Ako uspať dojča

Príspevok v téme: Ako uspať dojča
onem

Dobrý večer,
chcela by som poprosiť o radu ako uspať 5-mesačné dieťatko.Náš synček od príchodu domov z porodnice nevie večer zaspinkať.Je úplne bežným rituálom,že zaspí 30-40 minút po polnoci.Dovtedy si pospinká po 20 minút a potom len plače.Aj to spinkanie je na rukách.Vlastne ho uspávame hojdanim na rukách.Nechcem ho nechávať plakať,večer je všetko počuť a nemyslím si,že to je moc zdravé.Lekárka mi povedala,po vyšetreniach(opakovaných),že je zdravý.Nechať ho plakať,može sposobiť pruh.Sama som ho mala ako batoľa.prosím poraďte mi ako ho uspať tak,aby zaspával skor.V noci sa budí na papanie.ĎAKUJEM

petusa

AHOJTE MILE MAMINKY.MAME POL ROCNEHO MARIANKA A TEN NAM NECHCE BUVAT NEJAK INAK AKO KOLICANIM NA RUKACH ALEBO V TASKE OD KOCIKA.MOHLI BY STE MI PORADIT AKO HO MAM NAUCIT ABY ZASPAVAL SAM V POSTIELKE/

dd

nika, naco ju chces ucit na cumel??ked ho odmieta, tak jej ho nedavaj..ja som mojej dcerke dala cumlik ked sme boli v porodnici, mala ho do pol roka..potom v pol roku ho zacala vypluvat, nechcela ho, tak som jej ho prestala davat a teraz ani poriadne nevie, naco to je :D..a ja som spokojna..nebudem mat potom trampoty s oducanim od cumla..

nika1.5

Caute baby.Chcela by som vas poprosit o radu.Mam 4 mesacnu dceru a od narodenia mi odmieta cumlik.Chcela by som sa opytat ci mi niekto nevie poradit ako ju mam nato naucit?Ale bez cukru aj medu.Dakujem

tana_2

sprav mu rezim.vecer okupat,napapat,dat boztek na dobru noc ulozit do postielku a odist skus nechat zasvietene male svetielko.

spanok

onem, ja mam 7mesacneho chlapceka.. Zo zaciatku som ho tiez nechcela nechavat plakat, uspavala som ho na prse, no akonahle som ho odcucla, tak sa zobudil.. neskor som si povedala, ze to takto nejde a zacala som ho davat do postielky. Ten plac bol hrozny, no musis to vydzrat. Hlavne zaciatky boli hrozne, ked som ho ulozila do postielky, akonahle videl, ze sa dviham a bude tam sam, spustil nenormalny rev.. PO troch minutach som k nemu prisla, ze ho ukludnim a on bol otoceny uplne inac, akosom ho tam dala ja, hlavicka v rohu postielky natlacena na mriezkach.. takto to islo dokola aj 3/4 hodinu.. Postupne sa to ukludnovalo no a teraz asi po dvoch mesiacoch trapenia zaspi bez jedneho hlaska.. Necham mu otvorene dvere, vo vedlajsej izbe stlmim svetlo a on pekne sam zaspinka..

Ten zaciatok je najhorsi, jeho plac mi trhal srdce, no je to aj pre jeho dobro.. Citala som totizto jednu studiu, kde rozoberali detsky spanok. Spanok ako u dospelych aj u deti ma rozne fazy. Dieta sa na konci kazdej fazy prebudi a kontroluje, ci su podmienky take iste, ako ked zaspalo(ked zaspalo na prse, hlada prso, ak zaspalo na rukach, hlada maminu vonu...atd atd).. Ked zaspava samo s oblubenou hrackou, vnoci pri prebudeni skontroluje podmienky, najde hracku a spinka kludne dalej.. Osvedcilo sa mi to.. Aj v noci ked ho nakojim, odcucnem ho a polozim do postilky, zvykne sa zobudit.. a nevyzaduje, aby som mu triasla ritkou, hladkala chrbatik, alebo spievala.. dam mu cumlik a krasne zaspinka sam.. Je to dobre aj pre neho, lebo takto sa predsa lepsie vyspi, ked v noci nevystraja predsa.. Nehovoriac o tom, ze ked sa vyspi mamina, je babo o to spokojnejsie..

Drzim ti prsty, aby si zvolila spravny postup. Mne sa tento osvedcil. Ak chces, napis mi na cilili@centrum.sk mozme pokecat viac.

smejka

Ahoj, mala som zo synom ten istý problém. Mal koliky a naučil sa zaspávať hojdaním na rukách. Keď mal už rok tak pri nosení do postielky už začal sa budiť, už vedel že ho tam nesiem a aj nechám. Akosi som ho naučila zaspávať v postielke, ale musela som byť v izbe a sylno dýchať aby ma počul. Mojím aj keď nie moc zdravým pomocníkom bol med na dudlík. Ten mi zabral. Potom som ho od 1,3 mesiacov dávala na jeho vlastnú postel a zvykol si. Má už 3,5 roka a nemám s nim žiadny problém. Teraz máme 9 mesačnú dcérku a pri narodení som si povedala že už takú chybu nespravím a snažila som ju dávať do postielky. Tak sa tam naučíla zaspávať sama bez akéhokolvek svetla a zatvorenými dverami, že keď ideme k svokrovcom tak tam nechce spať. Uč malé teraz, lebo deti do pol roka sa ešte dajú naučiť: Vela šťastia!!

ciara

zalezi na celkovom rezime baba.Rezim je velmi dolezity.Potom strava,ja mam dvojicky,po 16 hod. uz nespavali,aby vecer zaspali.Kojenec si musi aj poplakat,podvecer to nikomu nevadi.Tiez je dobre chodit von a zistit,ci babo netrpi na vetry.Ked nie je problem,zaspi same,bez uspavania.