci.
podla mna chod na gympel. ktohovie ci sa za tie 4 roky nezmenis a nebude ta bavit prave nieco ine. a z gympla mas aj vacsiu vyhodu dostat sa na ktorykolvek typ vs. drzim palce nech sa spravne rozhodnes.