Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bleda pokozka

Príspevok v téme: Bleda pokozka
pata17

ahojte chalani. prosim napiste tu vas nazor. moc vam vadi ked ma baba bledsiu pokozku? lebo spoluziak mi vzdy hovori ( teda ked je leto) ze kedy sa uz konecne opalim, ze som biela..atd..:-(( ja aj ked sa opalujem tak nikdy sa moc neopalim, lebo to jednoducho nejde:-(( som blondina a blondiny byvaju vacsinou bledsie ako hnedovlasky..a strasne som z toho smutna, lebo ked mi to chalan povie......a hlavne ked nemozem za to ze som sa s takou pokozkou narodila.:-( ved kazda baba nemusi byt tmava ako ciganka.. :-(( prosiim napiste vas nazor..uprimne..dakujem:)

lucindaaA

Velmi dobre informacie o fototype pokozky som nasla na -odkaz odstránený-

Pisu tam:
Zdá sa, že éra opaľovania je na ústupe. Počet kožných melanómov a karcinómov, dvoch najčastejších foriem kožných nádorov, sa každých desať rokov zvyšuje o 10%.

lencok1

vyzeram, videl si maaaaaaaa, ???????nie...
tea tree olej je podla mna vyborny na potretie vyrazky, dezinfekciu po vytlaceni a tak...takze ja si ho pochvalujem

sunnysweetie

som brunetka s bledou pokozkou..dlho ma to trapilo..vela ludi mi hovorilo,ze vyzeram ako chora..ze sa mam opalit..a tak som sa "vycapila" na slnko..boli z toho popaleniny 2.stupna..a o rok zas..lekari ma varovali pred rakovinou..zacala som teda nad tym uvazovat..minuly rok sa mi hned,ako vyslo prve slnko zacali robit pluzgiere na tele :( mam alergiu na slnko..a nemozem vyst v lete von bez OF50.
uz sa nad sebou len pousmejem..ludia, ktori sa mi smiali,ze som snehulienka dnes maju skvrny na tele od prudkeho a silneho slnka..
ja uz neriskujem..a cele leto som ako Norka :D
komu to vadi, nech sa na mna nepozera..
mne sa tiez pacia snede baby..ale co narobim..nikdy taka nebudem..
priatel,ktory je v lete jak "cernoch" si uz na mna zvykol a neprekaza mu to..v lete sme ako biela a horka cokolada :D

lencok1

nj, to mas svatu pravdu...viem o com hovorim, ja mam jemnu alabastrovu plet, zatial sa to kazdemu pacilo ale viem sa aj pekne opalit...a vyzeralo to super, ale teraz ved vies preco, vyzeram ako papagaj...

pentium

Ahoj Lencok,my na seba natrafime hadam v kazdej teme....:o)
A inak pokial sa jedna o tu bledu pokozku,je to tazsie s udrzovanim si ju cistu,pretoze na bledej pokozke vidiet kazdu jemnu chybicku krasy,ale pokial je ta bleda pokozka cista tak to svedci o vyrovnanej homeostaze.

kvetka848

no ja som sa so svojou bledostou uz zmierila,aspon sa vymykam v lete z toho davu hnedych zien:-) a to som inak tmavovlaska,nie blond.opalit sa neviem,a mam citlivu pokozku,takze mam aj od doktorky zakazane sa opalit... tam len sem tam si supnem na nohy samoopalovaci krem,tak jemne,a hned lepsi pocit:-). vobec sa nad tym netrap.ja si z toho robim uz srandu,ze patrim k šlachte,kedysi opaleni boli iba poddani:-D

noel

ja som tiez bleda, najradsej mam, ked sa na mna vlastny otec osopi - co si chora????bozemoj, ako to vyzeras...Pritom som sa taka narodila, este som aj anemicka,no a od spoluziakov v detstve som sa tiez napocuvala. riesim to tak, ze v ZIVOTE nevyleziem z domu nenamalovana, aj ked len jemne, ale makeup mam vzdy. Nepouzivam tmavy, lebo by mi zasa ruky blede svietili :-), bledy makeup vo farbe mojej plet, akurat na licka si prihodim zdravicko. A pekne crty mam, takze je to ok.len ma cudzi nemozu vydiet nenamalovanu, lebo by ma nespoznali. Je pravda, ze tmave zeny to maju jednoduchsie, vyzeraju zdravo, su vyraznejsie. Ale pata17, nevesaj hlavku, najdi si na tvaricke to, co je najkrajsie a nauc sa to zvyraznovat a este ma napadlo, ze na kupalisku nepouzivaj prilis vysoke ochranne faktory, lebo sa naozaj neopalis.Ale len v tom pripade, ze nie si biela ako mlieko a po par hodinach na slnku si cervena ako rak.Vtedy radsej sa slnku vyhybaj. Ale myslim, ze to nie je tvoj pripad. Ja ked som pri mori, tak zacinam 10tkou a po troch dnoch prejdem na 8 az na 6tku ochr.faktor,keby som pouzivala vyssie, tak pridem z dovolenky biela.