mam problem s konecnikom, uz dlhsiu dobu,,niekedy sa to vracia inokedy je to fajn, mam vonkajsiu stranu konecnika velmi citlivu, pri vyprazdnovani ma to boli, niekedy krvaca,mam tam taku malicku hrcku ktora ma niekedy svrbi a pri vyprazdnovani boli..je to priznak zlatej zili co hemeroidu?co by som si mala kupit v lekarni (ku doktroke sa hanbim:), nejaky caj, krem, lieky??
alebo to mam normalne a zalezi podla stravy??neviem
Zlata zila ci hemeroid
To je jedno a to isté hemoroidy - zlatá žila. Tu je článok o stravovaní www.hemoroidy-hemeroidy.sk a prípravo fine6 odporúčam ja som hemoroidy dostal z posilnovania
Hemoroidy samé od seba nezmiznú, treba ich nejak liečiť, buď po domácky úpravou stravy, pohybom, sedavými kúpeľmi, alebo komu sa nechce čakať tak zrýchliť liečenie prípravkami z lekárne. Manžel, keď mal hemoroidy to spojil, aj kúpele, aj strava, veľa pohybu a z lekárne si kúpil gél Hemostop a tabletky a hemoroidy mu rýchlo zmizli.
Maste a capiky su fajn na kratkodobu ulavu. Ja som si o hemoroidoch vela citala,ked som mala tento problem na internete a v letakoch, prekvapilo ma, že su to vlastne zily a zilovy problem. Mne velmi pomohli tabletky - Diosminol, daju sa kupit v lekrani aj bez predpisu. Spolu s mastami mi velmi pomohol a zatial je vsetko v poriadku.
Pomôcť by mali MASTU S masť a Mastu S čapíky, ktoré sľubujú odstrániť bolesť, zápal, svrbenie a urýchliť hojenie. Nemám však s nimi osobnú skúsenosť, ani nie sú mi doteraz známe nejaké bližšie referencie.
Pomôže však veľmi šetrná hygiena v spomínanej postihnutej oblasti a hoci ja zn.Dove moc nemusím, tu používam hodvábny sprchový gel Silk Glow a rozmaznávaj sa mäkkučkým toaleťákom a froté uterákom. Prevencia:vláknina, pravidelné vyprázdňovanie, dostatočný pitný režim.
Zdravim,, ja mam takito problem na konci analneho otvoru mam tvrdu gulicku pod kozou,, je to hemeroid???
Pozor ak je krv zamiesama v stolici, vtedy vyhladat lekara bezpodmienecne.
Pomohli mi lieky Glyvenol, mast Doloproct. Kazdy vecer 1 jablko, okrem toho mlete lanove semienka, pohankove a sojove vlocky v jogurte denne, vela vlakniny, hrusky, ovocie zelenina, imyvanie konecnika po stolici /nie mydlom/, sport, nesediet na makkej podlozke, pouzivat makky toaletny papier. Odporrucam vsetkym. PS: po 30 vraj ma tieto problemy kazdy druhy clovek, podla studii.
Kupte si v lekarni FAKTU capiky, tie su na hemoroidy, kupte si aj na vnutorne, aj na vonkajsie.Na tie vnutorne su capiky, zavadzaju sa priamo do konecnika a na tie vonkajsie su maste.Do tyzdna by to malo zabrat.