Nazdar vsetci, mam 15 rokov a chcel by som sa len spytat na par otazok ohladom akne. Viem, je tu toho cele forum, ale ja si nemozem pomoct. Najskor si prosim precitajte nasledujuci text, dakujem: Pred nejakym mesiacom som mal stredne-tazku no skor strednu formu akne. Zacinal som toho mat plne zuby a povedal som si: Dost!. Chodim pravidelne ku koznej, strieda u mna styri maste: Zineryt, nejaky neznamy krem na vecer, Duac Gel, zmiesaninu nejakeho hnedeho kremu v malej valcovitej krabicke, nejaky hydroxidovy roztok na rano a tusim este nieco ale neviem si spomenut ako sa to vola. No od toho 1.1. som naplno zacal s osetrovanim a uzdravenim plete. Mal som vtedy predpisany Dalacin T, ktory som bral na rano, Duac Gel na vecer a ten hnedy krem co som vyzsie spominal. Taktiez od 1.1. pravidelne uzivam Zinok v tabletovej forme. Sprchujem sa 1x denne a ZASADNE SI AKNE UZ NEVYTLACAM A VOBEC NECHYTAM PLET. Toto je moja celodenna praca proti akne:
Rano: Vstanem, studenou vodou si vycistim hnedy krem, ktory som mal do rana na celej tvari. Umyjem si zuby, na tvar aplikujem Dalacin T.
Poobede: Po hlavnom jedle zjem tabletu zinku.
Sprcha: niekedy byva po skole a niekedy o 5:00 (ale vzdy len s teplou vodou). Nagelujem si cele telo okrem tvare. Mam dva uteraky na tyzden, ktore si susim: Jeden na hlavu a druhy na telo.
Vecer: Bud po teplej sprche alebo po studenom prude vody na tvar si umyjem zuby, na tvar aplikujem Duac Gel. Po hodine si dam na tvar TEN HNEDY KREM co som spominal.
Po tych 21 dni mojej liecby sa mi vraj akne zlepsilo, ale v poslednom tyzdni sa mi na tvari vyhodili male pupaciky, je ich strasne moc. Taktiez sa mi na cele pri oboci vytvorili 3 velke vredy ktore su stale cervenejsie a cervenejsie.
Nabuduci tyzden idem k lekarke. Taktiez sa mi minul Duac Gel a pomaly sa mina aj Dalacin T. Asi mi zas vystrieda maste :-/.
TAKZE MOJE OTAZKY:
1. ROBIM NIECO ZLE?
2 MAL BY SOM NIECO INEHO ROBIT OKREM TOHO CO ROBIM?
3. MOZEM SA SPRCHOVAT TEPLEJSOU VODOU?
4. JE NORMALNE ZE SA MI ZHORSILI STARE HRBOLY A NARASTOL VELKY POCET MALYCH PUPAKOV?
5. AK BY SOM TAKTO NADALEJ POKRACOVAL, MOZE SA MI AKNE ZLEPSIT NA TAKU UROVEN, ABY SOM Z NEHO NEBOL NESTASTNY?
6. AK ANO KOLKO TO ASI BUDE TRVAT?