chcem schudnut nie som ani tucna ale ani chuda a zopar kil by mi shodit neuskodilo.povedala som priatelovi aby uz nekupoval tie hlupe sladkosti ze idem schudnut a on ma povzbudil tak ze som si v tej chvili pripadala ako nula.povedal ze vydrzi mi to dva dni a potom ma to prejde a mal aj pravdu.ved bodaj by nie ked mi nosil same slaskosti a napchaval sa nimi pred do mnou... a druhy problem stres zajedam a neviem ako sa toho mam zbavit prosim pomozte mi ako to mam prekonat ano viem pevna vola ale ukazte mi babu ktora zacina chudnut a hned v ten den jej nosia pred nos same sladkosti po tyzdni chapem to sa da ale hned v ten den no tak to musi byt fakt vynimocna baba
Chcela by som ale moj priatel...
ja som sladkosti neznasala tak ako aj svoje telo vytrpela som si pre ne vela od kedy mam priatela zabudla som na tie problemy (skola rodina ...)zacala som pri nom jest sladkosti a zacala som jest aj vecer nepribrala som ani gram ale chcem schudnut... mala som pevnu volu ak som povedala ze nejdem jest celyden nejedla som ale od vtedy ako ho mam v tomto smere sa mi nedari.:-((
Anjelik,
máš takú krásnu prezývku,navodzuje, že máš asi aj veľa lásky.
Píšem to preto, že túžba po sladkom býva vtedy, keď si chceme nahradiť nedostatok lásky.
Ale tiež vtedy, keď sme v strese a stiahnutí. Stiahnutí môžeme byť ale aj z potravín, ktoré majú silne sťahujúce a spevňujúce pôsobenie na telo : mäso cicavcov a vtákov, vajcia, osolené potraviny, pečené, suché, údené.
Tieto nás silne priťahujú k uvoľňujúcim ako cukor, alkohol, lieky drogy,káva, priveľa ovocia.
Takže ak sa chceš zbaviť silnej chuti na sladké je dobré obmedziť aj tie sťahujúce potraviny.
No a veľa nežnosti od tvojho priateľa !
Zaujala ma veta, ze nie si chuda, ani tucna. Kolko teda mas, a kolko by si chcela schudnut? Hlavne si daj pozor, aby sa ti to neusadilo prihlboko v mysli. Anorexia ci bulimia je podla mna vacsi problem, ako obezita (a myslim, ze ta nie je tvoj problem). Ja som na tom opacne: chcela by som pribrat a nic z toho. Nie som bulimicka, ani anorekticka, mam to od narodenia, ze vyzeram ako z koncentraku. Utesovali ma, ze po porode sa to zlepsi, ale figu borovu. Si si ista, ze sa musis vyhybat sladkostiam? Ja sa v kuse napchavam cukrikami, slahackou a najma cokoladou a neucinkuje to. Mozno by ti lepsie poradil odbornik. A mozno staci obehnut okolo bloku o jedno koliecko viac. (Mozno ja mam o jedno koliecko menej - berte ma, prosim, s rezervou - to bude tou cokoladou ;-D)
Anjelik tvoj problem spociva v tebe samej.Ak si naozaj pevne rozhodnuta, ze chces schudnut, tak schudnes.Ani priatel, ani nejake sladkosti ti v tom nezabrania.Nevyhovaraj sa na to.Ved ked dostanes od priatela nejaku sladkost, nemusis si ju hned zjest, ale odloz si ju.Dokonca pri diete je povolena tablicka cokolady.Ak sladkosti uplne vylucis, nebude to dobre.Telo si to nakoniec vyziada a ty zjes jednu celu cokoladu na posedenie. Ver mi. Takze vsetko s mierou.Vela hydiny, ryb, zeleniny, ovocia a orieskov a uvidis, ako pojdu kila dolu. A nezabudni sa aj hybat a dodrziavat pitny rezim.
Ja nastastie tento problem nemam, lebo sladke teda vobec nemusim. Ale ty by si si mohla to sladke zo zaciatku, kym zacnes odolavat, nahradzat nejakymi cerealnymi sladkymi tycinkami a pod. A skus sa naozaj s priatelom porozpravat, ze ked bude mat chut na sladke, nech si da, ale v inej miestnosti ako si ty, aby si ho skratka nemala na ociach. A ja ked mam na nieco chut, tak mam vzdy po ruke tekvicove zrniecka na luskanie a to mi vynahradi vsetky sladkosti a chute co zrovna mam.