Dobry den, chcela by som sa spytat, ci niekto ma skusenosti s praskanim v bedrovom klbe. Pozorujem to uz rok, citim take male prasknutie, je aj pocutelne, skoro pri kazdom vacsom pohybe, chodzi, cviceni atd. Podla mna to nevesti nic dobre. Co by to mohlo byt? Mam 30 rokov, takze klb by este opotrebovany nemal byt, ani z vela sportu to nemam. Ma s tym suvis, ze som vegetarianka uz 15 rokov? zatial to bolestive nie je, iba pri niektorych cvickoch. co by to mohlo byt?
Neustale praskanie v bedrovom kĺbe
Rng, dakujem za tvoj cas a odpovede. pozriem sa na tie tvoje produkty, len som tam nevidela mailovu adresu, kde sa to da objednat.
Lea 21, nase telo je telo vsezravca. Rozni ludia sa vyvojom prisposobili alebo blizsie ku vegetarianstvu, alebo blizsie k masu. Ty mas to nestastie, ze si v tej masovej skupine.
Mukosachridy sa nenachadzaju len v cicavcich, ked k masu mas odpor, zralocie chrupavky , zelena musla(Grune muschel), rozne morske trubkovce, agar agar-to su tiez zdroje mukosacharidovych polotovarov.
Ale ciste na klbovy maz potrebujes hlavne tie voskovito tukove oleje, ako napr avokado obsahuje.
ja uz neviem, RNG, ako dalej. zacinam mat pocit, ze to vegetarianstvo ma dostane do hrobu :(( lebo mam aj herniu disku a tiez mi hovorili, ze to ma suvis s nedostatocnou vyzivou platniciek. ale neviem ako dalej, som vegetariankou z presvedcenia, neviem si predstavit, ze by som teraz zacala jest maso. ryby by nestacili? nechcem jest zvierata, povazujem to za velmi krute
Neviem ako druhi, ale moje obchody posielaju aj do zahranicia. A Gummi bearen tam mas v obchode tiez.
no dobre, ze mi hovoris, RNG, hned by som si to mala kupit, ale ako ked som v Nemecku?? da sa z tvojho obchodu objednat aj na dobierku do zahranicia? a co si to presne mam kupit? nepriberiem z nich?
GelActiv je gelova vlozka do topanok. To nijak nedoplni klbove mazivo, len zmierni narazy pro chodeni na tvrdych povrchoch.
Prostriedky na chrupavky nie su to iste, ako prostriedky na doplnenie klboveho maziva.
Omega 3 nepomahaju. Klbove mazivo je velmi specialna tukovita latka, ktoru si telo vie vyrobit z roznych mukosacharidov a hyaluronickej kyseliny, ale zlozenim najblizsie k nemu ako polotovary su CMO a nezmydelnatelne oleje.
CMO je na trhu, tiez vytazky z avokada(aj avokadovy olej priamo), a samozrejme hyaluronicka kyselina a mukosacharidy.
Vydrany klb sa zapali, stuhne a sposobi doslova skriplovatenie.
Takze tomu treba za kazdu cenu predist, inac alternativa je len vymena klbu, co je tazka operacia a umele klby maju obmedzenu trvanlivost.
Vegetariansto pripravi telo o prisun mnohych latok, polotovarov (mukosacharidy su hlavne v slachach, klbovej hmote a pod)
a nuti telo si ich vyrabat z inych materialov, co nie je natolko ucinne, ako sama vidis.
Mala by si aspon jest nejaku zivocisnu zelatinu(gumove medvediky??, ale skontroluj si ci maju naozaj zivocisnu zelatinu, lebo modifikovane skroby su ti na nic pre klby), MSM a hyaluronicku kyselinu.
no to je neprijemne, lebo avokado skutocne nemam rada. a 3-omega kyseliny na to nepomahaju? co sa stane, ak by sa ten klb uplne vydral?