Manžel trpí nadváhou,a nevie sa jej zbaviť, diéty nepomáhajú. Po každej párl kíl schudol, no vzápätí ich naspäť pribral.Gastro vyšetrenie v poriadku, po každom jedle je na prasknutie a aj ked zje málo tak je strašne nafuknutý. Môže ísť aj o alergie na niektoré potraviny?? alebo kde je problém??
Nadváha
Skuste zmenit par detailov v zivotosprave,ktore nie su drasticke,nejdu do vrecka a su ozaj nenarocne:
Ako prve,bohatost a sytost jedla redukujte od rana.Ranajky by mali byt vyzivne,do 9:00,pretoze potom ma zaludok oddychovu fazu.
Jedzte viackrat za den,ale male porcie servirovane na modrych tanieroch,tie znizuju apetit.Pamatajte,ze hlad ma velke oci.Naberajte si malo jedla a dlho ho vychutnavajte.Pred jedlom sa poriadne napite a pite aj pocas jedla-nesladene vody.Po jedle a vzdy,ked mate chut na sladke,umyte si zuby.Znizi sa vam chut na sladke a dalsi "dodatok" a budete mat aj zdravy chrup:D Nikdy nenakupujte hladni.
Nerozmyslajte nad jedlom,ci ma alebo nema vela kalorii.Doprajte si malu davku.Cize-jest,ale malo a castejsie a hlavne pomaly,pretoze kym vasmu mozgu dojde,ze zajudok je plny,potrva to istu dobu.
Co sa tyka pohybu,ak nemozete sportovat,skuste sa rano aspon dobre ponatahovat,doprajte si vela prechadzok na cerstvom vzduchu,zrychlite zivotne tempo.Masaznou hubou si masirujte telo,prekrvite podkozne vrstvy.
co sa tyka diet, mozno keby vyskusal delenu stravu - na internete by malo byt toho dost. Alebo nech skusi jest pravidelne. Moja kamaratka taktiez trpela nadvahou a nevedela sa jej zbavit. zacala jest pravidelne - kazde 4 hodiny (medzitym pila iba vodu) a podarilo sa jej za rok schudnut (bez cviceni) okolo 15 - 20 kg. cize ak tvoj manzel bude mat este dostatok pohybu, efekt by mal byt urcite este lepsi.
co sa tyka nafukovania atd atd.. ja som mala podobne problemy, ked som zjedla hoci len malo jedla, citila som ho v zaludku este take 3 hodiny, ale ja som mala helicobactera.. ak vsak vravis, ze gastro vysetrenie je v poriadku, tak neviem.. mozno by mal skusit jest viacej jogurtov s probiotickou kulturou - resp. nech skusi jest PROBIOFIX tablety s kulturami na zlepsenie travenia.